Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF recomanda depunerea Declaratiei Unice in 2022 prin Spatiul Privat Virtual

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 03 Mar. 2022
ANAF recomanda depunerea Declaratiei Unice in 2022 prin Spatiul Privat Virtual
Tags: declaratia unica in 2022, depunere declaratia unica, transmitere electronica, spv

In virtutea rolului activ al organului fiscal, ANAF Galati reaminteste contribuabililor ca 25 MAI 2022 este termenul de depunere a Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). Insitutia recomanda depunere declaratiei prin Spatiul Public Virtual.

Declaratia unica se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv:

- prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV);
- pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

Declaratia unica se poate depune si in format hartie, direct la organul fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire. (in contextul pandemic actual, institutia recomanda depunerea declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta).

Prin transmiterea declaratiei unice prin pagina de depunere a Spatiului Privat Virtual (disponibila pe site-ul www.anaf.ro in sectiunea Spatiul Privat Virtual/ Depunere Declaratie Unica si alte formulare SPV-PF) contribuabilii nu mai sunt nevoiti sa se prezinte la sediul unitatii fiscale.

ANAF va sfatuieste sa utilizati depunerea electronica a declaratiei unice intrucat formatul electronic al acesteia este usor de utilizat, unele campuri fiind completate automat, inclusiv varificarea corectitudinii si validarii. Prin bifarea pe prima pagina a formularului electronic a sectiunii corespunzatoare veniturilor/contributiilor sociale pentru care contribuabilul are obligatia de declarare, in formular se deschide doar sectiunea respectiva, facilitand completarea.

Pentru depunerea electronica a declaratiei unice, contribuabilul trebuie sa fie inregistrat in Spatiul Privat Virtual.

Inregistrarea in Spatiul Privat Virtual se poate realiza inca din anul 2018 fara prezentarea contribuabilului la ghiseele ANAF (in baza numarului de inregistrare a unor documente/decizii emise de ANAF), in anul 2020 fiind implementat un serviciu electronic care permite identificarea fizica de la distanta, respectiv identificarea vizuala online (sistem video).

In momentul completarii formularului de inregistare in SPV (disponibil pe site-ul www.anaf.ro in sectiunea Spatiul Privat Virtual/inregistrare in Spatiul Privat Virtual/ Persoane fizice / inregistrare utilizatori persoane fizice/inregistrare cu parola) contribuabilul opteaza pentru modalitatea prin care urmeaza sa fie aprobat Spatiul Privat Virtual (verificare numar document, verificare numar inregistrare decizie, identificare vizuala on-line - sistem video, aprobare la ghiseu).

Prin introducerea in anul 2018 a Declaratiei unice au fost eliminate sapte declaratii fiscale (D200, D201, D220, D221, D600, D604, D605) si s-a trecut de la stabilirea obligatiilor de plata de catre organul fiscal, prin emiterea deciziilor de impunere, la stabilirea acestora de catre contribuabili. Dupa completarea declaratiei unice sumele de plata se calculeaza automat si sunt cunoscute de catre contribuabil.


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF recomanda depunerea Declaratiei Unice in 2022 prin Spatiul Privat Virtual":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016