Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand cu data de 22.06.2017 a intrat in vigoare Protocolul de colaborare privind implementarea sistemului de instituire electronica a popririi asupra conturilor bancare, incheiat intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Asociatia Romana a Bancilor si Institutiile de credit membre ale A.R.B.
Obiectul acestui Protocol il reprezința organizarea unui cadru de colaborare pentru stabilirea conditiilor privind implementarea sistemului de instituire electronica a popririi asupra conturilor bancare.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, realizat in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora, are in vedere debirocratizarea si
simplificarea procedurilor administrative, precum si modernizarea si eficientizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Acest sistem asigura comunicarea actelor de executare emise de catre organele fiscale centrale catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, respectiv a adreselor de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti si a deciziilor de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti.
Implementarea acestui sistem are ca principal obiectiv scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru partile implicate - A.N.A.F. si institutiile de credit precum si ridicarea masurilor de executare silita prin poprire in timp real.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a fost implementat incepand cu data de 23.06.2017.
Conform Protocolului, schimbul de documente si informatii intre parti se realizeaza cu respectarea legislatiei in vigoare, iar prelucrarea datelor ce constituie obiectul acestuia intra sub incidenta Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Sursa: ANAF
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAPentru transporturile de bunuri care se realizeaza cu vehicule sub 3,5 tone NU trebuie sa fie obtinut codul UITIn martie ANAF ramburseaza TVA de peste 1,1 miliarde leiSinteza ANAF: Modificarile importante din noul Cod fiscalCum putem redirectiona sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 – Formularul 230Ultimele articole
Declaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiSAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaPFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaSAF-T: Noi categorii de contribuabili vor fi EXCEPTATE de la depunerea D406Articole similare
Decontarile de la A la Z: explicatii LEGALE, solutii pentru probleme si modalitati de a evita sanctiunile ANAFModernizare cladire. Ce inregistrari contabile se fac?Efectele cotei unice in viziunea lui Daianu. Cateva repere pentru politica fiscalaNoutati legislatie Fiscala 16-20 martie 2009 - Monitorul OficialVoucher de credite pentru microintreprinderi. Impozit pe venit. Tratament contabil si fiscal TVAUltimele articole
HG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITDeclaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareAcord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala RO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"