Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In Monitorul Oficial al Romaniei, nr.490/2016, Partea I, a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.41/28.06.2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, prin care s-au adoptat masuri urgente, in sensul reducerii eforturilor de procurare a documentelor in vederea obtinerii serviciilor publice, precum si referitoare la facilitarea interconectarii bazelor de date intre institutiile publice.
Prezentam mai jos principalele prevederi ale actului normativ mentionat anterior privitoare la modificarea si completarea unor acte normative.In scopul facilitarii platii unor amenzi, taxe, tarife au fost modificate si completate anumite acte normative, dintre care mentionam:
1. Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Amenzile care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate, prin mijloace de plata online, in conturile dedicate, la institutiile de credit autorizate cu care exista incheiate conventii sau la unitatile Trezoreriei Statului iar amenzile cuvenite bugetelor locale se achita, prin mijloace de plata online, prin institutii de credit autorizate cu care exista incheiate conventii sau la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale indiferent de localitatea pe a carei raza acestea functioneaza, de cetatenia, domiciliul sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei. O copie de pe chitanta se preda de catre contravenient agentului constatator sau se trimite prin posta sau electronic, prin email, organului din care acesta face parte.
2. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
Autoritatile competente sa realizeze operatiuni de inmatriculare, autorizare provizorie si eliberare a permiselor de conducere incaseaza tarifele aferente confectionarii si valorificarii placilor cu numere de inmatriculare permanenta, de proba, temporare si provizorii, atribuirii unui numar de inmatriculare preferential, pastrarii combinatiei numarului de inmatriculare, precum si contravaloarea certificatelor de inmatriculare, a autorizatiilor provizorii si a permiselor de conducere.
Sumele prevazute pentru operatiunile de mai sus, pot fi achitate prin virament, prin mijloace de plata online, prin intermediul POS-urilor instalate la unitatile Trezoreriei Statului sau la sediile institutiilor publice beneficiare ale sumelor si prin alte modalitati de plata reglementate de acte normative in vigoare, prin mandat postal sau in numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul institutiilor prefectului, la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului, in conditiile legii. Pentru sumele incasate prin intermediul POS-urilor instalate la unitatile Trezoreriei Statului, comisioanele se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul institutiilor publice din structura carora fac parte unitatile Trezoreriei Statului, iar pentru cele incasate prin intermediul POS-urilor instalate la sediile institutiilor publice beneficiare, comisioanele se suporta din bugetele acestora.

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii

Cartea verde a contabilitatii 2023 varianta tiparita

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Sumele prevazute pentru operatiunile de mai sus se incaseaza intr-un cont distinct de disponibil deschis la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului pe numele institutiei prefectului din care face parte serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor. Unitatile Trezoreriei Statului la care isi au deschise conturile institutiile prefectului din care fac parte serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor incaseaza sumele in numerar, in contul prevazut mai sus.
Sumele incasate in numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor se depun la casieriile institutiilor prefectului in aceeasi zi, la terminarea programului de lucru. Sumele predate la institutiile prefectului se depun de catre acestea in contul distinct de disponibil prevazut mai sus in urmatoarea zi lucratoare.
3. Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate
Pasapoartele simple electronice se elibereaza titularului dupa achitarea taxei de pasaport constituite din contravaloarea pasaportului si a taxei pentru serviciul public prestat, stabilite potrivit legii.
Taxa de pasaport pentru pasapoartele eliberate in tara se incaseaza intr-un cont distinct de disponibil deschis la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului pe numele institutiei publice cu personalitate juridica din care face parte structura cu atributii in eliberarea si evidenta pasapoartelor.
Sumele prevazute mai sus pot fi achitate prin virament, prin mijloace de plata online, prin intermediul POS-urilor instalate la unitatile Trezoreriei Statului si alte modalitati de plata reglementate de acte normative in vigoare, prin mandat postal, in numerar la casieriile institutiei publice cu personalitate juridica din care face parte structura cu atributii in eliberarea si evidenta pasapoartelor sau la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului la care acestea isi au deschise conturile. Pentru sumele incasate prin intermediul POS-urilor instalate la unitatile Trezoreriei Statului, comisioanele se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul institutiilor publice din structura carora fac parte unitatile Trezoreriei Statului.
Unitatile Trezoreriei Statului la care isi au deschise conturile institutiile publice cu personalitate juridica din care face parte structura cu atributii in eliberarea si evidenta pasapoartelor incaseaza sumele in numerar aferente taxelor de pasaport in contul prevazut mai sus. Sumele incasate in numerar la casieriile institutiilor publice cu personalitate juridica din care fac parte structurile cu atributii in eliberarea si evidenta pasapoartelor se depun de catre acestea in contul distinct de disponibil mentionat anterior, in prima zi lucratoare de la incasare.
Sursa: AJFP Teleorman

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Comision zero la PLATA ONLINE a taxelor si impozitelorHG privind PLATA ONLINE a impozitelor si taxelor a fost publicata in Monitorul OficialPersoanele inregistrate in SVP pot plati online, prin ghiseul.ro, peste 30 de impozite si contributii fiscale(Informare ANAF)Este simplu sa platiti impozitele in online la ANAFATENTIE! Taxa de pasaport NU mai poate fi incasata prin Trezoreria Statului. Informare ANAFUltimele articole
Biletele de valoare NU vor mai fi valabile incepand cu 1 februarie 2022 daca sunt emise pe suport hartieNOU! Incepand cu data de 1 octombrie 2020 mai multe taxe DRPCIV nu se mai pot achita numerar la ghiseuActele normative cu incidenta in materie fiscala publicate in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 17 – 21 august 2020 (Informare ANAF)Hotararea 692/2020 modifica Sistemul national electronic de achitare online a obligatiilor de plata catre bugetul general consolidatOFICIAL! Modificari la sistemul national electronic de PLATA ONLINE a taxelor si impozitelor prin cardul bancarArticole similare
Pierderea avansului. Cum procedam?Transfer de active. Perspectiva impozitului pe profit si a TVAFormulare ANAF septembrie 2013. Ce declaratii depunem si la ce termen?ATENTIE! Taxa de pasaport NU mai poate fi incasata prin Trezoreria Statului. Informare ANAFImpozitele pentru proprietatile imobiliare cu suprafata mare vor creste in 2011Ultimele articole
PFA-urile sunt OBLIGATE sa plateasca contributia asiguratorie de munca daca au salariatiLuni, 27 martie 2023, este termenul limita de depunere a 8 declaratii fiscaleCum se inregistreaza in contabilitate diferentele de curs valutar?Buletin informativ ANAF: 3 noutati fiscale publicate in Monitor in perioada 06-10 martie 2023GHID: Procedura inregistrarii in scopuri de TVAArticole similare
Monografie contabila pentru inregistrarea facturilor de chirie si garantie. Renuntarea la contract.Care sunt penalitatile aplicate contribuabililor care nu isi platesc obligatiile fiscale la data scadentaFoaia de parcurs nesemnata | Aviz de insotire marfa neconfirmat prin semnaturaLegislatie: aprobarea Ghidului de finantare a Programului privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliana, geotermala, solara, biomasa si hidroSecretul societatilor comerciale care au invins crizaUltimele articole
Ghidul Monografiilor Contabile: monografiile care pun cel mai des probleme in practica in acest anRestaurantele si barurile care NU evidentiaza bacsisul pe bonul fiscal vor fi amendate cu pana la 4.000 leiAngajatorii au obligatia legala de a cerceta accidentele usoare ale salariatilor. In caz contrar, AMENZIle ajung pana la 8.000 leiFirmele care NU au autorizatie de functionare risca AMENZI cuprinse intre 5.000- 10.000 leiSAF-T in 2023: Pana pe 28 februarie 2023 trebuie depusa D406 de contribuabilii mijlociiArticole similare
Amprenta virtuala pentru toti romaniiO noua campanie pentru bonul fiscal si extragere cu premii. De data aceasta, nu ANAF o demareazaModalitati prin care puteti plati impozitele, taxele, contributiile sau alte sume datorate bugetului de statGhiseul.ro va aduce o serie de noi servicii in ce priveste plata online a taxelorTaxele platite cu cardul pe Internet s-au triplat in primele 2 luniUltimele articole
De cand sunt obligate firmele care au avut incasari de peste 50.000 lei in 2022 sa accepte platile cu cardul?Din 1 ianuarie 2023 anumite persoane juridice sunt obligate sa accepte platile prin terminale POSFirmele care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 euro sunt obligate sa utilizeze POS-uri (OG 16/2022)Din februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridiceTVA la incasare si plata furnizorilor cu cardul firmei. Cum facem monografia contabila si cand se deduce TVA?Articole similare
Ordinul nr. 1082/2020: Noi masuri si reguli in domeniul transporturilor pe perioada starii de alertaDepunere declaratii ANAF: procedura de transmitere si ce formulare poti depune onlineCotele de TVAEste simplu sa platiti impozitele in online la ANAFRectificarea D112: Consecinte privind neindeplinirea obligatiilor de declarareUltimele articole
Utilizarea SPV este OBLIGATORIE incepand cu 1 martie 2022 pentru persoanele fizice si juridiceANOFM: Peste 53.000 mii de locuri de munca vacante la nivel national si 222 disponibile in Spatiul Economic EuropeanGhidul Monografiilor Contabile: monografiile care pun cel mai des probleme in practica in acest anControale ITM in domeniul constructiilor: Institutia anunta desfasurarea campanie nationale pentru respectarea cerintelor de securitate si sanatatePe 31 martie 2023 se implineste termenul limita pentru inregistrarea contractelor de inchiriere aflate in derulare la data de 01.01.2023
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"