Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand cu data de 22.06.2017 a intrat in vigoare Protocolul de colaborare privind implementarea sistemului de instituire electronica a popririi asupra conturilor bancare, incheiat intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Asociatia Romana a Bancilor si Institutiile de credit membre ale A.R.B.
Obiectul acestui Protocol il reprezința organizarea unui cadru de colaborare pentru stabilirea conditiilor privind implementarea sistemului de instituire electronica a popririi asupra conturilor bancare.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, realizat in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora, are in vedere debirocratizarea si
simplificarea procedurilor administrative, precum si modernizarea si eficientizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Acest sistem asigura comunicarea actelor de executare emise de catre organele fiscale centrale catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, respectiv a adreselor de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti si a deciziilor de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti.
Implementarea acestui sistem are ca principal obiectiv scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru partile implicate - A.N.A.F. si institutiile de credit precum si ridicarea masurilor de executare silita prin poprire in timp real.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a fost implementat incepand cu data de 23.06.2017.
Conform Protocolului, schimbul de documente si informatii intre parti se realizeaza cu respectarea legislatiei in vigoare, iar prelucrarea datelor ce constituie obiectul acestuia intra sub incidenta Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Sursa: ANAF
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cifra de afaceri pentru stabilire perioada fiscala. Depunere decont de TVACum facem o cerere de rambursare de TVA aferenta achizitiei de combustibil in UE?Prestari servicii. Avansuri facturate. Cifra de afaceri depasire plafon TVAIn atentia contribuabililor! Aplicarea stampilei pe inscrisuri este voluntara, NU obligatorieLegea privind prevenirea si combaterea spalarii banilor SE MODIFICA! (proiect de OUG)Ultimele articole
Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVANoutati fiscale 2025. Ce modificari apar in privinta TVANivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Regim special de scutire TVA pentru intreprinderile miciArticole similare
Raportul de tara 2017: Coruptia, intalnita la toate nivelurile, ramane un obstacol in calea desfasurarii de activitati economiceContul bancar poate deveni mostenire daca se incheie un act cu bancaStudiu de caz: Inregistrarea corecta a decontului de TVARiscul valutar va disparea dupa adoptarea monedei euroJoaca de-a soarecele si pisica: Patriciu nu se mai intelege cu BNR-ulUltimele articole
HG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITDeclaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareAcord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala RO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"