Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiectul de buget pe 2019: Alocari REDORD la bugetul local. Cum vor fi distribuite colectarile de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 01 Feb. 2019
Tags: buget 2019, proiect de buget 2019, mfp

In Proiectul de buget pe 2019, Ministerul Finantelor Publice aloca bugetului local sume totale de 46,6 miliarde de lei, cu 22,4% mai mari decat cele alocate in anul 2018, ceea ce reprezinta 60,5% din totalul veniturilor bugetelor locale. Sumele vor proveni din veniturile bugetului de stat si din subventii.

Astfel, potrivit Proiectului de buget prezentat, joi seara, de Ministerul Finantelor Publice, care a prezentat principalii indicatori ai proiectului de buget pentru anul in curs, din colectarile de TVA, vor fi alocate 11,1 miliarde lei pentru echilibrarea bugetelor locale, cu 5,4 miliarde lei mai mult decat s-a alocat in anul 2018. Asta inseamna o majorare cu 95%. 

Aceasta suma se adauga la veniturile proprii ale unitatilor administrativ teritoriale care se vor incasa in anul 2019, precum si excedentele acumulate pana la sfarsitul anului 2018, in valoare de 13,1 miliarde lei, dar si sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor descentralizate, adica 2,3 miliarde lei, arata MFP.

Proiectul prevede repartizarea catre bugetele locale a 100% (fata de  71,5%, in 2018) din impozitul pe venit colectat la bugetul de stat, respectiv 22,2 miliarde de lei, comparativ cu 15 miliarde de lei, cat s-a repartizat in anul 2018.
 
10,9 miliarde de lei reprezinta totalul subventiilor de la bugetul de stat care se aloca prin bugetele unor ministere pentru investitii (PNDL, spitale, scoli, cofinantate proiecte finantate din fonduri europene, turism, mediu etc.) si asistenta sociala si din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Citeste si: MFP a publicat bugetul pe 2019: Deficit bugetar de 2,55% din PIB. Crestere economica de 5,5%
 
"La fundamentarea sumelor alocate bugetelor locale s-au avut in vedere asigurarea: la Consiliile Judetene - minim 400 lei/locuitor la nivelul judetului, comparativ cu 250 lei/locuitor in anul 2018, la municipii (cu exceptia Municipiului Bucuresti), orase, comune -1.200 lei/locuitor, comparativ cu 750 lei/locuitor in anul 2018. De asemenea, s-au stabilit plafoane minime de 2 milioane lei la comune, fata de 1 milion de lei in anul 2018, 6 milioane lei la orase, comparativ cu 3 milioane lei in anul 2018 si 20 milioane lei la municipii, de la 5 milioane lei in anul 2018. La Municipiul Bucuresti - minim 1.450 lei/locuitor; la sectoarele Municipiului Bucuresti - minim 1.350 lei/locuitor. Finantarea integrala din bugetul local a cheltuielilor de asistenta sociala aferente protectiei copilului si persoanelor cu handicap, precum si contributiile pentru personalul neclerical, in suma de 6,3 miliarde lei", arata MFP.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiectul de buget pe 2019: Alocari REDORD la bugetul local. Cum vor fi distribuite colectarile de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016