Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un PFA care a beneficiat de ajutoarele de somaj tehnic prevazute in OUG 30/2020 si de procentul de 41.5% pentru salariati prevazut de OUG 92/2020, mai poate accesa micrograntul de 2000 de euro? Codul CAEN se incadreaza la conditiile pentru microgrant, iar PFA ul avea la 31.12.2019 salariati.
Raspunsul specialistului:
Baza legala:
ORDONANTA DE URGENTA nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de COVID-19, precum si alte masuri in domeniul fondurilor europene
Capitolul I Dispozitii generale
Articolul 1
(2) Formele de sprijin din fonduri externe nerambursabile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se refera la:
a) microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile sub forma de suma forfetara;
(3) Intreprinderile mici si mijlocii, denumite in continuare IMM-uri, sunt beneficiari pentru fondurile externe nerambursabile prevazute la alin. (2), iar persoanele fizice autorizate, denumite in continuare PFA, si cabinetele medicale individuale, denumite in continuare CMI, pentru fondurile externe nerambursabile prevazute la alin. (2) lit. a).
Articolul 2
In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
e) beneficiari finali ai ajutorului de stat - IMM/ microintreprinderi/PFA/CMI, organizatii neguvernamentale cu activitate economica, denumite in continuare ONG-uri cu activitate economica, care primesc ajutorul de stat prin intermediul micrograntului/grantului pentru capital de lucru/grantului pentru investitii productive, prin incheierea unui contract de ajutor de stat cu administratorul schemei de ajutor de stat;
l) PFA - intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de o persoana fizica ce foloseste, in principal, forta sa de munca;
Articolul 5
(1) Microgranturile se acorda pe baza de contract de acordare a ajutorului de stat incheiat cu urmatoarele categorii de beneficiari:
b) PFA, ONG-uri cu activitate economica in unul din domeniile de activitate prevazute in anexa nr. 1;
c) PFA/CMI, daca au fost implicate in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, pe perioada starii de urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 82/2020. Dovada implicarii in activitatile legate de COVID-19, dar si pentru neacordarea stimulentului medical se face prin completarea unui formular anexa la cererea de finantare emis de unitatea sanitara unde a prestat serviciul beneficiarul/directia de sanatate publica judeteana, dupa caz, care va fi stabilit la nivelul Ghidului solicitantului.
(2) Verificarea incadrarii beneficiarului in categoria IMM se realizeaza, pe baza de esantion, de catre MEEMA/AIMMAIPE dupa depunerea cererii de finantare si incheierea contractelor de finantare, cu conditia recuperarii sprijinului din fonduri externe nerambursabile daca beneficiarul nu se incadreaza in categoria de IMM la data depunerii cererii de finantare, cu exceptia PFA si CMI.
Articolul 6
Microgranturile prevazute la art. 4 alin. (1) se acorda, pe baza de contract de acordare a ajutorului de stat, beneficiarilor care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:
a) au desfasurat activitate curenta/operationala pe perioada a cel putin unui an calendaristic inainte de data depunerii cererii de finantare, cu exceptia PFA/CMI pentru care inceperea activitatii poate sa fi avut loc pana la data de 1 februarie 2020;
..
Opinie:
Conform legislatiei specifice aplicabile, nu exista restrictii privind legislatie mentionata, cu exceptia stimulentelor medicale acordate in baza O.u.G. 43/2020.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "PFA care a beneficiat de somaj tehnic si de plata a 41,5% din salariu. In acest caz se mai pot accesa microgranturi de 2000 de euro?":
Rating:
Nota: 4.92 din 5 din 6 voturi
Rating:
Nota: 4.92 din 5 din 6 voturi
Articole similare
Controale ITM! Sunt verificate unitatile care desfasoara activitati unde raspandirea Covid-19 este un pericol majorAcordarea subventiilor de SOMAJ TEHNIC pentru domeniile care inca pastreaza restrictiile. OUG nr. 92/2020Guvernul a adoptat un nou OUG prin care a reglementat posibilitatea reducerii timpului de munca si acordarea unor indemnizatii pentru zilieri si sezonieriSOMAJ TEHNIC 2020: Perioada decontata de la bugetul asigurarilor de somajVioleta Alexandru: Vor fi verificate companiile care au avut fonduri europene, dar au incasat si SOMAJ TEHNICUltimele articole
TOT ce trebuie sa stiti despre completarea Declaratiei 112! Iata cele mai frecvente greseli care apar in practica si cum sa le evitatiFormularele pentru somajul tehnic au fost modificate! Vezi modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundereGuvernul mentine somajul tehnic, decontarea a 41,5% din salariu si programul Kurzarbeit pana la 30 iunie 2021MMPS modifica documentele necesare pentru obtinerea indemnizatiei de SOMAJ TEHNICDecontarea a 41,5% din salariu de baza. Perioada de aplicare
Mai multe articole despre somaj tehnic
Articole similare
Decontare de pana la 41,5% din partea statului la revenirea din somaj tehnic. Exceptii si conditii (OUG 92/2020)Indemnizatia pentru reducerea timpului de lucru si PLATA A 41,5% din salariu. Se pot cumula cele doua beneficii pentru acelasi salariat?PLATA A 41,5% din salariu si indemnizatia de 75% pentru reducerea timpului de lucru ar putea fi prelungite pana la 30 IUNIE 2021 (Proiect de Ordin MMPS)
Mai multe articole despre plata a 41
Articole similare
Precizari MMPS: In ce conditii se acorda sprijinul pentru telemunca angajatilor si zilele libere pentru parintiCe contributii sociale datoreaza in 2014 persoanele care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor?Diurna de la 1 februarie 2013 | Calcul CASSDecontare de pana la 41,5% din partea statului la revenirea din somaj tehnic. Exceptii si conditii (OUG 92/2020)OFICIAL: Conditii somaj tehnic 2020. Cine sunt beneficiarii, documente necesare si termene de depunereUltimele articole
Cum a fost modificat OUG 132/2020 de Legea 58/2021. Salariatii afectati de Kurzarbeit NU pot efectua munca suplimentara la acelasi angajatorModificari LEGISLATIVE pentru Kurzarbeit. Indemnizatia de 75% DIN SALARIUl de baza poate fi suplimentata de angajatorFormularele pentru somajul tehnic au fost modificate! Vezi modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundereLegea Kurzarbeit a fost promulgata de Presedinte! Angajatorii pot reduce timpul de lucru al angajatilor cu 80%Indemnizatie acordata salariatilor pentru supravegherea copiilor. Suma este deductibila fiscal?
Mai multe articole despre 5% din salariu

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"