Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Salariul presedintelui ASF se reduce. Daianu nu demisioneaza

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: daianu, asf, demisia, salariile, diminuare salarii, salariul, demisie, rusanu

Daniel Daianu a declarat recent ca ramane in functia ocupata pana in prezent si ca nu isi va depune demisia. In cadrul audierilor comisiei senatoriale de ancheta, presedintele interimar al ASF, Daniel Daianu, a declarat:



"Dan Radu Rusanu si-a prezentat demisia. In ceea ce ma priveste, daca mi s-ar propune conducerea ASF, am mari rezerve ca as accepta. Incepand de astazi, salariul meu de 12.800 de euro va fi redus cu 30%.

M-am gandit la o demisie de onoare, dar oricat ar fi ea de onoare, nu pot sa mi-o dau. E un moment foarte dificil pentru ca si asteptarile erau mari. Voi incerca sa comprim situatia ASF de-a lungul scurtei perioade de existenta. M-as referi la cateva premise care pot constitui un cadru de intelegere a situatiei ASF. Complexitatea care a insotit aparitia ASF poate fi inteleasa cel mai bine din interior. Este o eroare sa declari ca nimic nu functioneaza la ASF. Sunt numerosi oameni acolo care cu inteligenta fac ceea ce au de facut".


Restructurarea in ASF se va face si mai vartos, a mai spus Daianu

Declaratiile facute la iesirea din Comisie, citate de HotNews.ro:


    Salariile sunt mari, iar intentia noastra este sa avem o diminuare a acestor salarii, care sa tina cont nu numai de o dimensiune emotionala si care este fireasca într-o societate ravasita de o criza economica, dar care sa tina seama si de date care nu neaparat trebuie sa fie puse în relatie cu criza economica.

    In actul normativ se spunea ca nu trebuie sa depaseasca un standard, dar nu se spunea neaparat un anume nivel
     
    Aceasta este o optiune personala pe care o declar aici si voi respecta ceea ce spun aici: o scadere cu 30% a salariului meu. Echivalentul meu este de 12.800 euroDupa circa 10 minute de la debutul sedintei, presa a fost rugata sa paraseasca sala, urmand ca la final sa aiba loc declaratii de presa.

     Ceea ce poate fi perceputa ca demisie de onoare de catre unii si o iesire, fie si foarte complicata, dintr-o situatie extrema, poate fi vazuta ca lasitate de catre altii. Sunt multi lucratori in ASF care considera ca ceea ce se intampla acum este injust fata de munca lor. O demisie intempestiva este ca si cum i-as abandona intr-un moment de mare cumpana. Drept este ca eu fac parte din conducerea ASF, ca am alte responsabilitati decat un lucrator de executie din Autoritate. Ce ar zice alti membri din Consiliu ASF de o demisie a mea? Cu ce ochi m-ar privi? Ca fug la foarte greu?

    Am cautat la ASF sa fac ceeea ce stiu  mai bine, fie ca este vorba despre relatiile internationale si reprezentarea Romaniei in diverse institutii europene, fie activitatea de analiza si supraveghere integrata --atributii care intra direct in mandatul meu.

Sursa: HotNews.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Salariul presedintelui ASF se reduce. Daianu nu demisioneaza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016