Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a organizat, astazi - 26 iunie, o noua sesiune de asistenta online pe tema completarii si depunerii Declaratiei Unice pentru declararea impozitului pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2019.
1. Intrebare contribuabil
“In cazul in care o persoana obtine venituri din dividendele aferente, ex din 2018, distribuite in 2019, completeaza doar Subsectiunea II.2.2 Date privind contributia CASS estimata cu suma repartizata (mai mare decat 12X2080 lei) si suma de plata 2496 lei?”
Raspunsul ANAF
Da, rationamentul dumneavoastra este corect.
2. Intrebare contribuabil
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Cartea Verde a Contabilitatii
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
“In cazul in care am depus deja declaratia, dar va trebui sa completez o declaratie rectificativa (urmare a incheierii in perioada viitoare a unui nou contract de inchiriere), la sectiunea 2.1.1. DATE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE ESTIMATE DIN ROMANIA IN ANUL 2019, IMPUSE IN SISTEM REAL trebuie sa completez doar informatiile privind acest nou venit (in 30 de zile de la semnarea contractului de inchiriere)? Sau trebuie sa completez si informatiile anterioare privind veniturile estimate aferente contractului de inchiere reziliat, dar si cele aferente noului contract?”
Raspunsul ANAF
Veti completa declaratia rectificativa inscriind toate datele si informatiile prevazute in capitolul supus rectificarii, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.
3. Intrebare contribuabil
“Eu am depus Declaratia Unica in luna februarie, pentru o Intreprindere Individuala. Intrebarea mea este daca trebuie sa o mai depun acum o data, in urma modificarile care au aparut la formular?”
Raspunsul ANAF
Daca deja ati depus Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice nu este necesar sa depuneti o alta declaratie.
Mai multe intrebari si raspunsuri pe aceasta tema gasiti pe pagina de Faceboog a ANAF.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Reminder ANAF! DECLARATIA UNICA se depune pana la 25 mai 2022, inclusivCum se completeaza in DECLARATIA UNICA indemnizatiile primite de catre profesionisti conform OUG 30/2020PFA: Cheltuieli personale efectuate din contul deschis pe cabinet. Registrul de evidenta fiscalaSalariat cu venituri din chirii si dividende. Se mai plateste CAS sau CASS?O noua sesiune de asistenta online pentru contribuabili, pe tema "Case de marcat - obligatii si termene"Ultimele articole
Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024OUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiVeniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce obligatii fiscale au persoanele fiziceVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Articole similare
MFP modifica Legea 227/2015! Sunt propuse masuri pentru impozitul pe profit, impozitul pe venit, taxe locale si TVAModificari aduse de OPANAF 614/2020 Formularului 230 (informare OFICIALA)Cine depune obligatoriu formularul 221 in 2013?Impunerea veniturilor din apicultura pe baza normelor de venitDocumentar fiscal: Inregistrarea contractelor de fiducie si locatiune in 2014Ultimele articole
Declaratia Unica 2025. Doua schimbari majore, adoptate de Guvern!Noi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaCe se intampla daca este depasit plafonul TVA de 300.000 lei o singura dataD212 in 2024: Cum se completeaza formularul daca dividendele depasesc 24 salarii minimeArticole similare
Studiu de caz: Recuperarea de TVA in cazul suspendarii activitatii unei firmeControale ANAF la persoanele fizice in luna martie 2023. Ce rezultate au inregistrat inspectoriiANAF anunta ca Programul TEZAUR continua si in luna octombrie. Cand pot fi cumparate titlurileCum se face inregistrarea facturilor simplificate in jurnalul de cumparariImpozit pe veniturile micro. Modificari aplicabile din 1 ianuarie 2024, introduse prin Legea 296/2023Ultimele articole
A fost prelungit termenul pentru acordarea facilitatilor fiscale introduse prin OUG 107/2024E-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024[MODEL] Cerere compensare ANAF si reglementari cheieCe modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"