Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Popririle vor fi efectuate electronic. Modificarea va fi facuta in iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 03 Iul. 2019
Tags: poprire conturi, anaf, mfp

Incepand cu luna iulie, se face modificarea legislativa, astfel incat popririle sa fie efectuate electronic, prin intermediul unei aplicatii a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a anuntat ministrul Finantelor Publice. Modul in care va fi efectuata, electronic, poprirea conturilor va fi prezentat in sedinta de Guvern de miercuri, 3 iulie, a precizat Teodorovici.

"Azi am avut pe birou nota de la colegi, ceea ce am cerut, nota pentru a informa maine (astazi n.r.), in sedinta, Guvernul despre modul in care aceasta poprire va deveni electronic efectuata, fara sa se mai trezeasca omul cu sume de bani blocate, plata, pentru ca, dupa aia, deblocarea sa dureze n zile, firma sau persoana fizica. (...) Eu am promis ca se va schimba, si, maine, in Guvern avem o informare exacta in acest sens. Incepand cu luna iulie se face modificarea legislativa. Am facut deja, este o aplicatie la ANAF care va tine legatura cu toate bancile, va comunica efectiv suma de plata”, a aratat ministrul Teodorovici, intr-o emisiune TVA.
Mai exact, acesta a explicat a ANAF va notifica, iar banca va popri exact suma pe care acea persoana sau firma o are de platit. “O sa vedeti prezentarea in urmatoarele zile, exact noul mecanism, cum va fi aplicat. Adica lumea va fi multumita, si companiile, nu se vor mai crea astfel de blocaje sau abuzuri din partea ANAF", a subliniat seful de la Finante.
 
De asemenea, vorbind despre realizarile ANAF de la schimbarea conducerii, ministrul Finantelor a anuntat ca deja in luna iunie s-a reusit o depasire a planului de incasari.
 
"La ANAF, dupa schimbarea conducerii, iata, rezultatele sunt foarte bune. Luna iunie reprezinta o depasire de plan la ANAF, mica, dar e depasire de plan. Pana la final de an se recupereaza ceea ce a avut doamna presedinte Calugareanu ca mandat foarte clar. Deci lucrurile se schimba la ANAF. Va fi si acolo o schimbare radicala", a mai spus ministrul Finanteor Publice.
 
Mirela Calugareanu este noua sefa a ANAF, numita la inceputul lunii iunie in locul Mihaelei Triculescu, printr-o decizie a premierului Viorica Dancila.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Popririle vor fi efectuate electronic. Modificarea va fi facuta in iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016