Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Femeile care fac parte dintr-o categorie vulnerabila, care au nascut incepand cu data de 12 aprilie 2024, pot beneficia de tichete sociale in valoare de 2.000 de lei, care pot fi folosite pentru cumpararea de produse destinate ingrijirii nou-nascutului, anunta printr-un nou comunicat de presa Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
Procedura de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mamele cu nou-nascuti defavorizate, precum si mecanismul de implementare aferent, prevazute in Ordinul comun al ministrilor Muncii si Solidaritatii Sociale, respectiv Investitiilor si Proiectelor Europene si al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, devin aplicabile odata cu publicarea in Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2024. Manual de politici contabile - Stick USB Ghidul Practic al Monografiilor Contabile Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Programul se desfasoara timp de patru ani, iar tichetul se acorda o singura data pentru fiecare nou-nascut.
Pot beneficia de acest tip de sprijin mamele beneficiare ale venitului minim de incluziune, mamele cu dizabilitati, mamele in situatii critice (calamitati, violenta domestica etc.), mamele fara acte de identitate, mamele minore si mamele cetateni straini sau apatrizi din zone de conflict.
"Programul este finantat prin Programul Incluziune si Demnitate Sociala 2021-2027 si are un buget total de de 119.239.200 de lei (24 milioane euro). Sprijinul are drept scop achizitionarea de catre parinti a unor produse specifice necesare ingrijirii nou-nascutului (scutece, produse pentru toaleta nou-nascutului, articole de vestimentatie pentru nou-nascut, articole sanitare si medicale pentru cuplul mama-nou-nascut). Listele cu beneficiari sunt centralizate de Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala, prin agentiile judetene, si transmise de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale catre Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene pentru efectuarea platii" se arata in comunicat.
Tichetele sunt distribuite de autoritatile locale, cu un termen de 90 de zile pentru ridicarea acestora.
In situatia in care copilul este lipsit, temporar sau permanent, de ocrotirea mamei in primele 3 luni de la nasterea copilului, tichetul social pe suport electronic poate fi acordat reprezentantului legal care poate fi tatal copilului sau alta persoana desemnata, in conditiile legii, sa fie reprezentant legal al copilului, precizeaza sursa citata.
Sursa: MMPS
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"