Tags: somaj tehnic 2020, documente necesare somajului tehnic
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a anuntat recent pe site-ul oficial ca documentele pentru obtinerea somajului tehnic se depun, de la 1 mai, prin aplicatia aici.gov.ro.
Documentele necesare pentru obtinerea somajului tehnic, vor fi transmise, incepand de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronica pusa la dispozitie de Guvernul Romaniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei,
https://aici.gov.ro/home.
Transmiterea documentelor prin Registratura electronica va asigura procesarea mai rapida a documentelor, o evidenta mai buna a actelor transmise si va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.
De asemenea, cererile vor fi editate in format inteligent pentru a ajuta angajatorii sa calculeze indemnizatia solicitata si vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numarul contului bancar, CNP, etc.
Mentionam ca prin aplicatia aici.gov.ro vor fi transmise atat documentele pentru platile facute prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cat si pentru cele care sunt gestionate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS).
Reamintim ca zilele trecute Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca au precizat aspectele de care trebuie sa tineti cont atunci cand completati documentele:
1.Aplicarea semnaturii exclusiv de catre reprezentantul legal/administratorul societatii pentru documentele cerere si declaratie pe proprie raspundere;
2.Completarea corecta a contului bancar al societatii;
3.Completarea corecta a Codului Unic de Identificare al societatii;
4.Completarea corecta a sumelor solicitate pentru angajati;
5.Eliminarea pe cat posibil din documentul lista salariatilor, pentru care se face solicitarea, a persoanelor care au contract de munca activ, cu norma intreaga, la un alt angajator;
6.
Datele de contact completate sa fie actuale si corecte.
Pentru a consulta ghidul practic al somajului tehnic, click AICI. Gasiti informatii complete cu privire la procedura pe care trebuie sa o urmati in cazul somajului tehnic!

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Generare cod UIT. RO e -Transport. LIC
Intrebare:
Avem o livrare intracomunitara catre Bulgaria. Ce tara trecem la campul din UIT de la Partener Comercial denumit Stat Membru UE? Tot la Partener comercial se solicita si celelalte date ale partenerului: Numar inregistrare partener si Denumire partener. Noi treceam la statul membru UE: BULGARIA, dar acum a aparut un i mic cu informatia ca la Statul membru UE ar trebui trecut "Statul furnizorului care factureaza bunurile", ceea ce ar insemna sa trecem Romania,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Impozitul pe cladiri
Intrebare:
O regie autonoma are inregistrata in contul 231 "Imobilizari corporale in curs" o investitie in valoare totala de 300 milioane lei, reprezentand o constructie aflata in curs de executie, care include lucrari de constructii si montaj, echipamente (dotari) si dobanda capitalizata. In urma finalizarii lucrarilor, s-a realizat receptia constructiei propriu-zise (lucrarile de C+M), in valoare de 200 milioane lei.
In valoarea totala de 300 milioane...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Declaratia unica dividende realizate in 2024
Intrebare:
In declaratia unica 2023/2024 la estimat am trecut la CASS cap.II.3 rd 1 suma de 86.915 reprezentand venituri din dividende iar la 3 suma de 7.920 lei (24*3300*10%)
Cum completez DU 2024/2025 pentru veniturile din dividdende obtinute in 2024 in suma de 151.915 lei.
Va rog frumos sa-mi indicat capitolul, randul si suma.
Va mutumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Credit fiscal extern. Declaratia 101
Intrebare:
Societatea a realizat venituri impozabile la sediul permanent din Suedia in anul 2022. Impozitul datorat a fost achitat in februarie 2024. Creditul fiscal extern nu a fost cuprins in D101 pe anul 2022. Impozitul a fost inregistrat in februarie 2024 astfel: 117 = 441.2, respectiv 441.2 = 5124. Intrebarea este, daca depunem rectificativa la D101 pe anul 2022, sau cuprindem creditul fiscal extern in D101 pe anul 2024? Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Ce trebuie facut dupa modificarea codului CAEN si a numarului J?
Intrebare:
Am modific la Registru Comertului noile caen-uri dupa Rev 3 si am obtinut deja un nou certificat de inregistrare, cu un J si caen modificate. Unde mai trebuie depus certificatul nou de inregistrare cu noile date, ce institutii ar trebui anuntate de noile noastre date si in ce termen legal? De asemenea, facturile noastre si declaratiile viitoare precum si bilantul la 2024 trebuie depuse cu noile date juridice?
Multumesc!
vezi AICI raspunsul specialistilor <<