Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM. Ce domenii au fost verificate la finalul lunii martie 2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 08 Apr. 2024
Controale ITM. Ce domenii au fost verificate la finalul lunii martie 2024
Tags: control itm, verificari itm, cod caen 8510

In saptamana 25.03.2024 29.03.2024, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arad au desfasurat o actiune de verificare la angajatorii care presteaza activitati in domeniile invatamant prescolar cod CAEN 8510 si Activitati de ingrijire zilnica pentru copii cod CAEN 8891.

Actiunea, de tip Campanie Nationala, a vizat modul in care sunt respectate dispozitiile legale privind incheierea si executarea contractelor individuale de munca.

Fiind domenii susceptibile de incalcarea reglementarilor legale, s-a pus accent pe modul in care este efectuata angajarea personalului, transmiterea in termenul legal a contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta al salariatilor, respectarea timpului de munca, munca suplimentara precum si respectarea timpului de odihna.

Interes a prezentat si evidentierea orelor de munca prestate de catre salariati, munca de noapte si nu in ultimul rand stabilirea si acordarea drepturilor salariale.

Inspectorii de munca au verificat totodata daca au fost indeplinite masurile trasate in controalele anterioare, constatand pe aceasta cale ca a crescut gradul de constientizare a angajatorilor si lucratorilor in ceea ce priveste importanta respectarii prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca.

Angajatorii si lucratorii au fost informati de asemenea, despre consecintele pe care le genereaza munca fara forme legale, intrucat persoana care presteaza munca ,,la negru” este lipsita de protectie sociala, nu poate sa-si revendice drepturile, nu beneficiaza de concediu de odihna, de concediu medical si evident, nu are siguranta platii salariului.

In egala masura, angajatorul care recurge la utilizarea muncii fara forme legale este lipsit de posibilitatea legala de a-l responsabiliza pe lucrator pentru eventualele prejudicii produse de catre acesta, sanctiunile pentru munca nedeclarata fiind considerabile.



Sursa: ITM

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM. Ce domenii au fost verificate la finalul lunii martie 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016