Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Regasiti mai jos unele dintre cele mai importante modificari aduse in ultima perioada prin ordine emise de ANAF, cu incidenta in domeniul fiscal: OANAF 2225/2016, Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2264/2016, Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2266/2016, Instructiunea Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 2/2016
Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2225/2016 privind legitimatiile de verificare fiscala (M. Of. nr. 564 din 26 iulie 2016)
√ pentru desfasurarea verificarii situatiei fiscale personale si inspectiei fiscale privind impozitul pe venit asupra tuturor persoanelor impozabile, indiferent de forma lor de organizare, pe intreg teritoriul tarii, personalul cu atributii de verificare a situatiei fiscale personale va utiliza legitimatii si insigne.
Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2264/2016 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA (M. Of. nr. 578 din 29 iulie 2016)
√ prevederile O.P.A.N.A.F. nr. 3769/2015 se aplica pentru operatiunile efectuate pe teritoriul national, dupa cum urmeaza:
a) pentru perioada 1 iulie 2016 – 30 septembrie 2016, numai pentru operatiunile desfasurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si se completeaza informatiile din cartusele A – C din anexa nr. 1;
b) incepand cu data de 1 octombrie 2016, declaratia se va completa integral, pentru toate operatiunile efectuate pe teritoriul national.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Cartea verde a contabilitatii
Manual de politici contabile - Stick USB
Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2266/2016 pentru modificarea si completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 558/2016 (M. Of. nr. 578 din 29 iulie 2016)
√ nu se considera ca un debitor inregistreaza obligatii fiscale restante in situatia in care suma obligatiilor fiscale restante este mai mica sau egala cu suma de rambursat/restituit.
Instructiunea Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 2/2016 privind intocmirea si depunerea raportarii contabile semestriale de catre entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara – Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare (M. Of. nr. 580 din 29 iulie 2016)
√ entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de ASF – SIIF intocmesc si depun la ASF – SIIF si la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile semestriale care cuprind urmatoarele formulare, in functie de specificul fiecarei categorii de entitate, astfel:
1.a) pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de ASF – SIIF ce aplica prevederile Normei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 39/2015 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara din Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare, cu exceptia organismelor de plasament colectiv ce nu sunt constituite prin act constitutiv:
2.situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
3.situatia veniturilor si cheltuielilor (cod 20),
4.date informative (cod 30).
5.b) pentru organismele de plasament colectiv ce nu sunt constituite prin act constitutiv:
6.situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
7.situatia veniturilor si cheltuielilor (cod 20).
8.c) pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de ASF – SIIF ce aplica prevederile Normei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 40/2015 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale si situatiile financiare anuale consolidate, aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara – Sectorul instrumentelor si investitiilor financiare, respectiv traderi si consultanti de investitii:
9.situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
10.contul de profit si pierdere (cod 20);
11.date informative (cod 30).
Sursa: CECCAR Bihor
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Buletin ANAF: Noile acte normative cu incidenta fiscala din intervalul 25-29 iulie 2016Articole similare
Calendar ANAF: Marti, 7 noiembrie 2023, termenul pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleBuletin ANAF: Ce noutati fiscale importante retinem din luna ianuarie?Cum facem dovada la transport livrare intracomunitaraFinantele permanentizeaza procedura de rambursare TVA cu control ulteriorANAF publica lista datornicilor la stat. Noile plafoane care va trimit direct pe listaUltimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileVenituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROArticole similare
Asociat cu mai multe firme. CASS pentru dividende se plateste dublu sau doar o singura data?Oferte de munca - Slujbe disponibile acumDin 1 ianuarie 2023 anumite persoane juridice sunt obligate sa accepte platile prin terminale POSANAF a emis un proiect privind declararea livrarilor si achizitilorCum vrea ANAF sa impoziteze diferit salariile? La ce trebuie sa ne asteptamUltimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileHG 1393/2024. 4 MODIFICARI importante aduse impozitului MICROProiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAArticole similare
Achizitia de marfuri de la o persoana fizica: Regimul fiscal si declarativ al cumpararilor de bunuri pe baza de borderouReminder ANAF! Miercuri, 8 decembrie, este termenul limita pentru depunerea D092Eroare privind anularea codului de inregistrare in SCOPURI DE TVA. Ce consecinte fiscale exista?Obligatii declarative cu termen in luna februarie 2011Servicii de transport pe teritoriul Uniunii Europene. TVA. RevisalUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAMiercuri, 20 noiembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale importanteMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVACe OBLIGATII au persoanele care utilizeaza sistemul E-TVA, implementat din 1 august 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"