keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Fiscul intensifica, in anul 2022, activitatile de asistenta pentru sprijinirea contribuabililor in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 12 Apr. 2022
Fiscul intensifica, in anul 2022, activitatile de asistenta pentru sprijinirea contribuabililor in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale
Tags: sprijinirea contribuabililor, obligatii fiscale, asistenta anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala intensifica, in anul 2022, activitatile de indrumare si asistenta in domeniul fiscal, manifestandu-si in acest sens rolul activ pentru sprijinirea contribuabililor in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale ce le revin.

Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza trei Proiecte pilot privind stimularea conformarii voluntare, dedicat persoanelor fizice,care se vor concentra pe educarea si informarea contribuabililor despre obligatiile fiscale.

Obiectivele acestora sunt cresterea gradului de informare si stimularea conformarii fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentruurmatoarele categorii de contribuabili:

- cadre didactice si alte persoane ce pot obtine venituri din meditatii,
- persoane care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor,
- persoane fizice care realizeaza venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare si intretinere corporala. 

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din meditatii, activitati educationale si alte forme de invatamant” urmareste identificarea unor instrumente de lucru in zona conformãrii voluntare in cazul cadrelor didactice si a altor persoane care presteaza servicii de meditatii,care sa aduca eficienta si rezultate satisfacatoare, in vederea replicarii pe o scara mai larga, pe un termen mediu si lung. 
Intr-o prima etapa proiectul se desfasoara in judetele Cluj si Sibiu. 

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din cedarea folosintei bunurilor” este un proiect pilot desfasurat la nivelul judetelor Brasov si Constanta. Proiectul isi propune sa previna si sa reduca fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosintei bunurilor si de neinregistrare in scop fiscal. 

Identificarea contribuabililor care nu se conformeaza obligatiilor fiscale presupune o abordare axata pe colectarea si publicarea de informatii, in care predomina imbunatatirea schimbului de informatii atat cu alte institutii publice, cat si cu organisme din sectorul privat. 

Proiectul ”Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala” se va desfasura la nivelul municipiului Bucuresti (Sectoarele 1 si 3) si al judetului Ilfov. Proiectul isi propune sa creasca gradul de informare a contribuabililor care realizeaza sau care intentioneaza in viitor sa realizeze venituri din activitati de infrumusetare si intretinere corporala. 
O informare activa va conduce la cresterea nivelului de constientizare a obligatiilor fiscale ce deriva din obtinerea unor astfel de venituri si va reduce riscul neconformarii in cazul unor controale sau inspectiifiscale.

In perioada imediat urmatoare ANAF va transmite informari catre categoriile de persoane anterior mentionate pentru a le fi aduse la cunostinta, in mod corespunzator,obligatiile declarative si de plata.  

Institutia reaminteste ca actiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazeaza pe analize de risc riguros elaborate de directiile de specialitate. Pentru a beneficia de asistenta in domeniul fiscal si pentru a-si indeplini obligatiile fiscale corect si la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ulAgentiei Nationale de Administrare Fiscala, la nr. 031.403.91.60. Pentru a solicita informatii personalizate privind situatia fiscala,contribuabilii pot utiliza serviciul Spatiul Privat Virtual.

Sursa: ANAF
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016