Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii a prezentat pasii pentru accesarea sprijinului de 41,5% din salariu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: somaj tehnic 2020, spijin pentru angajati

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a publicat recent, pe pagina oficiala de Facebook, pasii pentru accesarea sprijinului de 41,5% din salariu. In plus, ministrul a precizat ca platile pentru somajul tehnic vor fi facute rapid, fiind incheiate deja cele pentru lunile martie si aprilie.

Violeta Alexandru a transmis cateva informatii pentru cetateni, cu privire la platile somajului tehnic.

Ministrul a explicat ca dupa confirmarea eligibilitatii vor fi trimisi si banii pentru somajul tehnic pe luna mai: “Somaj tehnic platit mai repede in Romania decat in importante tari europene. Stiu ca este greu de digerat aceasta informatie de catre cei care nu vor sa vada realitatea dar pe mine cel mai mult ma intereseaza sa ajunga banii la oameni, sa ii stiu trimisi rapid pentru angajati, dupa verificarea eligibilitatii. Facem platile pe luna mai. Martie si aprilie - incheiate. 2,8 mld lei pentru 1,8 mil. angajati si profesionisti, pana acum.”

Mai mult decat atat, dupa incheierea somajului tehnic, urmeaza plata de pana la 41,5% din salariu pentru cei care se intorc la munca. 

“Urmatorul pas concret - sprijin intr-un cuantum de 41,5% din costul salarial pentru cei care au fost in somaj tehnic si revin in activitate. Platile prin rambursare, conform deciziei. Asa fiind decizia, am scurtat termenul ANOFM de evaluare documente si livrare fonduri la 10 zile (maxim). Stiu ca cer din ce in ce mai mult pentru ca trebuie sa se miste lucrurile repede. Va fi la fel, simplu de depus solicitarile, rapiditate in procesarea lor si in livrarea fondurilor pentru angajati. Gestionam ambele masuri, somaj tehnic si 41,5% in aceasta perioada. Masurile sunt simple pentru a se putea implementa rapid. Repet, ma intereseaza sa ajunga banii la oameni”, a spus ministrul.

De asemenea, ministrul a precizat care sunt pasii pentru accesarea sprijinului de 41,5% din salariu:

1. Angajatorul plateste salariile ( ex: 5 iulie);
2. Angajatorul plateste contributiile la stat (pana la 25 iulie);
3. Angajatorul depune la AJOFM documente pentru decont 41.5% din salariu (intre 1-25 iulie);
4. Procesare cerere la AJOFM;
5. AJOFM deconteaza in maxim 10 zile.
 
“Ne dorim sa ajunga si informatia de mai jos la cat mai multi angajati si angajatori interesati. Suntem aici pentru orice este nevoie. Nu stiu sa fi fost o mobilizare mai buna in sistemul public si sa se ajunga sa se faca plati rapid, imediat dupa validarea cererilor. Deci, se poate. Cu seriozitate, se poate.

Pregatim noi masuri. Avansam cu fiecare etapa. VA fi bine, pana la urma!”, a concluzionat Alexandru.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii a prezentat pasii pentru accesarea sprijinului de 41,5% din salariu":
Rating:

Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016