Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Contribuabililor persoane fizice care obtin venituri din inchirierea si subinchirierea bunurilor mobile si imobile au obligatia depunerii Declaratiei Unice.
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare si cele din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, ca au obligatia inregistrarii contractului incheiat intre parti, precum si a modificarilor survenite ulterior, in termen de cel mult 30 de zile de la incheierea/producerea modificarii acestuia, la organul fiscal competent.
Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, au obligatia sa completeze si sa depuna ”Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” capitolul II -”Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate”, in termen de 30 de zile de la incheierea contractului intre parti pana la data de 27 mai 2024, inclusiv a fiecarui an, pentru contractele in curs, in cazul celor care au incheiat contractele respective in anii anteriori.
Nedepunerea „Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”, pana la data prevazuta in legislatia fiscala, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 50 si 500 de lei, conform art. 336 alin. (3) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Mai multe informatii se pot obtine:
- accesand portalul ANAF, www.anaf.ro;
- telefonic, la Serviciul central de asistenta contribuabili – Contact-center, la numarul de telefon: 031.403.91.60;
- la structurile de asistenta pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.
- consultand ”Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizeaza venituri din inchirierea si subinchirierea bunurilor mobile si imobile din patrimoniul personal” accesand link-ul: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid%20chirii%202024.pdf.

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: ANAF

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Declaratia Unica in 2024. Pana cand se depune in acest anDEPUNERE DECLARATIA UNICA in 2025. Ce obligatii CAS si CASS are un PFA cu CIMANAF recomanda depunerea Declaratiei Unice in 2022 prin Spatiul Privat VirtualDEPUNERE DECLARATIA UNICA. Cine poate opta pentru plata CASS in 2025Declaratie Unica. Formularul poate fi depus pana pe 26 mai 2025Ultimele articole
PFA la norma de venit si salariat. Ce obligatii CAS si CASS are in 2025Depunere D. Unica. EXEMPLU de completare pentru activitatile independente impuse la norma de venitDeclaratia Unica. Cand se depune si cand NU, in cazul persoanelor fizice care obtin venituri din chiriiDepunerea Declaratiei Unice [Ghid Complet]Modificare D212 in 2024. Ce trebuie sa stie contribuabilii care obtin venituri din chirii
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"