Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele din domeniul constructiilor, in vizorul ITM. Au fost desfasurate controale pe tot parcursul anului 2023

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 12 Dec. 2023
Firmele din domeniul constructiilor, in vizorul ITM. Au fost desfasurate controale pe tot parcursul anului 2023
Tags: controale itm, domeniul constructiilor

Numarul mare de accidente de munca inregistrat la nivel national in domeniul constructiilor in anul 2022, precum si consecintele acestora, au readus pe agenda inspectorilor de munca actiuni de verificare si monitorizare a modului in care sunt respectate prevederile legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca, precum si asupra modului in care angajatorii duc la indeplinire masurile de securitate si sanatate dispuse de inspectorii de munca in santierele temporare si mobile.

In acest sens, ITM Arad a desfasurat pe parcursul anului 2023, o actiune de verificare a modului de respectare a cerintelor minime de securitate si sanatate in munca la lucrarile ce se desfasoara in acest domeniu de activitate, conform unui comunicat de presa al institutiei.

Pe parcursul actiunii de control au fost identificati si verificati 2462 de lucratori, au fost efectuate verificari la peste 104 angajatori, iar pentru deficientele constatate, inspectorii de munca din cadrul Serviciului Securitate si Sanatate in Munca, au aplicat sanctiuni contraventionale.

Totodata, institutia readuce in atentia angajatorilor din acest domeniu, faptul ca au obligatia de a asigura pe santiere echipamente de munca corespunzatoare, de a monta sisteme de protectie colectiva (balustrade solide, platforme sau plase de prindere), de a completa si adapta in functie de evolutia lucrarilor „Planul propriu de securitate si sanatate”.

Un accent deosebit trebuie pus pe instruirea suficienta si adecvata a lucratorilor, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru specifice locului de munca, atat la angajare cat si in alte situatii: la schimbarea locului de munca, la introducerea unui nou echipament de munca sau la modificarea celui existent, la introducerea unei noi tehnologii sau proceduri de lucru sau la executarea unor lucrari speciale.
 

Participantii la procesul muncii au obligatia de a respecta toate dispozitiile care vizeaza protectia muncii, aceasta fiind de altfel o conditie esentiala pentru un mediu de lucru
sanatos, pentru protejarea vietii, astfel incat pe parcursul zilei de munca sa nu se inregistreze nici un eveniment de natura sa puna in pericol sanatatea, integritatea fizica sau chiar viata angajatilor.



Sursa: ITM
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele din domeniul constructiilor, in vizorul ITM. Au fost desfasurate controale pe tot parcursul anului 2023":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016