Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand cu data de 22.06.2017 a intrat in vigoare Protocolul de colaborare privind implementarea sistemului de instituire electronica a popririi asupra conturilor bancare, incheiat intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Asociatia Romana a Bancilor si Institutiile de credit membre ale A.R.B.
Obiectul acestui Protocol il reprezința organizarea unui cadru de colaborare pentru stabilirea conditiilor privind implementarea sistemului de instituire electronica a popririi asupra conturilor bancare.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, realizat in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora, are in vedere debirocratizarea si
simplificarea procedurilor administrative, precum si modernizarea si eficientizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Acest sistem asigura comunicarea actelor de executare emise de catre organele fiscale centrale catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, respectiv a adreselor de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti si a deciziilor de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti.
Implementarea acestui sistem are ca principal obiectiv scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru partile implicate - A.N.A.F. si institutiile de credit precum si ridicarea masurilor de executare silita prin poprire in timp real.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a fost implementat incepand cu data de 23.06.2017.
Conform Protocolului, schimbul de documente si informatii intre parti se realizeaza cu respectarea legislatiei in vigoare, iar prelucrarea datelor ce constituie obiectul acestuia intra sub incidenta Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2023

Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Sursa: ANAF

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ANAF a facut scrum tigarile Carpati, Snagov si MarasestiIncheierea din oficiu a regimului de antrepozit vamal (oficial ANAF)10 august e stabilit ca termen pentru anumite declaratii fiscaleTermen de depunere 15 februarieCe trebuie sa stim despre perioada fiscala a TVA-ului in 2014?Ultimele articole
Modificari importante privind TVA ce intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2024Vineri, 8 decembrie 2023, termen limita pentru depunerea declaratiei privind schimbarea perioadei fiscaleFacilitati fiscale in domeniul IT. ANAF a publicat un Ghid care se aplica incepand cu veniturile lunii noiembrie 2023Controale antifrauda. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat in domeniul constructiiLegea 207/2025 a fost modificata recent prin Legea 296/2023. Vezi ce schimbari vor fi implementateArticole similare
Noutati legislatie Fiscala 08-12 decembrie 2008 - Monitorul OficialComunicat MFP privind sprijinirea investitiilorCine este noul presedinte al ANAF?Noile case de marcat, loteria bonurilor fiscale si alte masuri fiscale in noul proiectFirme care achizitioneaza marfa non-UE si vor sa o revanda. Care sunt implicatiile fiscale?Ultimele articole
Cesiune parti sociale. Aspecte contabile si fiscaleIMM-urile din Romania vor primi garantii directe cu valoare totala de 1 miliard de euroSistem impunere PFA. Contabilitate in sistem real sau norma de venit, ce este mai bine?Modificari asupra cotelor de TVA, aplicate incepand cu 1 ianuarie 2024PFA in 2023: Care sunt cheltuielile deductibile pentru PFA-uri si ce conditii trebuie sa indeplineasca
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"