Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Programul Start-Up Nation, blocat! Ministrul Economiei promite sa remedieze situatia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 18 Nov. 2019
Tags: start-up nation 2018, fonduri europene, buget de stat 2019

Programul Start-Up Nation este in pericol, dupa ce creditele de plata alocate initial prin bugetul de stat pe 2019 au fost reduse considerabil, anunta ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Acesta, insa, promite ca sa elimine blocajele intampinate de beneficiarii Start - up Nation.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Economiei, 500 de beneficiari ai Start-up Nation sunt momentan blocati la plata din cauza lipsei fondurilor. Problemele se agraveaza pe zi ce trece, s-a concluzionat in cadrul sedintei de analiza pe stadiul editiei a doua a programului, coordonata de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Initial, schema de minimis a avut alocat un buget de 383.597.000 lei credite de plata, pentru anul bugetar 2019. La solicitarea Ministerului
Finantelor Publice, in luna iunie a.c., fostul ministru pentru mediul de afaceri a disponibilizat suma de 100.000.000 lei, reprezentand credite de plata in cadrul programului Start-up Nation. Mai mult, situatia a devenit cu adevarat critica in momentul in care, la rectificarea bugetara, aprobata de catre fostul guvern in luna august, prin OUG 12/2019, creditele bugetare aferente programului, s-au redus din nou, de aceasta data drastic, cu suma de 232.570.000 lei.

Asadar, fondurile au fost reduse in aceeasi luna in care, potrivit programului, a inceput si etapa de depunere a deconturilor si efectuarea platilor pentru beneficiarii Start-up Nation. Din lipsa fondurilor, in acest moment, platile catre beneficiari sunt blocate.

”Vom debloca aceasta situatie urgent. La urmatoarea rectificare bugetara vor fi alocate toate creditele bugetare necesare efectuarii platilor pana la sfarsitul anului. Ii asigur pe beneficiarii care au semnalat ca au probleme ca vor avea fondurile necesare pentru continuarea activitatii. Apoi, prin Legea bugetului de stat pe anul 2020, vor fi acordate restul de credite bugetare necesare tuturor platilor, pana la finalul anului 2020”, a promis ministrul Virgil Popescu.

Start-Up Nation nu este, din pacate, singurul program pentru care platile au fost blocate. In aceeasi situatie se afla si proiectele pe fonduri europene derulate de Agentiile pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovarea Exportului din Iasi, Cluj, Brasov si Tg. Mures.

”Am decis deblocarea acestor proiecte prin redistribuirea fondurilor disponibile din cadrul ministerului pe titlul bugetar destinat proiectelor cu finantare europeana, iar pana la sfarsitul acestei saptamani, fondurile necesare vor fi distribuite catre aceste agentii”, a mai anuntat ministrul Economiei.

La editia a doua a Start-up Nation, sesiune aflata in stadiu de contractare pana la data de 15 noiembrie 2019, s-au inscris un numar total de 33.514 aplicanti.

Pana la data de 13 noiembrie 2019, au fost semnate, la nivel national, 9.737 de contracte de finantare.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Programul Start-Up Nation, blocat! Ministrul Economiei promite sa remedieze situatia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016