Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM in perioada 11-15 martie 2024. Ce angajatori au fost vizati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 26 Mar. 2024
Controale ITM in perioada 11-15 martie 2024. Ce angajatori au fost vizati
Tags: controale itm, controale angajatori, verificari centre comerciale

In saptamana 11.03.2024 15.03.2024, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arad au fost implicati in actiuni de verificare, la angajatorii care isi desfasoara activitatea in centre comerciale (supermarket, hipermarket) in domeniul Comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor cod CAEN 47.

Controale ITM in 2024


Actiunea, de tip Campanie nationala, a urmarit in principal cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si a lucratorilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevederilor legale in domeniile relatiilor de munca precum si in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu accent pe conditiile de munca ale lucratorilor.

Este stiut faptul ca in domeniul „Comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor”, lucratorii se confrunta, in anumite conditii, cu riscuri de accidentare sau de imbolnavire profesionala, fapt ce determina un numar mare de accidente cu incapacitate de munca, statistic cifrându-se la 9,5% din totalul de accidente din economia nationala, astfel ca respectarea dispozitiilor legale menite sa previna producerea de evenimente nedorite este imperios necesara.

Riscurile de accidentare pot fi generate de utilizarea necorespunzatoare a echipamentelor de lucru, respectiv echipamente neconforme care nu asigura securitatea lucratorilor, lipsa de vizibilitate pe caile de acces si manevra necorespunzatoare a stivuitoarelor, manipularea maselor grele care pot conduce la probleme de sanatate, asociate cu dureri de spate si dureri musculare, lucrul la temperaturi ridicate sau scazute si nu in ultimul rând accidentarea prin cadere de obiecte depozitate la inaltime.

In domeniul relatiilor de munca s-au efectuat verificari cu privire la angajarea personalului, transmiterea in termen legal a contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta al salariatilor, respectarea timpului de munca si a celui de odihna, existenta evidentei orelor de munca prestate de angajati, evidentierea muncii de noapte precum si acordarea drepturilor salariale.

Actiunea nu a vizat doar controlul ci si informarea angajatorilor dar si a lucratorilor, cu privire la efectele nocive si mai ales consecintele negative pe care le genereaza munca fara forme legale, atât pentru angajati cât si pentru angajatori in egala masura.


Sursa: ITM

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM in perioada 11-15 martie 2024. Ce angajatori au fost vizati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016