Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Legea pensiilor va fi aplicata fara niciun fel de discutii! Provocarea va fi in 2021

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 23 Iul. 2019
Tags: legea pensiilor, buget 2019, punct de pensii

Legea pensiilor se va aplica fara niciun fel de discutie, spune ministrul Finantelor Publice - Eugen Teodorovici, care admite, totusi, ca nu este un lucru usor de aplicat. Singura sansa ca aceasta "nebunie frumoasa" sa devina realitate este ca PSD sa ramana la guvernare, pretinde seful de la Finante.

"Tot ce spune legea pensiilor azi va fi aplicat fara niciun fel de discutie. Se va aplica. Doi la mana, ar trebui sa fie foarte clar ca nu este un lucru usor, ar parea la prima vedere imposibil de aplicat si oamenii ar trebui sa inteleaga ca este o singura sansa. Acum poate o sa se spuna: sigur, da, PSD... Da, asa este! Pentru ca a fost o nebunie, este o nebunie astazi, dar poate deveni o nebunie frumoasa daca ramanem in continuare la guvernare", a precizat ministrul Teodorovici, la o emisiune TV.

Acesta a precizat ca desi banii pentru legea pensiilor au fost “prinsi” in bugetul pentru anul acesta si in strategia fiscal bugetara pentru anul 2020, provocarea adevarata va fi in anul 2021.
 
Citeste si:
 
 
"Banii, da, vor fi. Anul acesta sunt cuprinsi in buget, pentru cresterea punctului de pensie de la 1 septembrie. Anul viitor sunt, pentru ca am pus in strategia fiscal bugetara acest lucru, deci se arata foarte clar ca banii exista. Punctul de maxima provocare va fi 2021, si nu trebuie sa o ascundem, atunci este anul in care impactul pe legea pensiilor este unul foarte mare. Ca ministru de Finante nu eram nebun sa imi asum in Guvern o astfel de lege daca nu si credeam sigur ca se poate aplica. Numai ca este acest “daca”...economia trebuie sa mearga, economia trebuie sa produca. (...) Trebuie o schimbare radicala de abordare si masurile care aduc valoare adaugata in economie trebuie sa fie promovate", a explicat ministrul Finantelor.
 
Decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii adoptata de Camera Deputatilor pe 26 iunie, in forma reexaminata, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale a fost semnata de presedintele Klaus Iohannis la inceputul lunii iulie a.c. Noua lege a pensiilor a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 536/2019. Primul efect va fi resimtit in septembrie, cand punctul de pensie va creste de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Legea pensiilor va fi aplicata fara niciun fel de discutii! Provocarea va fi in 2021":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016