Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform OG 16/2022, firmele care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 lei sunt obligate sa utilizeze POS-uri.
Astfel, persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si cu ridicata, asa cum acestea sunt definite de Ordonanta Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care desfasoara activitati de prestari de servicii, care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 euro in echivalent lei (vechiul plafon era de 50.000 euro), au obligatia sa accepte ca mijloc de plata cardurile de debit, de credit sau preplatite, prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare, inclusiv aplicatii ce faciliteaza acceptarea platilor electronice.
Prin activitatea de prestari de servicii, in sensul prezentului alineat, se intelege operatiunea definita la art. 271 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Obligatia de acceptare de catre persoanele juridice a cardurilor de debit, de credit sau preplatite, prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare, se naste incepând cu trimestrul urmator celui in care incasarile din cursul anului respectiv au depasit pragul de 10.000 euro.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Cursul de schimb valutar pentru determinarea echivalentului in lei este cel comunicat de Banca Nationala a României in ultima zi a anului precedent.
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Declaratia 112 in 2023: Anumite firme NU vor mai depune formularul pana pe 25 februarie 2023Cum se calculeaza CAS si CASS in cazul CIM intreg vs. CIM partial (OG 16/2022)TVA locuinte 2024. Ce procent se va aplica in 2024 la incheierea contractelor de vanzare-cumparare?Modificari aduse impozitului pe venit de OG 16/2022Firmele pot ramane la statutul de microintreprindere din 2023 daca exista contracte/mandate de administrareUltimele articole
Este OFICIAL! Regulile privind calculul taxelor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026Cum se face trecerea de la impozit pe profit la impozit micro in cazul asocierii in participatiuneCalculul impozitului pe dividende: ghid completSpeta zilei. Declararea, retinerea si plata impozitului pe dividendeFacilitati fiscale in domeniul constructiilor pentru anii 2023 si 2024Articole similare
CNVM a sanctionat-o pe Anca Dumitru, deoarece BVB nu a facut o analiza la cererea ComisieiInstructiuni pentru completarea si depunerea declaratiei 392ADeducere cheltuieli cu autoturismele directorilor de vanzariCe obligatii au firmele care opteaza pentru sistemul TVA la incasare in 2014?Din februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridiceUltimele articole
Distrugere punct de lucru in totalitate. Cheltuielile sunt deductibile?Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Furnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre firmeCum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Facturi fiscale in contextul e-TVA. Cum trebuie emiseArticole similare
Ghiseul.ro va aduce o serie de noi servicii in ce priveste plata online a taxelorCe inregistrari contabile se fac pentru PLATA CU CARDUL personal, plata aferenta unei facturi de firma?Fraudele la plata au crescut. Cum arata raportul Bancii Central EuropeneDe ce trei sferturi dintre romani fug de numerarMasurile de simplificare demarate si adoptate de Guvernul CiolosUltimele articole
Microintreprinderi cu TVA la incasare. Data la care intervine exigibilitatea taxelorPFA in 2023: Aspecte pe care trebuie sa urmareasca PFA-urile care vand produse ONLINEDe cand sunt obligate firmele care au avut incasari de peste 50.000 lei in 2022 sa accepte platile cu cardul?Din 1 ianuarie 2023 anumite persoane juridice sunt obligate sa accepte platile prin terminale POSDin februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridiceAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"