Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Inspectia Muncii, prin ITM Constanta, a desfasurat o campanie privind verificarea respectarii prevederilor legale de securitate si sanatate in munca, precum si verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind incheierea si executarea contractelor individuale de munca de catre agentii economici care isi desfasoara activitatea pe Litoralul Marii Negre in domeniul turismului, alimentatiei publice si comertului.
Campania si-a propus identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata, precum si verificarea modului in care se respecta prevederile legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca, atentionand angajatorii si lucratorii asupra faptului ca riscurile specifice existente in mediul de munca trebuie combatute la sursa.
In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 772 controale efectuate in urma carora s-au aplicat 63 sanctiuni, din care 39 amenzi in valoare totala de 784.500 lei si 24 avertismente. 31 de persoane au fost depistate muncind fara forme legale de angajare, dintre care 3 tineri cu varsta intre 15 – 18 ani. Pentru neconformitatile depistate, inspectorii de munca au dispus 153 de masuri obligatorii, cu termene concrete de realizare.
Cele mai frecvente neconformitati constatate: nu s-au incheiat contracte individuale de munca in forma scrisa, contracte care nu s-au inregistrat si transmis in registrul general de evidenta a salariatilor anterior inceperii activitatii, lipsa evidentei orelor lucrate de catre salariati si nerespectarea, cu mai mult de 30 de zile, a datei de plata a drepturilor salariale.
In domeniul securitatii si sanatatii in munca, au fost controlati 311 angajatori, din care 44 au fost sanctionati cu 35 de avertismente si 37 de amenzi in valoare totala de 155.500 lei si au fost dispuse 72 de masuri obligatorii, cu termene precise pentru remedierea neconformitatilor.
Cele mai frecvente deficiente constatate de inspectorii de munca:
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Cartea verde a contabilitatii - REDUCERE 40
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
*instruirea necorespunzatoare/incompleta a lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca – 15%;
Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat:”Scopul campaniei a fost acela de crestere a gradului de constientizare, atat a angajatilor cat si a angajatorilor in ceea ce priveste necesitatea aplicarii si respectarii legislatiei muncii pentru diminuarea cazurilor de munca nedeclarata si subdeclarata si a numarului de accidente de munca. Un aspect important constatat in toate campaniile desfasurate pe Litoralul Marii Negre este acela ca, din cauza caracterului sezonier al acestor activitati, angajatorii din domeniul turismului, alimentatiei publice si comertului au tendinta de a minimaliza riscurile existente privind securitatea si sanatatea la locul de munca. in domeniul securitatii si sanatatii in munca, obiectivele campaniei au vizat cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si a angajatilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca in scopul de a reduce cu 25% incidenta accidentelor munca prin identificarea pericolelor si evaluarea si combaterea riscurilor prezente in mediul de munca, identificarea echipamentelor de munca, in special cele sub incidenta ISCIR – lifturi, centrale de producere a apei calde, precum si alte echipamente care pot prezenta, in exploatare, riscuri pentru lucratori (arsura termica, explozii, incendiu, etc.) cum ar fi: hote, aragaze, butelii, verificarea modului de instruire a lucratorilor si de insusirea instructiunilor predate.”
Sursa: ITM
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Actiuni de control ITM la sediile sociale dar si la punctele de lucru ale angajatorilor, in perioada cu temperaturi extremeCONTROALE ITM in perioada 11-15 martie 2024. Ce angajatori au fost vizatiInspectorii de munca au efectuat CONTROALE la angajatorii cu cod CAEN 5210CONTROALE ITM la inceput de octombrie 2022: Au fost amendate peste 100 de firme din domeniul constructiilorCONTROALE ITM in 2024. Inspectorii au verificat angajatorii din domeniile Coafura si Activitati de intretinere corporalaUltimele articole
CONTROALE ITM la firmele cu cod CAEN 3600 si 3700CONTROALE ITM: 190 de muncitori depistati pe santierul Autostrazii A7 NU aveau contracte de muncaCONTROALE ITM. Activitatea de verificare din luna iunie 2024CONTROALE ITM la inceput de aprilie 2024. Incalcarile grave ale legii, sanctionate cu amenzi de pana la 50.000 de leiFirmele din constructii, verificate de inspectorii ITM la inceput de aprilie 2024Articole similare
Finantele returneaza TVA chiar si cu un an intarziere: Din ce in ce mai multe companii romanesti in pragul falimentului!Lista contribuabililor bun-platnici a fost publicata pe portalul ANAFNoile rezultate ale actiunilor de control ale Directiei Antifrauda in saptamana 29 iunie - 5 iulieObligativitate utilizare AMEF in cazul livrarii bunurilor si incasarii lor la domiciliul persoanelor fiziceControale privind respectarea legii 319/2006 si HG 1425/2006. Inspectorii ITM au verificat 26 de persoane si au fost aplicate 22 de avertismenteUltimele articole
Controale ITM. Activitatea de verificare din luna iunie 2024Verificari ITM in 2024. Cum s-a desfasurat activitatea de control din luna februarieControale ITM. Ce neconformitati au fost identificate in urma controalelor din decembrie 2023Lista contribuabililor bun-platnici pentru trim. III 2023 a fost publicata pe portalul ANAFVanzarile prin consignatie. Ce este consignatia si studii de caz utileArticole similare
Prevederile OUG nr. 30 din 2011 care intra in vigoare la 1 ianuarie 2012Codul fiscal 2011 (Partea III.2): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin OG 30 din 2011Mod calcul si declarare impozit pe veniturile obtinute de catre proprietar din inchirierea camerelor in scop turisticCe modificari a adus noul Cod Fiscal cu privire la impozite si taxele localeGuvernul a stabilit masurile privind combaterea Covid-19 in contextul sarbatorilor PascaleUltimele articole
Inspectorii ANAF au acordat in luna iulie 2023 amenzi de peste 3 milioane de lei in cadrul unor actiuni antifraudaVenituri din cedarea folosintei bunurilor. Care sunt obligatiile declarative si de plata?Achizitie apartament. Cum procedam privind impozitul pe cladiri?Nu va fi redus impozitul pentru cladirile si terenurile din turismAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"