Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor, despre bugetul de stat pe 2019: Il putem publica in Monitorul Oficial intr-o zi, doua, de la emiterea motivarii CCR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 07 Mar. 2019
Tags: ccr, legea bugetului 2019, buget de stat 2019

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a facut un scenariu posibil privind aprobarea Legii bugetului pe 2019, apreciind ca acesta ar putea fi publicat in Monitor in maximum 1-2 zile din momentul emiterii motivarii de catre Curtea Constitutionala.

Invitat la o emisiune TV, miercuri seara, ministrul Finantelor a declarat: „In primul rand, sa va fac un scenariu cu limitele, minime si maxime, pentru aprobarea unui buget. In mod normal, din momentul emiterii motivarii Curtii, putem avea, intr-o zi sau doua, in Monitorul Oficial intregul buget”. Acesta a explemplificat spunand ca daca miercuri CCR ar fi dat motivarea, bugetul pentru 2019 ar fi putut fi publicat in Monitorul Oficial luni sau marti.

„Orice intarziere a acestui buget aduce, lunar, un minus in bugetele locale de aproximativ 300 de milioane de lei (...), pentru ca impozitul pe venit nu mai este cel de 100%, cum prevede legea bugetului, ci acela din Legea 273. Probabil ca primarii PNL sunt si dansii la fel de nemultumiti ca oricare alti primari din tara, dar probabil ca strang din dinti. Fiind presedintele domniilor lor n-au ce sa spuna, dar suntem afectati cu totii. Eu nu cred ca domnia sa vrea sa-mi faca mie la buget o economie”, a mai spus ministrul Teodorovici.

Totodata, seful de la Finante a  precizat si faptul ca bugetul statului pe 2019 prevede un buget alocat pentru proiectul tehnic privind construirea Autostrazii Unirii, Iasi - Tirgu Mures.

Reamintim faptul ca bugetul de stat pentru 2019 a fost adoptat de Parlament la data de 15 februarie, cu o intarziere de aproximativ doua luni fata de data cand ar fi trebuit adoptat. Presedintele Klaus Iohannis a contestat Legea bugetului pentru 2019 la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) si a retrimis legea la Parlament. 

CCR a respins, miercuri, sesizarea facuta de presedintele Klaus Iohannis, pe Legea bugetului de stat pe anul 2019. Cu toate astea, Curtea a admis obiectia sefului statului referitor la plafoanele unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.  Judecatorii CCR au motivat, dupa admiterea sesizarii pe plafoanele bugetare, ca nu a fost respectat parcursul legislativ.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor, despre bugetul de stat pe 2019: Il putem publica in Monitorul Oficial intr-o zi, doua, de la emiterea motivarii CCR":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016