Tags: drpciv, taxe achitate online
Tarifele reprezentand contravaloarea certificatelor de inmatriculare, autorizatiilor de circulatie provizorie si de emitere a permis de conducere nu se mai pot achita, numerar la ghiseu, incepand cu data de 1 octombrie 2020.
Directia Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor informeaza ca, incepand cu data de 01.10.2020, platile aferente operatiunilor de inmatriculare si permise vor putea fi achitate, astfel:
1. Tarifele reprezentand contravaloarea:
• certificatelor de inmatriculare,
• autorizatiilor de circulatie provizorie,
• permiselor de conducere ,
se vor incasa exclusiv in CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar:
Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului P
rotocolului de Stat, utilizand mijloacele de plata:
• virament,
• mijloace de plata online,
• Sistemul national electronic de plata online (S.N.E.P) – ghiseul.ro
• POS-uri instalate de catre RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente - in curs de operationalizare.
• mandat postal,
• alte mijloace de plata, prevazute de lege.
ATENTIE: Contravaloarea documentelor sus-mentionate nu se mai poate achita la ghiseu !
2. Tarifele aferente confectionarii placilor cu numere de inmatriculare permanenta, de proba, temporare si provizorii, atribuirii unui numar de inmatriculare preferential sau pastrarii combinatiei numarului de inmatriculare se vor achita in conturile trezoreriei, conform Anexei (lista conturi Trezorerie) prin :
• virament;
• mandat postal,
• numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul institutiilor prefectului sau la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului , in conditiile legii.
Documentele de plata emise anterior isi pastreaza valabilitatea.

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Inchidere asociere in participatiune
Intrebare:
Societatile A si B au constituit o asociere in participatiune (tipografie si editura) iar asociatul A a fost desemnat asociat administrator. Cele 2 societati au adus initial aport la asociere conform cotelor de participare stabilite prin contract (60/40).
ART. 321 - Evidenta operatiunilor
(5) In cazul asociatiilor in participatiune care nu constituie o persoana impozabila, drepturile si obligatiile legale privind taxa revin asociatului care contabilizeaza...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Persoana fizica. Inchiriere in scop turistic
Intrebare:
O persoana fizica neinregistrata, are 3 camere in cladirea unde locuieste, unde ocazional sau la sarbatori, cazeaza anumite persoane, prin Booking. Incasarea o face fie prin cont bancar, fie cash. Cum trebuie sa procedeze pentru declararea venitului? Se inregistreaza si depune declaratia unica sau depune numai declaratia unica in sistem real sau la norma de venit? Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Obligatii fiscale de plata privind concediile medicale
Intrebare:
Un salariat a fost in concediu medical in perioada 03.02.2025 - 07.02.2025. A adus societatii 2 concedii medicale cu codul 01, primul 03.02.2025 - 06.02.2025 si al doilea in continuare pentru perioada 07.02.2025 - 07.02.2025. Va rog sa imi spuneti daca obligatia de plata a Indemnizatiei de asigurari sociale prin care primele 5 zile calendaristice revin Angajatorului se aplica doar la concediile medicale initiale sau si la cele in continuare. In cazul de mai sus, CM initial selectez...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Aplicare regim de scutire TVA pentru vanzare locuinta care nu mai este noua
Intrebare:
O companie, platitoare de TVA, a achizitionat, de la alta persoana juridica, mai multe parcele de teren si case, in diferite stadii de executie, respectiv unele la rosu, altele finalizate. Acest complex de locuinte a fost facut de fostul proprietar pentru a fi dat in folosinta angajatilor, ca locuinte de serviciu, dar fiindca si-a lichidat afacerea, le-a vandut. Unele dintre acestea au fost locuite.
Vanzarea catre noul proprietar s-a facut cu taxare inversa.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Retinere impozit pe veniturile din redevente si dobanzi rezidenti Elvetia
Intrebare:
Informare privind mentinerea cotei zero in legislatia interna a statelor cu care Romania are incheiate Conventii de evitare a dublei impuneri CONFEDERATIA ELVETIANA
Legea nr. 60 din 13 iulie 1994 pentru ratificarea Conventiei dintre Romania si Confederatia Elvetiana privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit si pe avere si a Protocolului anexat, semnate la Bucuresti la 25 octombrie 1993, cu modificarile si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<