Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) promite masuri noi in ce priveste taxele si comisioanele aplicate pe piata de capital.
In cadrul conferintei "Crearea unei piete de capital internationale in Romania", Daniel Daianu, primvicepresedintele institutiei amintite, a declarat:
"Am facut o analiza la ASF, vom veni cu propuneri pentru a promova masuri care sa faca prietenoase taxele si comisioanele".
In prezent, informeaza HotNews.ro, autoritatea percepe in prezent un comision de 0,08% aplicat la valoarea tranzactiilor de cumparare.
Potrivit unui studiu elaborat de reprezentanti ai Bursei, ASF, practicieni si reprezentanti ai administratiei publice, opt bariere sistemice ar trebui depasite pentru crearea unei piete de capital moderne in Romania.
Astfel, noteaza sursa, una dintre aceste bariere o reprezinta procedura dificila pentru deschiderea unui cont de tranzactionare, aceasta putand sa ajunga uneori si pana la sase luni, in condiitile in care in alte tari aceeasi situatie se rezolva in cateva ore.
Bariere similare constau si in alte procese lungi si costisitoare, precum si in nerespectarea drepturilor corporative ale investitorilor.

Inchiderea de luna si de exercitiu financiar Reguli de baza si proceduri obligatorii

Cartea neagra a controlului fiscal

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Printre efectele evidentiate de studiu se numara si faptul ca "investitorii apeleaza la diverse mijloace pentru a incasa dividendele, in loc ca aceastea sa fie transferate direct catre actionari", potrivit HotNews.ro.
Nu ne ajuta nici piedicile care constau in inca prezentele neclaritati legate de mai multe aspecte fiscale privind tranzactiile pe piata de capital, precum si regimul juridic neactualizat.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ASF vrea sa modifice Legea 260/2008 privind asigurarea locuinteiParlamentul voteaza legea cate limiteaza despagubirile in caz de faliment al firmei de asigurariPolitele RCA ar putea fi plafonate pentru 6 luniASF modifica prevederile legislative pentru facilitarea investitiilor onlineEditorial - Siguranta... nesiguranteiUltimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Masuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernTarifele politelor de asigurare obligatorie raman plafonate pana la 31 decembrie 2024Controale ITM la firmele cu cod CAEN 3600 si 3700Articole similare
Cine va fi noul sef la ASF?Efectele cotei unice in viziunea lui DAIANU. Cateva repere pentru politica fiscalaDe ce intrarea in zona euro ar putea sa nu fie o idee bunaNu mai exista prime in 2014 la ASFTVA la emitere sau TVA la incasare?Ultimele articole
Ce va insemna un TVA de 19% pentru Romania?Salariul presedintelui ASF se reduce. DAIANU nu demisioneazaScandal neasteptat in cazul unei institutii majore. Reactia presedinteluiAu fost alesi cei 11 membri ai ASFArticole similare
Codul Fiscal 2010 TITLUL V - Capitolul I - Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidentiCodul fiscal 2011 - Titlul VTop 10 aberatii legislative in Romania ultimilor 20 de aniCombaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la BruxellesEconomia la nivel european are nevoie de industrie pentru a prosperaArticole similare
Ce declaratii depunem pana la 25 octombrie?Sume uriase recuperate anul trecut de ANAF din combaterea evaziuniiIn ce conditii se exercita dreptul de deducere TVADeducere integrala TVA aferenta bonurilor de alimentare cu combustibilANAF: Precizari privind noul Cod al InsolventeiUltimele articole
Sponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorTAXE SRL. Ce TAXE plateste un SRL in 2025Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE si Impozite implineste 30 de ani!Noutati legislative. 5 noutati fiscale privind TVA in 2025E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile online
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"