Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Calculul impozitului pe dividende: ghid complet

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 01 Apr. 2024
impozit-dividende
Tags: impozit pe dividende, calculare impozit pe dividende , plata impozit pe dividende

Impozitul pe dividende face parte din obligatiile fiscale pe care le au firmele si este un subiect destul de actual, avand in vedere toate modificarile legislative pe care le-a suferit, in special incepand cu anul 2023.

Multe persoane, printre care si contabili, incearca sa puna in aplicare schimbarile, pentru a se conforma obligatiei si astfel a nu plati amenzi. In acest articol vom vedea la ce se refera exact impozitul pe dividende, ce presupune el, cum se calculeaza, exemple utile in acest sens, dar si care sunt exceptiile si cand se plateste acest tip de impozit. 

 

Impozit pe dividende – definitie

 

Conform Codului Fiscal, o persoana juridica romana care plateste dividende catre o persoana juridica romana are obligatia sa retina, sa declare si sa plateasca impozitul pe dividende retinut catre bugetul de stat.

 

Impozit pe dividende - cadrul legal

 

Prin OG 16/2022 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial nr. 716 din data de 15 iulie 2022 au fost aduse mai multe schimbari fiscale, printre care si majorarea impozitului pe dividende, prin aplicarea unei cote de impozit de 8% ( majorare de la 5%)  asupra dividendului brut platit unei persoane juridice romane. 

 

Principala modificare adusa prin OUG 16/2022 este, asadar, cresterea cotei de impozitare a dividendelor de la 5% la 8%. Astfel, pentru dividendele distribuite in anul 2023, se aplica o cota de impozitare de 8%.

 

Calculul impozitului pe dividende

 

Impozitul pe dividende se calculeaza prin aplicarea unei cote de impozit de 8% asupra dividendului brut, adica asupra veniturilor din dividende distribuite. Obligatia calcularii si retinerii impozitului pe dividende revine persoanei juridice platitoare de venit, odata cu plata dividendelor. 

 

Impozitul pe dividende se declara in formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat". 

 

Cum se calculeaza CASS pentru dividende

 

CASS pentru veniturile din dividende se calculeaza prin aplicarea cotei de 10% la o baza formata din 6,12,24 salarii minime in vigoare la termenul de depunere a declaratiei.

 

Pentru calcularea Contributiei de Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) la veniturile din dividende aferente anului 2023, trebuie sa aveti in vedere ca:

- De la 1 ianuarie 2023 pana la 30 septembrie 2023, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata a fost de 3.000 lei lunar.
- Incepand cu 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe tara garantat in plata a fost ajustat la 3.300 lei lunar.

 

Baza de calcul CASS dividende

 

Baza de calcul pentru CASS reprezinta o baza anuala care se raporteaza la nivelul salariului de baza minim brut pe tara in vigoare la termenul de depunere a declaratiei unice estimative, respectiv 25 mai.

Conform Art. 135 1 alin. (3) din Codul Fiscal, in situatia in care exista mai multe valori ale salariului minim brut pe tara utilizate in cursul aceluiasi an, pentru scopul verificarii incadrarii venitului in plafoanele anuale si la stabilirea bazei anuale de calcul al CAS si CASS datorate, se va lua in calcul valoarea salariului minim brut pe tara in vigoare la data de 25 mai a anului pentru care se stabilesc contributiile sociale.
 

Impozit dividende persoane fizice


In cazul in care o persoana juridica romana distribuie dividende catre o persoana fizica, aceasta datoreaza la randul ei impozit pe dividende pentru sumele retrase cu acest titlu din profiturile realizate de catre entitatea juridica, venituri pentru care datoreaza un impozit in cuantum de 8% calculat, retinut si declarat de catre platitorul dividendelor, respectiv de catre societate prin D100 aferenta lunii in care s-a facut plata respectivelor sume sau pana pe 25.01 a anului urmator pentru cele repartizate si neachitate la 31.12 a anului de referinta.

 

In principiu, persoana fizica NU mai are alte obligatii de declarare sau impunere vizavi de sumele incasate cu titlu de dividende, insa daca sumele astfel realizate depasesc plafoanele: 6, 12 sau 24 de salarii minime brute lunare va datora CASS (contributia la asigurarile sociale de sananate) in cota de 10% din plafonul astfel depasit (respectiv 1800, 3600 sau 7200 lei pentru exercitiul financiar 2023) si va declara suma astfel datora la ANAF prin Declaratia Unica (D212).

 

Declaratia unica dividende 2023

 

Declarare CASS: In declaratia Unica (Formular 212) , capitolul II, subsectiunea II.2.2 Date privind contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) estimata 


Depunere DU: 25 Mai inclusiv a anului in care se realizeaza veniturile 

Plata CASS: 25 Mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a veniturilor 

Chiar daca dividendele incasate, imperuna cu eventuale alte venituri obtinute, nu se incadreaza in plafonul de cel putin 6 salarii minime brute pe tara, persoanele pot opta pentru asigurarea in sistemul asigurarilor sociale de sanatate pentru anul curent, prin depunerea declaratiei unice. 

 

In acest caz:

CASS datorata = 10% x 6 salarii de baza minime brute pe tara, daca declaratia se depune pana la 25 mai a anului de realizare a veniturilor
CASS datorata = 10% x numarul de luni ramase pana la 25 mai a anului urmator celui de realizare a veniturilor, daca declaratia se depune dupa 25 mai a anului de realizare a veniturilor 

 

Exemple de calcul impozit pe dividende
 

A. In cazul in care o societate doreste sa repartizeze din profit o suma bruta de 200.000 lei, calculele sunt:

Suma bruta = 200.000 lei
Impozit = 8%* 200.000 lei = 16.000 lei
Suma neta = 200.000 lei – 16.000 lei = 184.000 lei

B. Calculare impozit pe dividende, in cazul in care societatea este microintreprindere si plateste 1% impozit.

 

Venituri: 6.000 lei ( 1% impozit = 60 lei)

Profit net: 6.000 – 60 = 5940 lei

Impozit dividende 8%: 476

Dividend net (transferabil) = 5464lei

 

Exceptii de la plata impozitului

 

Prevederile art. 43  nu se aplica in cazul dividendelor platite de o persoana juridica romana unei alte persoane juridice romane, daca, la data platii dividendelor, fiecare dintre aceste persoane indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: 

 

a) persoana juridica beneficiara a dividendelor:

 

(i) detine minimum 10% din titlurile de participare ale persoanei juridice romane care plateste dividendele, pe o perioada de un an implinit pana la data platii acestora inclusiv;

(ii) este constituita ca o «societate pe actiuni», «societate in comandita pe actiuni», «societate cu raspundere limitata», «societate in nume colectiv», «societate in comandita simpla» sau are forma de organizare a unei alte persoane juridice aflate sub incidenta legislatiei romane;

(iii) plateste, fara posibilitatea unei optiuni sau exceptari, impozit pe profit sau orice alt impozit care substituie impozitul pe profit;

 

b) persoana juridica care plateste dividendele:
 

(i) este constituita ca o «societate pe actiuni», «societate in comandita pe actiuni», «societate cu raspundere limitata», «societate in nume colectiv», «societate in comandita simpla» sau are forma de organizare a unei alte persoane juridice aflate sub incidenta legislatiei romane;

(ii) plateste, fara posibilitatea unei optiuni sau exceptari, impozit pe profit sau orice alt impozit care substituie impozitul pe profit

 

In cazul dividendelor platite de o persoana juridica romana, prevederile art. 43 NU se aplica:

 

a) fondurilor de pensii administrate privat, fondurilor de pensii facultative si organismelor de plasament colectiv fara personalitate juridica, constituite potrivit legislatiei in materie;

b) organelor administratiei publice care exercita, prin lege, drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de actionar al statului/unitatii administrativ-teritoriale la acea persoana juridica romana

 

D205 in cazul impozitului pe dividende

 

Formularul 205 este „Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa, veniturile din jocuri de noroc si castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit”.

Anual, pana in ultima zi a lunii februarie a anului urmator celui de referinta, platitorul de venit are obligatia depunerii la ANAF a declaratiei informative cod 205 cu detaliere la nivelul fiecarei persoane fizice a dividendului incasat in anul anterior.

 

Cand se plateste impozitul pe dividende

 

Impozitul pe dividende se declara si se plateste la bugetul de stat, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se plateste dividendul.

 

Prin exceptie, in cazul in care dividendele distribuite, potrivit legii, nu au fost platite pana la sfarsitul anului in care s-a aprobat distribuirea acestora, impozitul pe dividende aferent se plateste, dupa caz, pana la data de 25 ianuarie a anului urmator, respectiv pana la data de 25 a primei luni a anului fiscal modificat urmator anului in care s-a aprobat distribuirea dividendelor. 

 

 

Spete relevante


In continuare va oferim cateva spete relevante cu privire la impozitul pe dividende, asa cum au fost explicate de specialistii nostri de la portalcodulfiscal.ro.
 

Speta 1. PFA si venituri din dividende. Plata CASS

 

Daca o persoana are 50% actiuni la un SRL, are si PFA si in anul 2023 ridica dividende in valoare de 18.000 lei, dar este si salariat, ce trebuie sa declare? Societatea a declarat retinerea la sursa prin declaratia 100, a transmis si declaratia 205. Trebuie sa includa in declaratia unica si dividendul ridicat pe langa veniturile aferente PFA-ului? Si, daca este salariat, mai plateste CASS la veniturile declarate prin Declaratia Unica? Multumesc.


Raspuns: 

Potrivit art. 122 alin. (4) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal,
Nu se depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - cap. I, pentru urmatoarele categorii de venituri: (...) e) venituri din investitii, a caror impunere este finala;.

Asadar, impozitul pe veniturile din investitii (dividende) fiind impozit cu retinere la sursa, nu face obiectul depunerii Declaratiei unice pentru veniturile realizate. Acesta se retine si plateste la bugetul de stat, de catre platitorul de venit, iar persoana fizica care incaseaza veniturile din dividende nu evidentia impozitul prin Declaratia unica, neavand nicio obligatie privind impozitul.

Prin urmare, impozitul veniturile din investitii fiind impozit cu retinere la sursa, nu face obiectul depunerii Declaratiei unice pentru veniturile realizate in anul 2023.

Din punct de vedere al CASS, potrivit art. 170 alin. (2) lit. a) si e) si alin. (4) din legea sus-mentionata,
(2) Incadrarea in plafonul anual de cel putin 6, 12 sau 24 de salarii minime brute pe tara, dupa caz, in vigoare la termenul de depunere a declaratiei prevazute la art. 120, se efectueaza prin cumularea veniturilor prevazute la art. 155 alin. (1) lit. b) - h), dupa cum urmeaza:

a) venitul net/brut sau norma de venit din activitati independente, stabilite potrivit art. 68, 681 si 69, dupa caz;
(...)
e) venitul si/sau castigul net din investitii, stabilit conform art. 94 - 97. (...), iar in cazul veniturilor din dividende se iau in calcul dividendele incasate, distribuite incepand cu anul 2018;

(4) Baza anuala de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate in cazul persoanelor care realizeaza venituri din cele prevazute la art. 155 alin. (1) lit. b) - h) o reprezinta:

a) nivelul a 6 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere a declaratiei prevazute la art. 120, in cazul veniturilor realizate cuprinse intre 6 salarii minime brute pe tara inclusiv si 12 salarii minime brute pe tara;

b) nnivelul de 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere a declaratiei prevazute la art. 120, in cazul veniturilor realizate cuprinse intre 12 salarii minime brute pe tara inclusiv si 24 de salarii minime brute pe tara;

c) nivelul de 24 de salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere a declaratiei prevazute la art. 120, in cazul veniturilor realizate cel putin egale cu 24 de salarii minime brute pe tara.

In cazul prezentat, pentru veniturile aferente anului 2023, incadrarea in plafonul anual de cel putin 6/12/24 de salarii minime brute pe tara, se efectueaza prin cumularea venitului net din activitati independente si venitului incasat in cursul anului din dividende.

In cazul in care se realizeaza venituri insumate din activitati independente si venituri din dividende peste plafonul anual de cel putin 6/12/24 salarii minime brute pe tara, chiar daca persona fizica are si calitatea de salariat, se datoreaza CASS. Nu exista exceptii de la plata CASS pentru veniturile din activitati independente si din dividende daca persoana fizica are si calitatea de salariat.

In cazul mentionat, daca venitul cumulat din cele doua surse/categorii de venituri, este intre 6 si 12 salarii minime brute pe tara, adica intre 18.000 lei 36.000 lei, se datoreaza CASS pentru anul 2023 in suma de 1.800 lei (18.000 lei x 10%), daca este intre 12 si 24 salarii minime brute pe tara, adica intre 36.000 lei si 72.000 lei, se datoreaza CASS pentru anul 2023 in suma de 3.600 lei (36.000 lei x 10%), iar daca este peste plafonul de 24 salarii minime brute pe tara, adica peste 72.000 lei, se datoreaza CASS pentru anul 2023 in suma de 7.200 lei (72.000 lei x 10%).


 

Speta 2. Completare D205 pentru dividende

 In declaratia D205 aferenta an 2023 la completarea categoriei 08.Venituri din dividende este corect sa punem la punctul 8. Dividende distribuite, valoare bruta din AGA cu data 2023 aferenta repartizare profit din 2022, la punctul 9.Dividende platite, valoarea neta platita totala din rulajul debitor al contului 4571 din balanta la 31.12.2023 sau punem valoarea bruta totala platita, impartind valoarea neta la 0.92 (impozitul fiind 8%)? Mentionez ca in anul 2023 s-au platit atat dividende aferente an 2021 cat si dividende aferente an 2022. Multumesc.


Raspuns: 

Conform normelor de completare ale formularului 205 pentru veniturile din dividende:
"9. Cap. V „Date informative privind impozitul pe veniturile din dividende“ se completeaza de catre platitorii de venituri din dividende, pentru fiecare persoana fizica beneficiara.

Col. 1 - se completeaza pentru fiecare beneficiar de venit, inscriindu-se numele si prenumele persoanelor fizice.

Col. 2 - se inscrie codul numeric personal sau numarul de identificare fiscala atribuit de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu ocazia inregistrarii fiscale, dupa caz.

Col. 3 - se inscrie, pe fiecare beneficiar de venit, suma reprezentand totalul venitului distribuit din dividende, intr-un an fiscal.

Col. 4 - se inscrie, pe fiecare beneficiar de venit, suma reprezentand totalul venitului platit actionarilor sau asociatilor din dividendele distribuite, intr-un an fiscal.

Col. 5 - se inscrie, pe fiecare beneficiar de venit, suma reprezentand baza de calcul al impozitului, intr-un an fiscal.

Col. 6 - se inscrie, pe fiecare beneficiar de venit, suma reprezentand totalul impozitului pe venit calculat si retinut in cursul anului.

Impozitul aferent dividendelor distribuite, dar care nu au fost platite actionarilor sau asociatilor pana la sfarsitul anului in care s-a aprobat distribuirea acestora, se cuprinde in declaratia aferenta perioadei in care s-a aprobat distribuirea dividendelor."

Rolul formularului 205 este unul informativ, scopul principal fiind acela de a corela sumele declarate in cursul anului fiscal cu titlul de impozit pe dividende prin formularul D100 cu persoanele care realizeaza respectivele venituri si, implicit, datoreaza impozitul pe dividende astfel calculat si retinut la sursa de catre platitorul venitului.

Asdar, in casuta de dividende distribuite (7) veti trece suma bruta a dividendului astfel cum rezulta din hotararile AGA din anul de referinta 2023, in casuta de dividende platite (8) se va trece dividendul net efectiv platit in cursul exercitiului fiscal pentru care s-a constituit impozit in anul de referinta, in casuta privint baza de calcul a impozitului se va trece dividendul brut distribuit prin hotararile AGA indiferent daca au fost sau nu achitate (avand in vedere ca impozitul pentru decembrie (platit sau neplatit) este scadent la 25.01 a anului urmator, in principiu aceeasi suma cu cea de la casuta 7), in timp ce in casuta de impozit retinut se va declara impozitul calculat si retinut pentru dividendele distribuite in cursul anului respectiv (achitate sau neachitate).

De altfel, art. 132 alin. (2) (coroborat cu art. 97 alin. (7)) din legea 227/2015 privind Codul fiscal stipuleaza urmatoarele:
"(2) Platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat, cu exceptia platitorilor de venituri din salarii si asimilate salariilor, platitorilor de venituri din pensii, platitorilor de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, platitorilor de venituri in baza contractelor de activitate sportiva, venituri din arenda sau din asocieri cu persoane juridice, acestia avand obligatia depunerii Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate."


Pentru dividendele distribuite in 2022 si 2021 nu se vor trece sume in D205 aferenta anului 2023. Pentru dividendele aferente anilor 2021 si 2022 distribuite in 2023 se vor trece sume in D205 pentru 2023.
 

 

Speta 3. Repartizare profit la dividende. Tratament fiscal

O societate cu 2 asociati in procent de 50, are un profit la 31.12.2023 in cont 121 in suma de 111434 lei. Se doreste repartizare pe dividende in anul 2024, cum se calculeaza si se declara in 100, 205 si Declaratia Unica? In 15.02.2024 un asociat cedeaza actiunile celuilalt actionar, cum se repartizeaza, declara si daca exista obligativitate de plata pe dividende pentru lunile Ianuarie si Februarie 2024? Mentionez ca nu se depun situatii financiare intermediare. Multumesc.


Raspuns: 

Potrivit art 67 din Legea societatilor nr 31/1990:
,, (1) Cota-parte din profit ce se plateste fiecarui asociat constituie dividend.  
   (2) Dividendele se distribuie asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel. Acestea se platesc in termenul stabilit de adunarea generala a asociatilor sau, dupa caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data aprobarii situatiei financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat. In caz contrar, societatea datoreaza, dupa acest termen, dobanda penalizatoare calculata conform art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar, aprobata prin Legea nr. 43/2012, daca prin actul constitutiv sau prin hotararea adunarii generale a actionarilor care a aprobat situatia financiara aferenta exercitiului financiar incheiat nu s-a stabilit o dobanda mai mare.  
   (3) Nu se vor putea distribui dividende decat din profituri determinate potrivit legii.  
   (4) Dividendele platite contrar dispozitiilor alin. (2) si (3) se restituie, daca societatea dovedeste ca asociatii au cunoscut neregularitatea distribuirii sau, in imprejurarile existente, trebuiau sa o cunoasca.  
   (5) Dreptul la actiunea de restituire a dividendelor, platite contrar prevederilor alin. (2) si (3), se prescrie in termen de 3 ani de la data distribuirii lor.  
   (6) Dividendele care se cuvin dupa data transmiterii actiunilor apartin cesionarului, in afara de cazul in care partile au convenit altfel’’.
   
Prin urmare, dividendele se repartizeaza in mod egal (111434/2 = 55.717 lei suma bruta, avand in vedere cotele de participare de 50%).
Repartizarea dividendelor aferente anului 2023 se va efectua dupa inchiderea exercitiului financiar 2023, in baza situatiilor financiare anuale si a hotararii AGA.

Referitor la impozitul pe dividende (art 97 alin 7 Cod fiscal):

Veniturile sub forma de dividende, inclusiv castigul obtinut ca urmare a detinerii de titluri de participare definite de legislatia in materie la organisme de plasament colectiv se impoziteaza cu o cota de 8% din suma acestora, impozitul fiind final. Obligatia calcularii si retinerii impozitului pe veniturile sub forma de dividende revine persoanelor juridice, odata cu plata dividendelor/sumelor reprezentand castigul obtinut ca urmare a detinerii de titluri de participare de catre actionari/asociati/investitori. Termenul de virare a impozitului este pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se face plata. in cazul dividendelor/castigurilor obtinute ca urmare a detinerii de titluri de participare, distribuite, dar care nu au fost platite actionarilor/asociatilor/investitorilor pana la sfarsitul anului in care s-a aprobat distribuirea acestora, impozitul pe dividende/castig se plateste pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator distribuirii. Impozitul datorat se vireaza integral la bugetul de stat.

Asadar, impozitul pe dividende (8% la suma bruta a dividendelor) se retine in momentul platii dividendelor catre asociati si se declara in D100 pana la data de 25 a lunii urmatoare retinerii (acesta este si termenul de plata al impozitului retinut).
In D205 se vor declara pana la data de 28 februarie 2025.
 in cazul dividendelor distribuite, dar care nu au fost platite asociatilor pana la sfarsitul anului in care s-a aprobat distribuirea acestora (31.12.2024), impozitul pe dividende se plateste pana la data de 25 ianuarie 2025. Tot atunci se va declara si in D100.
In Declaratia unica nu se declara impozitul pe dividende retinut la sursa, fiind impozit final.

CASS - declaratia unica
Suma bruta a dividendelor = 55.717 lei (pentru fiecare asociat)
Impozit pe dividende = 4457 lei (55717*8%)
Suma neta = 51.260 lei (55717-4457)
Avand in vedere ca suma neta este cuprinsa intre 12 si 24 salarii minime brute pe economie (salariul minim =3300 lei), fiecare asociat va depune declaratia unica estimativa pentru anul 2024, in termen de 30 de zile de la data incasarii dividendelor, CASS datorata = 12*3300*10%=3960 lei (termen de plata 25.05.2025).

Referitor la cesiunea de parti sociale
Cadrul legal: art 67 alin (6) din Legea 31/1990:
,, Dividendele care se cuvin dupa data transmiterii actiunilor apartin cesionarului, in afara de cazul in care partile au convenit altfel’’.
Prin urmare, dividendele aferente trim I 2024 apartin cesionarului (cel care a preluat partile sociale), daca cei 2 asociati nu au convenit altfel prin actul constitutiv.
Daca nu se doreste repartizarea interimara (in avans) in baza situatiilor financiare trimestriale (trim I 2024), Repartizarea dividendelor se va efectua conform procedurii descrise mai sus, ADICA DUPA INCHIDEREA ANULUI 2024 (cu ocazia aprobarii situatiilor financiare ale anului 2024).

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Calculul impozitului pe dividende: ghid complet":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016