Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform OG 16/2022, firmele care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 lei sunt obligate sa utilizeze POS-uri.
Astfel, persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si cu ridicata, asa cum acestea sunt definite de Ordonanta Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care desfasoara activitati de prestari de servicii, care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 euro in echivalent lei (vechiul plafon era de 50.000 euro), au obligatia sa accepte ca mijloc de plata cardurile de debit, de credit sau preplatite, prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare, inclusiv aplicatii ce faciliteaza acceptarea platilor electronice.
Prin activitatea de prestari de servicii, in sensul prezentului alineat, se intelege operatiunea definita la art. 271 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Obligatia de acceptare de catre persoanele juridice a cardurilor de debit, de credit sau preplatite, prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare, se naste incepând cu trimestrul urmator celui in care incasarile din cursul anului respectiv au depasit pragul de 10.000 euro.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Cursul de schimb valutar pentru determinarea echivalentului in lei este cel comunicat de Banca Nationala a României in ultima zi a anului precedent.
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi
Articole similare
Calculul impozitului pe dividende: ghid completContractele de inchiriere din 2023 vor fi inregistrate obligatoriu la ANAF in cel mult 30 de zileVenituri neimpozabile care intra in plafonul de 33% din 1 ianuarie 2023Venituri cuprinse in plafonul de 33% din salariul de baza de la 1 ianuarie 2023Beneficii neimpozabile. Care este cota maxima pentru deducerea cadourilor din fondul de salarii al angajatilor?Ultimele articole
Cum se face trecerea de la impozit pe profit la impozit micro in cazul asocierii in participatiuneSpeta zilei. Declararea, retinerea si plata impozitului pe dividendeFacilitati fiscale in domeniul constructiilor pentru anii 2023 si 2024TVA locuinte 2024: Studii de caz utileConditii microintreprinderi 2024. Conditia referitoare la actionari/asociati trebuie indeplinita la 31.12.2023?Articole similare
Decont TVA 2024: Ghid Complet | Completare, Depunere, TermeneReminder ANAF! 31 ianuarie 2023 este termenul limita pentru depunerea formularului 395GHIDUL FISCAL al persoanelor juridice romane platitoare de impozit pe profitSuspendare activitate. Recuperare TVANoutati legislatie fiscala 21 - 25 septembrie 2009 - Monitorul OficialUltimele articole
Ajutor de incalzire a locuintei 2024. Pana pe 15 octombrie se depun cererileCase de marcat electronice dotate cu POS. ONG-urile au aceasta obligatie?5 sfaturi pentru renovarea locuintei taleInregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataE-Factura: Ce trebuie sa faca firmele care au primit facturile DUPA cele 5 zile legaleArticole similare
PFA in 2023: Aspecte pe care trebuie sa urmareasca PFA-urile care vand produse ONLINEModalitati prin care puteti plati impozitele, taxele, contributiile sau alte sume datorate bugetului de statTVA la incasare si plata furnizorilor cu cardul firmei. Cum facem monografia contabila si cand se deduce TVA?Impozitele vor putea fi platite cu cardul de catre persoanele fiziceDin februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridiceUltimele articole
Microintreprinderi cu TVA la incasare. Data la care intervine exigibilitatea taxelorDe cand sunt obligate firmele care au avut incasari de peste 50.000 lei in 2022 sa accepte platile cu cardul?Din 1 ianuarie 2023 anumite persoane juridice sunt obligate sa accepte platile prin terminale POSCe firme trebuie sa accepte PLATA CU CARDUL din 2017?Declaratii contradictorii si controverse in ce priveste accesarea datelor de catre ANAF la PLATA CU CARDULAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"