Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache
de Alina Georgiana Costache la 17 Apr. 2019Prim-ministrul tarii, Viorica Dancila, a declarat ca Romania este pe drumul cel bun, din punct de vedere economic. Prezenta la evenimentul de prezentare a Raportului de fundamentare a Planului National de adoptare a monedei euro, aceasta a vorbit si despre scenariile care arata perioada de timp in care Romania ar putea ajunge la o masa critica de convergenta reala.
„Guvernul isi intelege responsabilitatea de a pregati Romania pentru trecerea la moneda euro, prin cresterea competitivitatii si consolidarea avansului bun al economiei. Am generat crestere economica prin masurile de stimulare, mentinem acest ritm si continuam sa actionam pentru reducerea decalajelor de dezvoltare ale Romaniei fata de celelalte state din UE. Conform Programului de guvernare ne-am propus depasirea in 2021 a pragului de 70% din media UE privind PIB-ul pe locuitor la puterea de cumparare standard. Este semnificativ faptul ca la cresterea economica inregistrata anul trecut o contributie importanta, de aproape 54%, o au industria, agricultura, comunicatiile si serviciile IT. De asemenea, structura exporturilor este dominata in proportie de circa 50% de grupa «masini si echipamente de transport», produse cu valoare adaugata ridicata, care in anul 2018 au totalizat 32,1 miliarde euro, in crestere cu 10,4% fata de anul precedent”, a declarat premierul Viorica Dancila.
Ca o concluzie a datelor prezentate mai sus, prim-ministrul tarii a precizat ca “aceste date reprezinta dovada ca Romania este pe drumul cel bun si ca avansul economic este sustenabil”.
De asemenea, Dancila a subliniat faptul ca Executivul a luat masurile necesare pentru pregatirea Romaniei la aderarea la zona euro si a vorbit despre perioada de timp in care Romania ar putea ajunge la o masa critica de convergenta reala: „Sunt luate in calcul trei scenarii care arata perioada de timp in care Romania ar putea ajunge la o masa critica de convergenta reala (PIB/locuitor raportat la puterea de cumparare standard) de 70%, 75%, respectiv 80%, in raport cu media Zonei Euro, in functie de doua rate medii anuale de crestere: o rata de crestere de 4%, plecand de la media ratelor de crestere a Produsului Intern Brut din perioada 2000-2017 si o rata mai optimista, de 5%, plecand de la ipoteza ca Romania isi va imbunatati contributia factorilor de productie la cresterea potentiala si va continua implementarea unor reforme structurale favorabile cresterii economice”.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Premierul Romaniei: Avansul economic este sustenabil. Suntem pe drumul cel bun":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Articole similare
Fiscalitatea si Contabilitatea intr-un cabinet de avocatura 2014Editorial: Romania din raportul oficial si lumea vazuta prin fereastraActivitatea economica in zona euro a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 6 aniTermenul pentru completarea formularuIui dedicat operatorilor economici din turism a fost prelungitCum arata previziunile de toamna ale Comisiei Europene privind economia?Ultimele articole
ANUNT IMPORTANT pentru persoanele care au aplicat la unele masuri de sprijin din fonduri externe nerambursabile31 decembrie 2023, termen limita pentru efectuarea platilor in cadrul masurii -Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile-Solutii de FINANTARE pentru stabilitatea financiara si profitabilitatea firmei in 2021Schema de ajutor de stat pentru sprijinirea IMM-urilor a fost modificata (Ordinul 1586/3678/2020)Beneficiile microintreprinderilor in contextul repartizarii trimestriale a dividendelor
Mai multe articole despre economie
Articole similare
Economia romaneasca intrece dezvoltarea din tarile vecineINS reconfirma cresterea economica din primul semestru, la 4%
Mai multe articole despre crestere economica a romaniei
Articole similare
Divergentele dintre tarile UE subrezesc economiaAchizitie marfuri. Cum stabilim cursul de schimb valutar?Raportul euro - dolar a atins marti maximul ultimelor 3 saptamaniBaza de impozitare pentru import de bunuri. Stabilirea cursului de schimb din 2013Abia in 2012 am putea avea si noi MONEDA EUROUltimele articole
Uniunea Europeana va permite statelor membre sa nu perceapa TVA la anumite produseTransparenta fiscala pentru multinationale. Noile propuneri ale Comisiei EuropeneConcluzii dupa conferinta Calea Romaniei catre zona EuroValentin Lazea, economistul-sef al BNR, explica ce avem de facut pentru a trece la euroCum vedea Comisia Europeana progresul viitor al Romaniei?
Mai multe articole despre moneda euro

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"