Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a pus in dezbatere publica, vineri seara, in jurul orei 22:00, noul proiect de lege pe bugetul de stat pentru anul 2019 cu un deficit bugetar cu 1,3 miliarde de lei mai mare decat fusese stabilit in varianta initiala, publicata la 31 ianuarie.
Pe de alta parte, proiectul de lege publicat la finalul lunii ianuarie arata ca bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 164.727,9 milioane lei, iar la cheltuieli in suma de 254.115,1 milioane lei credite de angajament si in suma de 199.584,7 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 34.856,8 milioane lei.
Asasar, rezulta ca deficitul a fost majorat cu 1.300 de milioane de lei, adica de 1,3 miliarde de lei, veniturile au fost reduse cu 184,5 milioane de lei, in timp ce cheltuielile au crescut cu 4,62 miliarde de lei cele pe credite de angajament si cu 1,1155 miliarde de lei acelea pe credite bugetare.
Prin noul proiect de lege pe buget, din taxa pe valoarea adaugata se aloca 14,7431 miliarde de lei sume defalcate pentru bugetele locale, cu 1,3496 miliarde de lei mai mult decat suma anuntata in proiectul de buget din 31 ianuarie. In actualul buget, din aceasta valoare, 938,6 milioane lei au fost alocati pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judetelor, adica dublu fata de valoarea anterioara (cand usesera alocate 499,8 milioane lei), si 1,6652 miliarde de lei pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti, in usoara crestere, fata de 1, 64 miliarde de lei.
Descarca de AICI Raportul privind situatia macroeconomica pe anul 2019 >>>
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Cartea verde a contabilitatii
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
„In cadrul fiecarui judet, fondul la dispozitia consiliului judetean se repartizeaza integral in anul 2019 comunelor, oraselor si municipiilor, prin hotararea consiliului judetean, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala, pentru sustinerea programelor de infrastructura care necesita cofinantare locala, precum si pentru cheltuielile de functionare, pe care unitatile administrativ-teritoriale din judet, in mod justificat, nu le pot finanta din veniturile proprii si din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale. Sumele repartizate potrivit prevederilor prezentului alineat se reflecta in bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale, la o pozitie de venituri distincta. Pentru repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor din fond, consiliul judetean are obligatia ca, in termen de 5 zile de la publicarea legii bugetului de stat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sa solicite in scris tuturor unitatilor administrativ-teritoriale din cadrul judetului prezentarea de cereri pentru acordarea de sume pentru destinatiile prevazute. Hotararea consiliului judetean se comunica directorului directiei generale regionale a finantelor publice/sefului administratiei judetene a finantelor publice, institutiei prefectului si unitatilor administrativ-teritoriale din judet”, se arata in noul proiect de buget.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
PROIECT DE BUGET 2019: Comisiile reunite de buget-finante au dat aviz favorabil pentru mai multe ministere, intre care si MMACANoul ministru al Finantelor: Voi incerca sa prezint un proiect de buget pana la jumatatea lunii decembrieProiectul de buget pe 2019: Alocari REDORD la bugetul local. Cum vor fi distribuite colectarile de TVAConsiliul fiscal, despre proiectul de buget 2019: Veniturile din TVA sunt supraevaluateArticole similare
Justificarea scutirii de TVA in cazul livrarilor intracomunitare. Cum procedam?Inchiriere spatiu si refacturare utilitati. Ce tratament fiscal si contabil aplicam?Ordin MFP pentru bugetul destinat unor operatori economiciRegistrul de Casa: ce Este si cum se CompleteazaNOU: Livrari scutite de TVA. OMFP 961/2015 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 3/2015Ultimele articole
Situatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaOUG 107/2024. Care sunt principalele 5 masuriRO e-Transport: Cum se declara in sistem utilajele inchiriateCum se declara in D394 facturile si bonurile fiscaleArticole similare
Calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019. Votul final in Parlament, programat vineriMFP a publicat bugetul pe 2019: Deficit bugetar de 2,55% din PIB. Crestere economica de 5,5%Consiliul fiscal, despre proiectul de BUGET 2019: Veniturile din TVA sunt supraevaluateMinistrul Finantelor: Legea pensiilor va fi aplicata fara niciun fel de discutii! Provocarea va fi in 2021Proiectul de buget pe 2019: Alocari REDORD la bugetul local. Cum vor fi distribuite colectarile de TVAUltimele articole
Noul ministru al Finantelor: Voi incerca sa prezint un proiect de buget pana la jumatatea lunii decembrieProiect de BUGET 2019: Comisiile reunite de buget-finante au dat aviz favorabil pentru mai multe ministere, intre care si MMACADarius Valcov: Proiectul de buget pe 2019 ar putea fi pus, marti, in Transparenta decizionalaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"