Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In data de 31 mai 2018 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 454 OUG nr. 44/2018 Ordonanta de urgenta privind unele masuri referitoare la aplicarea unor dispozitii si prelungirea unui termen prevazute de OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum si pentru completarea OUG 64/2007 privind datoria publica.
Conform acesteia, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mari si mijlocii sunt obligtati sa utilizeze noile case de marcat incepand cu data de 1 septembrie 2018, în timp ce operatorii economici care au calitatea de contribuabili mici vor fi obligaÈ›i incepand cu data de 1 noiembrie 2018.Cum vor fi aplicate sanctiunile prevazute pentru nedotarea cu noile aparate de marcat electronice fiscale?
• contribuabilii mari sau mijlocii: sanctiunea se aplica incepand cu 1 septembrie 2018;
• contribuabililor mici: sanctiunea se aplica de la 1 noiembrie 2018.
Dupa aceste termene, sanctiunea poate fi aplicata doar pentru faptele savarsite incepand cu 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018, potrivit manager.ro.

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Termenul privind valabilitatea avizelor privind distributia aparatelor de marcat electronice fiscale acordate distribuitorilor autorizati se prelungeste pana la data de 31 octombrie 2018.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Dreptul de deducere a TVA incepand din 2024Ce reguli sunt esentiale la angajarea raspunderii solidare pentru datoriile societatii?Legea Preventiei scapa firmele de amenzi. Care sunt conditiile si cum putem beneficia de ele?Sunteti pregatit pentru un control? Ce trebuie sa stiti despre autorizatiile de functionareRectificare declaratia 390. Cum procedam cu taxarea inversa?Ultimele articole
E-TVA, operational din 1 IULIE 2025. NU amanati verificarea fisierelor din SPV! Control antifrauda in 2025: TVA nedeductibil si obligatii suplimentare pentru firmeContractul de inchiriere. 5 intrebari si raspunsuri utile persoanelor fiziceAu inceput controalele privind E-Transport si utilizarea codului UIT! Ce SANCTIUNI au oferit inspectoriiFirme neplatitoare de TVA cu activitate suspendata. Autovehiculele pe firma mai pot fi utilizate?Articole similare
SAF-T: Contribuabilii care nu sunt inregistrati in scopuri de TVA transmit D406 trimestrialMasuri asiguratorii. Organizarea ANAF si noile modificariANAF: Noile reguli privind cazierul fiscalANAF nu mai pune poprire pe conturile persoanelor cu datorii mai mici de 2.000 de leiBuletin informativ ANAF. Acte normative cu incidenta in materie fiscala publicate in Monitor in perioada 21-25 martie 2022Ultimele articole
ANAF a publicat lista contribuabililor bun-platnici pentru trim. IV 2024SAF-T in 2025. Cine trebuie sa depuna D406 pana pe 31 ianuarie 2025De la 1 ianuarie 2025 declaratia D406 devine obligatorie si pentru firmele miciANAF a publicat lista contribuabililor cu obligatii fiscale RESTANTE la 30 septembrie 2024Sistemul RO e-TVA: Noul regim al amenzilor in sistemul E-TVA
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"