Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia unica se completeaza si se depune pana la data de 25 mai 2022. Precizari ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Ian. 2022
Declaratia unica se completeaza si se depune pana la data de 25 mai 2022. Precizari ANAF
Tags: declaratia unica in 2022, completare declaratia unica, depunere declaratia unica

ANAF Vrancea aduce la cunostinta contribuabililor interesati ca prin Ordinul ANAF nr. 2127/20221, publicat in Monitorul Oficial Partea I, nr. 10, la data de 5 ianuarie 2022 a fost aprobat modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a Formularului 212 Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Declaratia unica se completeaza si se depune pana la data de 25 mai 2022 de catre persoanele fizice:
  1. care in anul 2021 au realizat individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania si/sau din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal;
  2. dispun asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil aferent anului 2021, precum si/sau din impozitul datorat pe castigul net anual impozabil aferent anului 2021, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, in conformitate cu reglementarile art. 123^1 din Codul fiscal;
  3. in anul 2022 declara impozitul pe venit aferent veniturilor estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate;
  4. in anul 2022 nu realizeaza venituri si opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, pe portalul www.anaf.ro, a fost publicata Brosura referitoare la Declaratia unica (2022) privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, care poate fi accesata AICI»

Detalii suplimentare pot fi obtinute: telefonic, apeland Call Center-ul de asistenta al ANAF, la numarul 031.403.91.60; prin Formularul Unic de Contact, disponibil pe portalul www.anaf.ro in sectiunea Contact - Formular de contact; la structurile de asistenta pentru contribuabili din cadrul unitatilor fiscale teritoriale.

Totodata, institutia reaminteste ca, in urma modificarilor aduse Codului de Procedura Fiscala, incepand cu 1 martie 2022, contribuabilii/platitorii persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, precum si persoanele fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent in una dintre formele prevazute de O.U.G. nr.44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt obligati sa transmita organului fiscal cereri, inscrisuri sau orice alte documente prin mijloace electronice de transmitere la distanta, respectiv prin inrolarea in sistemul de comunicare electronica dezvoltat de Ministerul Finantelor/ANAF.

In acest sens, ANAF recomanda persoanelor fizice si juridice sa intreprinda demersurile de inrolare in Spatiul Virtual Privat (in cazul in care nu s-au inrolat pana acum).
 
Contribuabilii care nu detin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unitatilor fiscale, cu ajutorul carora pot efectua urmatoarele operatiuni: inregistrarea in cadrul serviciului Spatiul Privat Virtual; completarea Declaratiei Unice; depunerea Declaratiei Unice.

De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin si functionarilor din cadrul organelor fiscale locale, in cadrul carora exista personal special instruit pentru a acorda indrumare si asistenta pentru depunerea Declaratiei unice.


Sursa: ANAF
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia unica se completeaza si se depune pana la data de 25 mai 2022. Precizari ANAF":
Rating:

Nota: 4.8 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016