Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Plata a 41,5% din salariu si indemnizatia de 75% pentru reducerea timpului de lucru ar putea fi prelungite pana la 30 IUNIE 2021 (Proiect de Ordin MMPS)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Nov. 2020 Exclusiv
Tags: plata a 41, 5% din salariu, prelungire indemnizatii, indemnizatia de 75% pentru reducerea timpului de lucru, oug 132/2020

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a lasat recent, spre consultare publica, pe site-ul oficial, un Proiect de Hotarare pentru completarea Hotararii Guvernului nr.719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca.

Conform notei de fundamentare, Prezentul proiect de hotarare a Guvernului reglementeaza prelungirea acordarii masurilor prevazute de art. 1 si art. 3 din Ordonanța de urgenta a Guvernului nr.132/2020, cu completarile ulterioare. Prelungirea aplicarii prevederilor legale mentionate se propune pana la 30 iunie 2021.

Pentru masura prevazuta la art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.132/2020, cu completarile ulterioare, se propune ca aceasta sa fie acordata, in continuare, profesionistilor si persoanelor care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005, republicata, cu modificarile ulterioare, care au beneficiat de indemnizatia prevazuta la art. XV alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cu completarile ulterioare.

Reamintim ca termenul limita pentru aceste masuri era data de 31 decembrie 2020.

Pentru mai multe detalii despre decontarea si plata indemnizatiilor prevazute de OUG 132/2020, click AICI. 
 
Extras din Proiectul de Hotarare:
Operare SAGA. Exemple practice si recomandari

Operare SAGA. Exemple practice si recomandari

Vezi detalii

Modele editabile pentru Calculatia Costurilor!

Modele editabile pentru Calculatia Costurilor!

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas

Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii


GUVERNUL ROMANIEI

Hotarare

pentru completarea Hotararii Guvernului nr.719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 1 alin. (5), art. 3 alin. (5), art. 4 alin. (2), art. 5 alin. (4) si al art. 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca,
 
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic: Hotararea Guvernului nr.719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 794 din 31 august 2020, se completeaza, dupa cum urmeaza:

Dupa articolul 6 se introduce un nou articol, art. 7, cu urmatorul cuprins:
”Art. 7 – (1) Pentru anul 2021, masurile prevazute de art. 1 alin. (1) si art. 3 alin. (1) din ordonanta de urgenta se aplica pana la 30 iunie 2021.
 
(2) in perioada prevazuta la alin.(1), masura prevazuta de art. 3 alin. (1) din ordonanta de urgenta se acorda profesionistilor si persoanelor care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005, republicata, cu modificarile ulterioare, care au beneficiat de indemnizatia prevazuta la art. XV alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cu completarile ulterioare ”

PRIM MINISTRU
LUDOVIC ORBAN
 
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Plata a 41,5% din salariu si indemnizatia de 75% pentru reducerea timpului de lucru ar putea fi prelungite pana la 30 IUNIE 2021 (Proiect de Ordin MMPS)":
Rating:

Nota: 4.4 din 5 din 5 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016