Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Pregatim masuri adaptate situatiei actuale si perspectivelor imediate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 21 Apr. 2020
Tags: ajutor stat, masuri de sprijin, ministrul muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca, in perioada imediat urmatoare, se pregatesc noi masuri adaptate situatiei actuale, deoarece criza a aratat ca exista mai multe categorii vulnerabile si in disperata nevoie de ajutor decat era evident. Iar ajutorul pentru aceste categorii nu se rezuma la bani.

“Pentru mine, lipsa posibilitatii, astazi, de a veni, de exemplu, in sprijinul familiilor monoparentale, in afara punerii la dispozitie a unor fonduri pentru a le suplimenta veniturile in aceasta perioada grea, a fost cea mai grea incercare. In conditiile in care nici din comunitate nu a venit un sprijin real”, transmite ministerul Muncii, Violeta Alexandru, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Aceasta este de parere ca sprijinul statului oferit in aceasta perioada, prin somaj tehnic, prin garantii credite etc., trebuie completat de un sprijin mai pronuntat din comunitati. Totusi, spune sursa citata, ajutorul din comunitate, inclusiv prin aportul entitatilor neguvernamentale, a fost firav. “Am vazut putine comunitati mobilizate, punand laolalta resurse si dorinta de a lupta impreuna. In multe cazuri s-a optat exclusiv pentru accesarea masurilor de sprijin oferite de Guvern”, spune ministrul Alexandru.

Aceasta este de parere ca cele mai multe oportunitati le vor avea cei care au dovedit ca se pot adapta si cei care au abilitati in a folosi tehnologia, nu numai in comunicarea interna, cat mai ales in furnizarea serviciilor. 

De asemenea, potrivit previziunilor facute de ministrul Muncii, in perioada urmatoare, romanii vor respinge orice tendinta de a re-aduce
birocratie in relatia institutii/autoritati – cetateni. “Cine crede ca, dupa criza, va putea impune bariere administrative noi sau le va putea reinvia pe cele dinainte, se inseala. Inainte de criza, debirocratizarea se studia si se prezenta la conferinte. Acum am vazut ca se poate.
Orice tentativa de a re-bicrocratiza va fi aspru sanctionata”, spune Violeta Alexandru.

Cat priveste accesarea ajutoarelor oferite de stat, ministrul Muncii spune ca exista o tendinta a companiilor de prezervare a lichiditatilor prin accesarea oricaror scheme de ajutor de la stat. 

“Nu rezolvam lucrurile prin izolare internationala. Cei care speculeaza starea de fapt pentru a sugera inchiderea granitelor Romaniei sunt de-a dreptul periculosi. Da, masuri de preventie si protectie, dar Nu izolare. Atentie la aceste discursuri, aparent prind bine, dar efectele lor sunt dezastruoase pe termen mediu si lung.
Vom pregati, impreuna, masuri adaptate situatiei actuale si perspectivelor immediate”, mai spune ministrul Alexandru.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Pregatim masuri adaptate situatiei actuale si perspectivelor imediate":
Rating:

Nota: 4.7 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016