Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Premierul Romaniei: Avansul economic este sustenabil. Suntem pe drumul cel bun

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Apr. 2019
Tags: economie, crestere economica a romaniei, moneda euro

Prim-ministrul tarii, Viorica Dancila, a declarat ca Romania este pe drumul cel bun, din punct de vedere economic. Prezenta la evenimentul de prezentare a Raportului de fundamentare a Planului National de adoptare a monedei euro, aceasta a vorbit si despre scenariile care arata perioada de timp in care Romania ar putea ajunge la o masa critica de convergenta reala.

„Guvernul isi intelege responsabilitatea de a pregati Romania pentru trecerea la moneda euro, prin cresterea competitivitatii si consolidarea avansului bun al economiei. Am generat crestere economica prin masurile de stimulare, mentinem acest ritm si continuam sa actionam pentru reducerea decalajelor de dezvoltare ale Romaniei fata de celelalte state din UE. Conform Programului de guvernare ne-am propus depasirea in 2021 a pragului de 70% din media UE privind PIB-ul pe locuitor la puterea de cumparare standard. Este semnificativ faptul ca la cresterea economica inregistrata anul trecut o contributie importanta, de aproape 54%, o au industria, agricultura, comunicatiile si serviciile IT. De asemenea, structura exporturilor este dominata in proportie de circa 50% de grupa «masini si echipamente de transport», produse cu valoare adaugata ridicata, care in anul 2018 au totalizat 32,1 miliarde euro, in crestere cu 10,4% fata de anul precedent”, a declarat premierul Viorica Dancila.

Ca o concluzie a datelor prezentate mai sus, prim-ministrul tarii a precizat ca “aceste date reprezinta dovada ca Romania este pe drumul cel bun si ca avansul economic este sustenabil”.

De asemenea, Dancila a subliniat faptul ca Executivul a luat masurile necesare pentru pregatirea Romaniei la aderarea la zona euro si a vorbit despre perioada de timp in care Romania ar putea ajunge la o masa critica de convergenta reala: „Sunt luate in calcul trei scenarii care arata perioada de timp in care Romania ar putea ajunge la o masa critica de convergenta reala (PIB/locuitor raportat la puterea de cumparare standard) de 70%, 75%, respectiv 80%, in raport cu media Zonei Euro, in functie de doua rate medii anuale de crestere: o rata de crestere de 4%, plecand de la media ratelor de crestere a Produsului Intern Brut din perioada 2000-2017 si o rata mai optimista, de 5%, plecand de la ipoteza ca Romania isi va imbunatati contributia factorilor de productie la cresterea potentiala si va continua implementarea unor reforme structurale favorabile cresterii economice”.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Premierul Romaniei: Avansul economic este sustenabil. Suntem pe drumul cel bun":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016