Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Au fost publicate documentele necesare persoanelor care solicita tichete sociale in valoare de 250 lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 30 Mai. 2022
Tags: ordinul 846/2022, tichete sociale, sprijin financiar

Persoanele care au venituri foarte mici vor beneficia de tichete sociale in valoare de 250 lei, acordate o data la doua luni, pentru produse alimentare si mese calde. In acest sens, au fost publicate documentele necesare obtinerii sprijinului financiar.

Conform Ordinului 846/2022, a fost aprobat modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundere pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate in situatii de risc de deprivare materiala si/sau risc de saracie extrema, suportate partial din fonduri externe nerambursabile.

Sprijinul material acordat pe baza tichetului social pe suport electronic are o valoare nominala de 250 lei si se acorda o data la doua luni. Sumele acordate pot fi utilizate in termen de 12 luni de la data fiecarei alimentari.

Beneficiaza de sprijin material sub forma de tichete sociale emise pe suport electronic urmatoarele categorii de persoane si familii, denumite in continuare beneficiari:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi acordate in baza legilor cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
b) persoanele - copii si adulti -, incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
c) familiile cu cel putin 2 copii in intretinere ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
d) familiile monoparentale ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
e) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social in conditiile Legii nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
f) persoanele fara adapost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare.

Persoanele care se incadreaza in mai multe categorii dintre cele prevazute mai sus beneficiaza de sprijinul aferent unei singure categorii din care fac parte la data acordarii acestuia.

Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele care la data acordarii sprijinului nu au domiciliul in Romania sau care nu fac dovada ca locuiesc in Romania, potrivit legii, precum si persoanele care executa pedepse privative de libertate ori beneficiaza de servicii sociale in regim rezidential, publice sau private.

Tichetul social pe suport electronic este asimilat biletelor de valoare si este emis de catre unitatile emitente definite la art. 5 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificarile si completarile ulterioare, conform prevederilor legale in vigoare.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde emise nu permit efectuarea de operatiuni de retragere de numerar sau de preschimbare in numerar.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, in termenul de valabilitate si numai pentru achizitionarea de produse alimentare si de mese calde pentru care au fost emise.
Se interzice unitatilor afiliate acordarea unui rest de bani la tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde se alimenteaza o data la doua luni.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde pot fi utilizate numai la unitatile afiliate care au incheiat cu unitatea emitenta selectata de catre Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contracte de prestari servicii/protocoale/conventii/acorduri sau orice alt document care reglementeaza drepturile si obligatiile partilor.

Fiecare tichet social pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde este valabil numai daca are inscrise pe suportul electronic sau stocate intr-un alt mod in acesta urmatoarele mentiuni:

a) numele si adresa emitentului si datele sale de identificare;
b) perioada de valabilitate a suportului electronic;
c) numele, prenumele si codul numeric personal al beneficiarului. in cazul persoanelor fara adapost, va contine doar numele si prenumele beneficiarului;
d) interdictia de a fi utilizat pentru alte scopuri decat cel pentru care a fost emis.

Atentie! Beneficiarul poate utiliza tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde numai in reteaua unitatilor afiliate, pe baza actului de identitate.
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Au fost publicate documentele necesare persoanelor care solicita tichete sociale in valoare de 250 lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016