Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Asa cum se precizeaza in cel mai recent raport anual de activitate, Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a transmis autoritatilor romane 89 de recomandari de actiune, in perioada 1 ianuarie 2007 ? 31 decembrie 2014.
Autoritatile au la dispozitie un interval de 12 luni pentru a raporta actiunile intreprinse, iar 25 dintre recomandari se afla inca in acest interval. 11 recomandari fac obiectul unei investigatii penale, in timp ce in cazul a 37 dintre ele acuzatiile au fost respinse. 16 cazuri s-au finalizat cu sanctiuni.
89 de recomandari OLAF pentru Romania
Pe ansamblul UE, OLAF a emis un numar de 479 de recomandari, dintre care 96 se afla inca in termenul de 12 luni pentru a primi un raspuns, 77 sunt in curs de investigare, 145 au fost finalizate fara acuzatii, iar 161 cu sanctiuni.
"OLAF are misiunea de a identifica, investiga si opri actele de frauda care implica fonduri ale UE. Activitatea noastra se traduce in rezultate concrete si garanteaza faptul ca banii contribuabililor din UE sunt utilizati in scopul pentru care au fost alocati initial, creand locuri de munca si crestere economica in Europa", a declarat directorul general al OLAF, domnul Giovanni Kessler, la conferinta de presa din data de 2 iunie 2015.
Context
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
In 2014, Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a finalizat un numar mare de investigatii, continuand, in acelasi timp, sa reduca durata totala a acestora. A emis un numar de recomandari care reprezinta un record pentru ultimii cinci ani.
OLAF a recomandat recuperarea a 901 milioane de euro, suma care ar trebui sa fie restituita treptat bugetului UE si astfel sa contribuie la finantarea altor proiecte.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ordinul 103/2016 privind aprobarea Instructiunilor de aplicare a scutirii de TVA pentru unele operatiuni din noul Cod fiscalNoutati Legislatie Fiscala 8-12 mai 2009 - Monitorul OficialIncepand cu 1 august, certificatele medicale pentru incapacitate temporara de munca se acorda in mai multe etapeConsiliul Concurentei va monitoriza eventualele intelegeri pentru evitarea scaderii preturilorReducerea TVA la alimentele de baza si scaderea CAS: in programul noului guvernUltimele articole
A fost modificat din nou Programul IMM Invest (Hotararea 828/2021)Persoanele de peste 40 de ani pot beneficia de servicii medicale decontate de stat chiar si in conditiile in care nu mai sunt fonduri alocateCNAS a publicat Normele metodologice de aplicare a Contractului-Cadru pentru anii 2021-2022Au fost modificate normele metodologice ale programului IMM INVEST. Pentru anumite domenii nu se pot garanta crediteProiect de Ordin ANAF: Aprobarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscalaArticole similare
Munca nedeclarata, in vizorul ITM. Inspectorii au aplicat amenzi in valoare de 2.060.000 leiCe operatiuni suplimentare sunt incluse in noua Declaratie 394? Atentionari de ultima oraControale ANSVSA la mai multe unitati de alimentatie publica de pe litoral. Au fost aplicate amenzi drasticeFirme care lucreaza cu zilieri. Deficiente constatate de inspectori in urma controalelorCat costa nedepunerea la termen a Declaratiei informative 394 privind achizitiile si livrarile pe teritoriul national?Ultimele articole
SAF-T in 2025. Cine trebuie sa depuna D406 pana pe 31 ianuarie 2025Trecere la impozit pe profit in 2025. Pana cand se depune D700 si cum se completeaza formularulPerioada fiscala TVA 2025 pentru persoanele care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriSAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaEmitere bon fiscal catre persoane fizice. Este obligatorie si factura?Articole similare
Sfatul Comisiei pentru a asigura accesul statelor membre efectiv la justitieNoi propuneri la nivel european pentru combaterea evaziunii fiscaleProtejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraIntocmirea si transmiterea facturilor prin mijloace electronicePrime pentru angajatii din Romania: Doar o treime dintre angajatori ofera recompense in bani de SarbatoriUltimele articole
5 sfaturi pentru renovarea locuintei taleServiciul Programari online ANAF. Ce recomanda institutia contribuabililorControale ANPC. Din 1 iunie 2024 au fost verificati peste 800 de operatori economici de pe litoralTVA zahar 2024. Studii de caz practiceTaxe si impozite 2024. La ce sa te astepti anul acestaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"