Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce masuri trebuie sa ia angajatorii pentru prevenirea unor imbolnaviri profesionale determinate de lucrul pe canicula

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Iul. 2021 Exclusiv
Tags: munca pe canicula, masuri de protectie pentru angajati

Intrucat in perioada 24 iunie 09 septembrie 2021, pe teritoriul Romaniei se pot manifesta temperature ridicate extreme, Inspectoratul Teritorial de Munca Alba va urmari modul de respectare a prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperature extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca.

In sensul “Ordonantei de urgenta nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperature extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca,” prin temperaturi extreme ridicate se inteleg temperature exterioare ale aerului, care depasesc +37 grade Celsius sau corelate cu conditii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel.
 
Administratia Nationala de Meteorologie comunica zilnic zonele in care temperatura, respectiv indicele de temperatura-umiditate, atinge pragurile valorice mentionate, precum si zonele pentru care se prognozeaza atingerea sau depasirea acestor praguri.
 
In conformitate cu prevederile ordonantei sus-mentionate, angajatorii sunt obligati sa ia urmatoarele masuri minimale pentru ameliorarea conditiilor de munca:
 
-Reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice;
-Asigurarea ventilatiei la locurile de munca;
-Alternarea efortului dinamic cu cel static;
-Alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locurile umbrite, cu curenti de aer;

Pentru mentinerea starii de sanatate a lucratorilor, sunt necesare urmatoarele:
 
Asigurarea apei minerale, cate 2-4 litri/persoana/schimb;
Asigurarea echipamentului individual de protectie;
Asigurarea de dusuri.
Angajatorii care nu pot asigura conditiile mentionate, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai lucratorilor, vor respecta masurile dispuse in Ordonanta de Urgenta nr. 99/2000 (reducerea programului de lucru, esalonarea pe doua perioade a zilei de lucru etc.) in conformitate cu prevederile art. 6 din Ordonanta de Urgenta nr. 99/2000.
 
Pentru prevenirea unor imbolnaviri profesionale determinate de lucrul in conditii de temperaturi extreme, angajatorul trebuie sa ia urmatoarele masuri:
 
Asigurarea examenului medical la angajare si a controlului medical periodic, urmarind depistarea precoce a contraindicatiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scazute;
Asigurarea primului ajutor si a transportului la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate;
Trecerea, dupa posibilitati, in alte locuri de munca sau reducerea programului de munca pentru persoanele cu afectiuni, care au contraindicatii privind munca la temperaturi extreme.


Sursa: ITM
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce masuri trebuie sa ia angajatorii pentru prevenirea unor imbolnaviri profesionale determinate de lucrul pe canicula":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016