Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ATENTIE! Ministrul Muncii anunta controale la firmele care solicita somaj tehnic!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 31 Mar. 2020
Tags: somaj tehnic, controale, ministrul muncii, abuz

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a anuntat ca firmele care solicita finantare pentru acordarea somajului tehnic vor fi controlate, insa numai dupa incheierea crizei actuale. Aceasta a precizat ca este necesar un astfel de demers, pentru a nu exista abuzuri din partea sectorului privat. De asemenea, ministrul Violeta Alexandru a subliniat ca daca banii solicitati sunt cheltuiti responsabil, nu exista motive de ingrijorare.

"Vor fi controale dupa aceasta perioada - subliniez, dupa perioada de criza, dar controale vor fi. Eu voi avea grija sa nu se faca abuzuri si voi fi atenta si eu si ceilalti colegi care au institutii, care se ocupa cu activitati de control, sa nu existe abuzuri. Dar sunt bani publici si trebuie sa fim responsabili pentru cheltuirea lor”, a declarat ministrul Muncii, la Digi FM. 

Aceasta a subliniat faptul ca angajatorii care vor cheltui “corect” acesti bani nu au niciun motiv sa se ingrijoreze:  “Cine nu, probabil ca se sperie. Nu trebuie sa avem niciun fel de sperietura cu privire la eventuale verificari, pentru ca nu avem de gand sa se intample abuzuri. O parte din bani, cea mai mare parte din bani, sper, vor fi rambursati de Comisia Europeana si, prin urmare, suntem obligati, inclusiv prin procedurile pe care le avem in accesarea banilor europeni, sa efectuam aceste verificari, care insa nu au de ce sa sperie pe niciun angajator".

Citeste si:

OFICIAL: Conditii somaj tehnic 2020. Cine sunt beneficiarii, documente necesare si termene de depunere

 
De asemenea, ministrul Violeta Alexandru a precizat ca statul este pregatit cu o estimare de 4 miliarde de lei – necesari pentru a acoperi indemnizatia de somaj tehnic pentru un milion de persoane.

"Reglementarile pe care noi le-am luat sunt aferente decretului pe care domnul presedinte l-a emis. In orizontul acestui decret, care inseamna 16 martie - 16 aprilie, noi ne-am facut o estimare in doua etape. O etapa care ar fi insemnat aproximativ 500.000 de contracte individuale de munca suspendate, respectiv 1.000.000 (de contracte de munca suspendate - n. r.). Suntem pe la jumatatea acestui scenariu. Noi ne-am pregatit cu o estimare de 4 miliarde de lei pentru acoperirea unui numar de 1.000.000 de contracte suspendate. In acest moment suntem la jumatate. Sigur, nu inseamna ca ne asteptam ca cifra sa ramana aici, doar ne-am pregatit pentru dublul numarului pe care il avem in acest moment si suntem atenti in continuare, pe masura ce evolueaza lucrurile si discutiile noastre se reiau, pentru a fi pregatiti in orice scenariu", a mai spus ministrul Muncii, la Digi FM.

Actul normativ care stabileste actele necesare pentru accesarea indemnizatiei pentru somaj tehnic a fost publicat luni- 30 martie in Monitorul Oficial. OUG 32/2020 poate fi consultata si AICI >>
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ATENTIE! Ministrul Muncii anunta controale la firmele care solicita somaj tehnic!":
Rating:

Nota: 4.96 din 5 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016