Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prejudiciu de 30 milioane de lei identificat de inspectorii antifrauda

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 20 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: antifrauda fiscala, prejudiciu, beneficiari, infractiuni, evaziune fiscala

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au identificat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei cauzat bugetului de stat de catre o persoana care coordona un grup de 23 de firme, prin sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit aferent unor importuri de produse de larg consum (obiecte de uz gospodaresc, electrocasnice, sanitare, electrice si alimentare). Pentru recuperarea prejudiciului, inspectorii antifrauda au sesizat procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, care, in data de 09.11.2015, au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea a trei persoane pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.


O parte din aceste societati tip "fantoma", au fost infiintate pe numele rudelor (sotie, frate, mama, tata, socru) coordonatorului grupului fraudulos, iar restul au avut ca asociati si administratori cetateni bulgari sau arabi, in majoritatea cazurilor fiind ulterior cesionate catre diverse persoane neidentificabile de diverse nationalitati.

Marfurile erau importate din Turcia, China, Pakistan, India, Vietnam, S.U.A. si Hong Kong si erau tranzactionate scriptic succesiv intre societatile controlate de cetatenii arabi, la preturi semnificativ mai mari, fara declararea si plata TVA aferenta, in scopul disimularii legaturilor dintre exportatori si beneficiarii finali ai marfurilor, in general firme de distributie. Din sumele transferate in conturile firmelor "fantoma", circa 60 de milioane de lei au fost retrase in numerar de catre coordonatorul grupului sau angajatii sai.

in paralel, aceste firme "fantoma" au mai fost utilizate si de catre alti agenti economici, pentru inregistrarea de cheltuieli fictive (diverse prestari servicii, lucrari de constructii etc.) sau pentru preluarea stocurilor de marfuri scriptice rezultate din vanzarea fara documente.

Sursa: Directia Generala Antifrauda Fiscala
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prejudiciu de 30 milioane de lei identificat de inspectorii antifrauda":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016