Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
![](https://infotva.manager.ro/images/ICON_WhatsApp-01.png)
Nu vei mai putea sa vinzi firma fara controlul Fiscului, potrivit unei modificari a Codului Fiscal care ar urma sa intre in vigoare in acest an. In acest fel, statul vrea sa ii sanctioneze pe cei ...
Nu vei mai putea sa vinzi firma fara controlul Fiscului, potrivit unei modificari a Codului Fiscal care ar urma sa intre in vigoare in acest an. In acest fel, statul vrea sa ii sanctioneze pe cei care pana acum il pacaleau cu sume uriase, cesionand firme cu datorii la stat catre persoane decedate, cu handicap sau cetateni straini din tari non-UE.
Pentru ca s-a ars de nenumarate ori si a pierdut incasari poate chiar de zeci de milioane de euro, statul nu vrea sa le mai acorde acum nicio portita evazionistilor.
Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar , recunostea la inceputul acestui an ca, in prezent, nu exista o prevedere clara in acest domeniu si ca “ este nevoie de o varianta rapida si legala de monitorizare a unor astfel de operatiuni nelegale”.
Iata ca de acum inainte, nicio firma nu va mai putea fi cesionata fara ca Fiscul sa vina in control inainte. Practic, din momentul in care va intra legea in vigoare nimeni nu va mai putea vinde o firma fara o notificare de 45 de zile, a explicat pentru incont.ro Marian Morcoasa, director in cadrul ANAF.
![Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile](https://www.rs.ro/dbimg/product/2851-marea-carte-ver.jpg)
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
![Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor](https://www.rs.ro/dbimg/product/2785-planul-de-contu.png)
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
![Agenda Fiscala a Contabilului 2025](https://www.rs.ro/dbimg/product/3239-.jpg)
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
In cele 45 de zile, inspectorii Fiscului vor merge in control, iar daca vor gasi nereguli si datorii mari acumulate il vor putea obliga pe patron sa isi achite datoriile inainte sa vanda.
Sursa: Financiarul
![Redactia Infotva](https://infotva.manager.ro/images/autori//redactia-infotvaautor_avatar.png)
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
A.N.A.F.: Peste 1.300 de functionari au primit certificat ECDLCase de marcat electronice. Cum verificati daca sunt conectate la ANAF si daca transmit date catre serverNoul formular 394. Raspunsuri oferite de specialistiFormulare cu termen la 15 mai. Ce obligatii declarative avem?OPANAF nr. 714 stabileste noi reguli pentru inregistrarea fiscala din oficiu a contribuabililorUltimele articole
E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineLegi contabilitate. Principalele modificari aduse Legii contabilitatii 82/1991 prin OUG 138/2024Cota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?Neclaritati ale contribuabililor privind sistemul e-TVA. Exemple utileSAF-T in 2025. Firmele mici aflate in inactivitate temporara mai depun D406 din ianuarie 2025?![Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz](https://media.rs.ro/filemanager/Decontul_precompletat_de_TVA.png)
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"