Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Documentele pentru obtinerea somajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicatia aici.gov.ro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Apr. 2020 Exclusiv
Tags: somaj tehnic 2020, documente necesare somajului tehnic

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a anuntat recent pe site-ul oficial ca documentele pentru obtinerea somajului tehnic se depun, de la 1 mai, prin aplicatia aici.gov.ro.

Documentele necesare pentru obtinerea somajului tehnic, vor fi transmise, incepand de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronica pusa la dispozitie de Guvernul Romaniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, https://aici.gov.ro/home.
 
Transmiterea documentelor prin Registratura electronica va asigura procesarea mai rapida a documentelor, o evidenta mai buna a actelor transmise si va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.
 
De asemenea, cererile vor fi editate in format inteligent pentru a ajuta angajatorii sa calculeze indemnizatia solicitata si vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numarul contului bancar, CNP, etc.
 
Mentionam ca prin aplicatia aici.gov.ro vor fi transmise atat documentele pentru platile facute prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cat si pentru cele care sunt gestionate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS).
 
Reamintim ca zilele trecute Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca au precizat aspectele de care trebuie sa tineti cont atunci cand completati documentele:
 
1.Aplicarea semnaturii exclusiv de catre reprezentantul legal/administratorul societatii pentru documentele cerere si declaratie pe proprie raspundere;
2.Completarea corecta a contului bancar al societatii;
3.Completarea corecta a Codului Unic de Identificare al societatii;
4.Completarea corecta a sumelor solicitate pentru angajati;
5.Eliminarea pe cat posibil din documentul lista salariatilor, pentru care se face solicitarea, a persoanelor care au contract de munca activ, cu norma intreaga, la un alt angajator;
6. Datele de contact completate sa fie actuale si corecte.


Pentru a consulta ghidul practic al somajului tehnic, click AICI. Gasiti informatii complete cu privire la procedura pe care trebuie sa o urmati in cazul somajului tehnic!
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Documentele pentru obtinerea somajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicatia aici.gov.ro":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016