Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Finantelor a ales calea tribunalelor pentru a recupera cele 516 milioane de euro de la Petromidia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Oct. 2010
Tags: mfp, costuri, finante

Ministerul Finantelor a ales calea tribunalelor pentru a recupera cele 516 milioane de euro de la Petromidia, deschizand 16 dosare pana acum.Ministerul Finantelor Publice (MFP) isi cauta dreptatea ...


Ministerul Finantelor a ales calea tribunalelor pentru a recupera cele 516 milioane de euro de la Petromidia, deschizand 16 dosare pana acum.
 
Ministerul Finantelor Publice (MFP) isi cauta dreptatea prin tribunale dupa ce a esuat sa-si recupereze integral creantele de la Rompetrol, in valoare de 570 milioane de euro pana la termenul scadent si s-a trezit actionar in companie.
 
“Toate deciziile luate de actionarii Rompetrol Rafinare (Petromidia) in ceea ce priveste problema datoriilor au fost contestate. In total, sunt 16 dosare cu Rompetrol, numai pe chestiunea OUG 118/2003 (prin care datoriile companiei se transforma in obligatiuni in favoarea statului – n.r.)”, ne-au spus reprezentanti ai ANAF.
 
Potrivit acestora, MFP nu a fost inca inscris ca actionar in companie, intrucat toate inregistrarile la Registrul Comertului au fost blocate. “Noi aratam in ce mod ne sunt prejudiciate interesele si solicitam neinregistrarea lor”, au mentionat sursele.
 
Avocatii Finantelor au de luptat la bara cu trei mari case de avocatura: Tuca, Zbarcea si Asociatii, Musat si Asociatii, respectiv Sova si Asociatii. Transarea in instanta a problemei datoriilor Rompetrol catre stat ar putea dura ani buni, astfel ca si banii in conturi ar veni la fel de greu, in caz de castig. In plus, daca va angaja case mari de avocatura, statul va trebui sa suporte costuri mari.
 
Sursa: EvZ.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Finantelor a ales calea tribunalelor pentru a recupera cele 516 milioane de euro de la Petromidia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016