Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi reguli pentru angajatii straini care vor sa intre pe piata muncii din Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 04 Nov. 2022
Noi reguli pentru angajatii straini care vor sa intre pe piata muncii din Romania
Tags: cetateni straini, schimbarea locului de munca

Guvernul introduce reguli clare privind schimbarea locului de munca a cetatenilor straini care intra pe piata muncii din Romania, pentru a proteja activitatea angajatorilor.

Guvernul a raspuns solicitarilor primite din partea mediului de afaceri privind accesul cetatenilor straini pe piata fortei de munca din Romania si in sedinta de astazi a completat legislatia specifica pentru a stabili conditiile in care lucratorii straini pot ocupa, pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cartii albastre a UE, un nou loc de munca, la un alt angajator decat cel care a obtinut avizul de angajare.

 

Modificarile aduse OG nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania au fost luate pentru stoparea practicilor incorecte, care perturbau activitatea companiilor si care prejudiciau material angajatorul initial, cel care suporta, de principiu, toate cheltuielile necesare aducerii cetateanului strain pe piata muncii din Romania.

 

In acest context, Executivul a introdus noi reguli. Astfel, un lucrator strain care are un contract individual de munca (CIM) inregistrat de mai putin de un an, va putea ocupa un nou loc de munca la un alt angajator doar in baza acordului scris exprimat de angajatorul initial.

 

Actul normativ mai prevede ca, in cazul in care lucratorul strain schimba locul de munca, dar ramane la acelasi angajator care a obtinut avizul de angajare initial, noul aviz se elibereaza angajatorului fara indeplinirea tuturor conditiilor generale si, dupa caz, fara indeplinirea tuturor conditiilor speciale pentru eliberarea unui astfel de document in cazul lucratorilor permanenti sau stagiari.

 

In acelasi timp, un nou aviz de angajare se elibereaza unui alt angajator, pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cartii albastre a UE, numai cu indeplinirea tuturor conditiilor generale sau speciale, dupa caz.

 

Aceste prevederi nu se aplica si in cazul in care incetarea CIM a intervenit din initiativa angajatorului anterior, prin acordul partilor ori prin demisia cetateanului strain, daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin CIM, conform Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.



Sursa: MMPS

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi reguli pentru angajatii straini care vor sa intre pe piata muncii din Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016