Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sefa ANAF: Noi trimitem poprire catre toate bancile, inclusiv la terti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Apr. 2019
Tags: anaf, poprire, datorii anulate, persoane fizice

Presedinta Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Mihaela Triculescu, a anuntat, marti, 9 martie, ca in cazul in care o persoana are datorii, poprirea se va pune pe toate conturile acesteia. Totusi, vor fi si situatii in care popririle nu vor mai fi trimise deloc bancilor, anunta sefa ANAF.

In cadrul unor audieri la Senat, pe tema popririlor si a accelerarii acestei proceduri, sefa de la ANAF a facut, marti, o serie de declaratii publice, pentru prima data de la preluarea functiei.

Intrebata daca Fiscul pregateste vreun proiect prin care popririle sa fie ridicate mai repede decat in prezent, Mihaela Triculescu a anuntat ca este posibil ca in cazul persoanelor cu datorii mai mici de 100 de lei sa nu se mai puna deloc popriri.

„Avem in vedere masuri prin care persoanele fizice care au o datorie mai mica de 100 de lei nu mai pot fi popriti. Intr-adevar, procedura era mai greoaie pentru oprirea popririlor, am dat o circulara prin care, zilnic, un inspector merge la banci, pentru a rezolva aceasta problema si a se ridica popririle... Deci, nu mai exista acum o perioada mai lunga de trei – patru zile, dupa ce s-a achitat creditul, ca sa se poata ridica poprirea de la banca”, a precizat  Mihaela Triculescu, sefa de la ANAF.

Cu toate astea, aceasta a confirmat faptul ca, in prezent, cei care au datorii la stat si mai multe conturi la banca, se pot trezi cu poprire pe toate conturile, pentru ca ANAF nu are o baza comuna cu cea a bancilor: „Noi trimitem catre toate bancile si la terti chiar.”.

Procedura, insa, spune presedinta Agentiei, a fost inspirata de practicile europene. „ANAF-ul a luat in vedere cele mai bune practici europene ale administratiilor fiscale, iar Codul de procedura fiscala, care este la noi in prezent, este adaptat legislatiilor fiscale europene. Si in Franta, de exemplu, se fac infiintarile de popriri de catre organele fiscale, cu exceptia sechestrelor care se infiinteaza toate organele fiscale, doar notificarea se face de catre entitati externalizate”, a mai spus Mihaela Triculescu.

Citeste si:
 
 

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sefa ANAF: Noi trimitem poprire catre toate bancile, inclusiv la terti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016