Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia Unica in 2024. Pana cand se depune in acest an

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 20 Feb. 2024
Declaratia Unica in 2024. Pana cand se depune in acest an
Tags: declaratia unica, depunere declaratia unica, termen limita

Conform legislatiei in vigoare, Declaratia Unica trebuie depusa de contribuabilii care au aceasta obligatie pana pe data de 27 mai 2024. Termenul initial era de 25, insa pica intr-o sambata, astfel ca termenul limita a fost prorogat cu doua zile, pana luni inclusiv.

Prin declaratia unica cu termen de depunere 27 mai 2024 se declara impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate pe anul 2023, precum si impozitul estimat si contributiile sociale aferente anului 2024. 

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman aduce la cunostinta persoanelor fizice faptul ca in Monitorul Oficial, Partea I nr. 14/2024 a fost publicat Ordinul Presedintelui ANAF nr. 6/2024 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului 212 "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice". Detalii AICI>>

Formatul electronic al DECLARATIEI UNICE este disponibil incepand cu data de 10.01.2024 pe site-ul www.anaf.ro, in sectiunea Servicii Online/ Descarcare declaratii electronice. 

Modelul Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice precum si instructiunile de completare ale acesteia, aprobate prin OPANAF nr. 6/2024 pot fi consultate accesand site-ul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili/ Declararea obligatiilor fiscale/ Toate formularele, cu explicatii. 

Declaratia unica se depune electronic prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV), accesand sectiunea Depunere Declaratie Unica si alte formulare SPV-PF, disponibila pe prima pagina a site-ului ANAF, precum si in format letric, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire. 

Atentie! Persoanele fizice se inregistreaza in SPV pe baza de nume de utilizator si parola, prin completarea unui formular web securizat, disponibil pe site-ul www.anaf.ro in sectiunea Servicii online/ Inregistrare utilizatori. 



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia Unica in 2024. Pana cand se depune in acest an":
Rating:

Nota: 4.36 din 5 din 25 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016