Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: O noua sesiune de asistenta online pentru completarea Declaratiei Unice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Iul. 2018
Tags: completarea declaratiei unice, sesiune asistenta anaf, anaf

Avem la dispozitie mai putin de o saptamana pana la finalizarea perioadei de depunere a Declaratiei Unice, iar contribuabilii inca au numeroase intrebari cu privire la modul de completare a acesteia. Mai mult, se pare ca nici Ghidul publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) nu a reusit sa lamureasca toate neclaritatile care se ridica in jurul completarii formularului.

De aceea, ANAF va organiza, miercuri, 11 iulie, o noua sesiune de asistenta online pentru completarea Declaratiei Unice.
 
“Numeroasele intrebari primite in cadrul sesiunilor de asistenta anterioare, cu tema «Completarea Declaratiei Unice pentru veniturile din activitati independente - realizate in anul 2017 si/ sau estimate pentru anul 2018», ne-au determinat ca in sesiunea din data de 11.07.2018 sa abordam aceeasi tematica.  Va rugam ca inainte de a formula o intrebare, sa consultati si sesiunile de asistenta anterioare, ce vizeaza acest subiect si care sunt disponibile pe site-ul nostru in sectiunea «Asistenta contribuabili», rubrica ,«Intrebari si raspunsuri pe Facebook»”, se arata pe pagina de Facebook a ANAF.
 
Intrebarile au inceput deja sa curga din partea contribuabililor.
 
“Cine poate depune DU pentru o persoana decedata, dar care a realizat venituri si in 2017 si in 2018, in conditiile in care nu este facuta succesiunea pana la termenul de depunere al DU, dar exista un singur mostenitor, fiu al decedatului, care detine certificatul de deces si in al carui certificat de nastere apare persoana decedata ca si parinte? Persoana care poate depune declaratia se poate inregistra in SPV pentru a depune declaratia in numele persoanei decedate?”, este una dintre intrebarile la care se asteapta raspuns in sesiunea de miercuri. 
 
“Pentru dividendele repartizate in 2017 si neridicate pana la 31.12.2017, pentru care s-a platit si declarat impozit in decembrie 2017, declarate in D205, care au o valoare mai mare de 22.800 lei si care au fost ridicate in 2018, se datoreaza CASS in 2018 si se declara in DU (beneficiarul este salariat)?”, se intreaba un alt utilizator al paginii de Facebook ANAF, in timp ce un alt contribuabil vrea sa obtina raspuns la urmatoarea dilema:”In ianuarie 2017 nu am avut obligatia depunerii declaratiei 600, iar la final de 2017 venitul net realizat a fost mai mare decat plafonul stabilit pentru CAS in 2017 (35%× salariul mediu brut). Intrucat in declaratia unica pt 2017 nu pot opta pentru o cota de CAS (10.5 sau cota integrala), cu ce cota de CAS va calcula si va trimite ANAF decizia de impunere pentru 2017? “.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: O noua sesiune de asistenta online pentru completarea Declaratiei Unice":
Rating:

Nota: 3.42 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016