Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea societatilor comerciale se modifica. Cesiunea partilor sociale devine posibila dupa o inspectie fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: legea societatilor comerciale, modificari, lichidare, proiect, dizolvarea societatilor, lichidator

Un nou proiect de act normativ ar putea aduce reglementari noi in ce priveste legea societatilor comerciale. Una dintre aceste schimbari importante se refera la faptul ca cesiunea partilor sociale catre una sau mai multe persoane ar putea fi conditionata de derularea in prealabil a unei inspectii finale organizate de ANAF.

Proiectul de lege vizeaza astfel modificarea Legii societatilor nr. 31/1990 si a fost initiat de  senatorul PSD Darius-Bogdan Valcov. Proiectul a fost aprobat marti de Senat si aduce noi prevederi in ce priveste vanzarea firmelor si la procedura lichidarii, scrie Avocatnet.ro.

Se mentioneaza astfel ca noul proiect propune ca transmiterea in primele 12 luni de la infiintarea unei societati comerciale, a cel putin 50% din partile sociale ale acesteia catre una sau mai multe persoane sa se efectueze si sa devina opozabila tertilor numai dupa realizarea inspectiei fiscale efectuate de organele de specialitate din cadrul ANAF, in cel mult 30 de zile.

Potrivit sursei amintite, masura propusa are in vedere situatiile in care, la data cesiunii partilor sociale, unii agenti economici, conform declaratiilor depuse de ei, nu figureaza cu obligatii de plata catre bugetul consolidat al statului. Inspectii fiscale derulate ulterior au scos la iveala cazuri de evaziune fiscala.

In ce priveste dizolvarea societatilor comerciale, hotararea tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea unei firme ar putea fi  inregistrata in registrul comertului, urmand sa fie comunicata si administratiilor publice locale unde persoana juridica are sediul social sau detine bunuri, nu doar directiei generale a finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti.


Referitor la procedura de lichidare, proiectul propune ca judecatorul sa numeasca un lichidator pentru societatea dizolvata in termen de o luna.

"Daca in termen de 30 de zile calendaristice de la data de la care hotararea judecatoreasca de dizolvare a ramas definitiva nu se procedeaza la numirea unui lichidator la cererea oricarei persoane interesate, judecatorul delegat are obligatia ca in termen de o luna sa numeasca un lichidator de pe Lista practicienilor in reorganizare si lichidare, remunerarea acestuia urmand a fi facuta din averea persoanei juridice dizolvate sau, in cazul lipsei acesteia din fondul de lichidare constituit in temeiul prevederilor art. 4 alin.(6) din Legea nr. 85/2006, cu modificarile si completarile ulterioare", se precizeaza in proiectul de lege, citat de sursa amintita.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea societatilor comerciale se modifica. Cesiunea partilor sociale devine posibila dupa o inspectie fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016