Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Senatul a respins Legea Pensiilor. Ministrul Muncii anunta ca va fi adoptata in Camera Deputatilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Iun. 2019
Tags: legea pensiilor, ccr, legea pensiilor respinsa, ministrul muncii

Legea pensiilor a fost respinsa, miercuri - 19 iunie 2019, ca urmare a neintrunirii numarului de voturi, 67 de senatori votand "pentru", in timp ce 22 s-au abtinut. Legea privind sistemul public de pensii s-a intors in Senatul pentru reexaminare, ca urmare a deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).

 

Asadar, Legea privind sistemul public de pensii nu a intrunit, in plenul Senatului, numarul de voturi, unul singur lipsind pentru ca legea sa treaca de Senat. Astfel, 67 de senatori au votat "pentru", 22 s-au abtinut, numarul necesar pentru trecerea legii in Senat, fiind de 68.

Reamintim ca, in motivarea deciziei de neconstitutionalitate, Curtea Constitutionala a Romaniei arata ca in Legea pensiilor adoptata de Parlament nu se intelege cine datoreaza si cine plateste.

Una dintre prevederile declarate neconstitutionale din Legea pensiilor, propusa de Parlament, este articolul 25, alineatul 1, unde se face referire la cine trebuie sa plateasca contributia de asigurari sociale: "Contribuabilii la sistemul public de pensii sunt cei care datoreaza si platesc, dupa caz, contributia de asigurari sociale, conform Codului fiscal".
 
Citeste mai multe despre decizia de neconstitutionalitate a legii pensiilor, aici >>

Cu toate astea, ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca, desi Legea pensiilor a fost respinsa in Senat, in Camera Deputatilor proiectul va fi aprobat “cu siguranta”, dupa ce va fi dezbatut. Acesta considera ca se pun bete in roate inutil, dat fiind ca legea este “buna” pentru parintii si bunicii “nostri”.
 
„Ne pune bete-n roate majorarii pensiilor pentru parintii si bunicii nostri si, in general, majorarilor de venituri. Ce am spus noi, alianta austeritatii dovedeste ca isi merita cuvantul. Eu ii asigur pe romani si pe pensionari ca noi, la Camera, cu siguranta vom aproba, vom dezbate aceasta lege. (...) Este o lege buna pentru pensionarii acestei tari”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Senatul a respins Legea Pensiilor. Ministrul Muncii anunta ca va fi adoptata in Camera Deputatilor":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016