Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a organizat, astazi - 26 iunie, o noua sesiune de asistenta online pe tema completarii si depunerii Declaratiei Unice pentru declararea impozitului pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2019.
1. Intrebare contribuabil
“In cazul in care o persoana obtine venituri din dividendele aferente, ex din 2018, distribuite in 2019, completeaza doar Subsectiunea II.2.2 Date privind contributia CASS estimata cu suma repartizata (mai mare decat 12X2080 lei) si suma de plata 2496 lei?”
Raspunsul ANAF
Da, rationamentul dumneavoastra este corect.
2. Intrebare contribuabil
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
“In cazul in care am depus deja declaratia, dar va trebui sa completez o declaratie rectificativa (urmare a incheierii in perioada viitoare a unui nou contract de inchiriere), la sectiunea 2.1.1. DATE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE ESTIMATE DIN ROMANIA IN ANUL 2019, IMPUSE IN SISTEM REAL trebuie sa completez doar informatiile privind acest nou venit (in 30 de zile de la semnarea contractului de inchiriere)? Sau trebuie sa completez si informatiile anterioare privind veniturile estimate aferente contractului de inchiere reziliat, dar si cele aferente noului contract?”
Raspunsul ANAF
Veti completa declaratia rectificativa inscriind toate datele si informatiile prevazute in capitolul supus rectificarii, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.
3. Intrebare contribuabil
“Eu am depus Declaratia Unica in luna februarie, pentru o Intreprindere Individuala. Intrebarea mea este daca trebuie sa o mai depun acum o data, in urma modificarile care au aparut la formular?”
Raspunsul ANAF
Daca deja ati depus Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice nu este necesar sa depuneti o alta declaratie.
Mai multe intrebari si raspunsuri pe aceasta tema gasiti pe pagina de Faceboog a ANAF.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Tratament fiscal pentru PFA-urile care au incasat microgranturi prin Masura 1Cum se pot asigura in sistemul national de sanatate persoanele care nu lucreaza in taraFirmele pot incheia contracte de colaborare cu persoane fizice daca acestea NU sunt inregistrate ca PFA?Guvernul MODIFICA Codul Fiscal! Anumite categorii de persoane vor beneficia de anularea contributiei la sanatatePersoanele fizice care realizeaza venituri din chirii trebuie sa depuna DECLARATIA UNICA pana pe 25 mai 2022Ultimele articole
Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024OUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiVeniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce obligatii fiscale au persoanele fiziceVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Articole similare
Recalcularea platilor anticipate. Ce trebuie sa retinem din noua procedura?Infiintare PFA. Ce obligatii declarative exista in acest caz?Documentar fiscal: Inregistrarea contractelor de fiducie si locatiune in 2014Modificari Codul fiscal 2013 | Analiza completaGhidul Monografiilor Contabile: monografiile care pun cel mai des probleme in practica in acest anUltimele articole
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Declaratia Unica 2025. Doua schimbari majore, adoptate de Guvern!Noi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaCe se intampla daca este depasit plafonul TVA de 300.000 lei o singura dataArticole similare
Aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru livrarea de locuinte catre persoanele fizice (Material ANAF)ANAF modifica formularele privind impozitul pe venit, CASS si veniturile din strainatateANAF ramburseaza TVA in valoare de 1,4 miliarde de leiVeniturile din TVA au depasit prevederile bugetare cu 3% in februarieANAF pune la dispozitia contribuabililor Programul de asistenta si Nomenclatorul obligatiilor de plataUltimele articole
Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVANoutati fiscale 2025. Ce modificari apar in privinta TVANivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Regim special de scutire TVA pentru intreprinderile miciAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"