Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Din februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 10 Feb. 2022
Din februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridice
Tags: trezorerie, plata cu cardul, persoane juridice

Persoanele juridice pot achita obligatiile fiscale si bugetare cu cardul bancar la POS-urile instalate in toate unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului, confom Ordinului 94/2022.

In Monitorul Oficial nr. 102 din 1 februarie 2022 a fost publicat Ordinul Ministrului Finantelor (OMF) nr. 94/2022 privind obligatiile fiscale si bugetare care pot fi achitate prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS instalate la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza contribuabilii, persoane fizice si juridice ca, incepand cu data publicarii ordinului in Monitorul Oficial, pot achita prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS instalate la sediile unitatilor Trezoreriei Statului, sume reprezentand venituri ale bugetului de stat sau venituri cuvenite altor bugete administrate de ANAF, atat in situatia in care plata se efectueaza in conturi de venituri bugetare, cat si in situatia in care plata acestora se efectueaza in conturi unice.

Institutia mentioneaza ca anterior doar persoanele fizice puteau plati cu cardul si doar pentru anumite obligatii fiscale care erau administrate fiscal pe baza codului numeric personal.

De asemenea, Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 943/2016 privind tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare prin POS, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 501 din 5 iulie 2016, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost abrogat. 
 
Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Din februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016