keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Salariile angajatilor AVAS, scutite de la poprire

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mai. 2011
Tags: avas

Fondul de salarii al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va fi exceptat de la executarile silite prin poprire, conform unei masuri stabilite miercuri de Executiv.Masura ...

Fondul de salarii al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va fi exceptat de la executarile silite prin poprire, conform unei masuri stabilite miercuri de Executiv.

Masura adoptata miercuri, prin ordonanta de urgenta, se va aplica pana la 1 septembrie, data pana la care Parlamentul este asteptat sa adopte o lege cu privire la deblocarea activitatii AVAS.

Activitatea AVAS a fost blocata din cauza deciziilor judecatoresti de poprire a conturilor institutiei, cei circa 260 de angajati ai Autoritatii ramanand cu salariile neplatite.

La sfarsitul lunii martie, Senatul a adoptat proiectul de lege privind stabilirea unor masuri temporare pentru functionarea AVAS, care prevede executarea obligatiilor de plata din veniturile rezultate din activitatea de privatizare.

Dupa cum se arata in expunerea de motive care insoteste actul normativ al Guvernului, la momentul actual, conturile AVAS sunt poprite in baza unor titluri executorii detinute de diverse persoane, printre care si fostii pagubiti de la Fondul National de Investitii (FNI), in valoare totala de aproximativ 174 milioane de lei.

De asemenea, in documentul citat se arata ca aceasta situatie de blocaj financiar pune in pericol, pe de o parte, functionarea AVAS si, pe de alta, duce la imposibilitatea recuperarii creantelor prevazute in titluri executorii.

Solutia propusa prin actul normativ este ca sumele alocate de la bugetul de stat sa fie utilizate pentru acoperirea cheltuielilor de functionare ale institutiei, iar din cele rezultate din activitatea de privatizare si valorificare a activelor statului sa fie acordate despagubirile in baza titlurilor executorii.

Camera Deputatilor este camera decizionala in acest sens.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016