Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce promisiuni face ASF privind taxele si comisioanele pe piata de capital

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: asf, daianu, piete de capital, taxe, comioane, cont de tranzactionare

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) promite masuri noi in ce priveste taxele si comisioanele aplicate pe piata de capital.



In cadrul conferintei "Crearea unei piete de capital internationale in Romania", Daniel Daianu, primvicepresedintele institutiei amintite, a declarat:

"Am facut o analiza la ASF, vom veni cu propuneri pentru a promova masuri care sa faca prietenoase taxele si comisioanele".

In prezent, informeaza HotNews.ro, autoritatea percepe in prezent un comision de 0,08% aplicat la valoarea tranzactiilor de cumparare.

Potrivit unui studiu elaborat de reprezentanti ai Bursei, ASF, practicieni si reprezentanti ai administratiei publice, opt bariere sistemice ar trebui depasite pentru crearea unei piete de capital moderne in Romania.

Astfel, noteaza sursa, una dintre aceste bariere o reprezinta procedura dificila pentru deschiderea unui cont de tranzactionare, aceasta putand sa ajunga uneori si pana la sase luni, in condiitile in care in alte tari aceeasi situatie se rezolva in cateva ore.

Bariere similare constau si in alte procese lungi si costisitoare, precum si in nerespectarea drepturilor corporative ale investitorilor.

Printre efectele evidentiate de studiu se numara si faptul ca "investitorii apeleaza la diverse mijloace pentru a incasa dividendele, in loc ca aceastea sa fie transferate direct catre actionari", potrivit HotNews.ro.

Nu ne ajuta nici piedicile care constau in inca prezentele neclaritati legate de mai multe aspecte fiscale privind tranzactiile pe piata de capital, precum si regimul juridic neactualizat.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce promisiuni face ASF privind taxele si comisioanele pe piata de capital":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016