Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 116/15.II.2012 a fost publicat Ordinul emis de Ministerul Finantelor Publice pentru completarea Procedurii de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statului, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.336/2011.
Astfel, in baza prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor emite urmatorul ordin:
Art. I. - Procedura de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statulului, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.336/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 523 din 25 iulie 2011, se completeaza dupa cum urmeaza:
- Dupa articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 10^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 10^1 - (1) In situatiile in care instantele au validat masura popririi, executarea va avea ca obiect numai sumele detinute sau datorate debitorului de tertul poprit din care pot fi achitate creantele stabilite in sarcina institutiilor si autoritatilor publice, cu limitarile instituite prevazute de dispozitiile art. 1 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 22/2002, aprobata cu completari prin Legea nr. 288/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Pentru situatiile mentionate la alin. (1) se aplica in mod corespunzator procedura de punere in aplicare a titlurilor executorii prevazuta la art. 1 - 10."
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
MFP informeaza cu privire la despagubirea celor care au avut depozite la C.E.CMicrointreprindere. Cum se face trecerea de la impozitul pe profit la impozitul specificModalitatea corecta de facturare transport intracomunitar in ceea ce priveste TVA-ulCorectare contributii sociale nedatorate. RectificativeLivrare intracomunitara de bunuri. Care va fi regimul TVA?Ultimele articole
Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaOUG 107/2024. Care sunt principalele 5 masuriRO e-Transport: Cum se declara in sistem utilajele inchiriateCum se declara in D394 facturile si bonurile fiscaleLista seminariilor web ANAF pentru luna august a fost publicataArticole similare
30 septembrie- termenul final de depunere a cererii de esalonare la plata simplificata. Ce conditii trebuie sa indeplineasca contribuabiliiCodul fiscal INAINTE si DUPA modificarile aduse de Legea 112/2022Scutiri de taxe la import si TVA in cazul organizatiilor cu caracter caritabil sau filantropic autorizate de ANAFOUG 107/2024. Accesoriile obligatiilor de plata la fondul de mediu beneficiaza de masura?Noi prevederi pentru stabilirea cazurilor speciale de executare silitaUltimele articole
Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024OUG 107/2024. Masurile se aplica si pentru obligatiile care depasesc 31 august 2024?Amnistie fiscala prin OUG 107/2024. Care sunt obligatiile bugetare restante la 31 august 2024Controale ANOFM: Institutia propune introducerea controlului electronic, modifica procedura de control si clarifica anumite termene (Proiect)Tratamentul fiscal al veniturilor din cedarea folosintei bunurilor bunurilorArticole similare
Noua procedura de solutionare a deconturilor negative TVAAchitarea arieratelor inregistrate de unele unitati administrativ-teritoriale si INSTITUTII PUBLICEPersoanele fizice, in vizorul ANAF! Urmeaza controaleleRaportarea facturilor primite prin platforma RO e-Factura in cazul achizitiilor de servicii de la INSTITUTII PUBLICEOrdinul ANAF 2727/2015 reglementeaza Declaratiile 402 si 403Ultimele articole
Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024Amnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiFactura decontare CNAS. Mai trebuie transmisa in sistemul RO e-Factura?Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaInformatii importante cu privire la facturarea electronica oferite de ANAFAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"