Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand cu data de 22.06.2017 a intrat in vigoare Protocolul de colaborare privind implementarea sistemului de instituire electronica a popririi asupra conturilor bancare, incheiat intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Asociatia Romana a Bancilor si Institutiile de credit membre ale A.R.B.
Obiectul acestui Protocol il reprezința organizarea unui cadru de colaborare pentru stabilirea conditiilor privind implementarea sistemului de instituire electronica a popririi asupra conturilor bancare.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, realizat in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora, are in vedere debirocratizarea si
simplificarea procedurilor administrative, precum si modernizarea si eficientizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Acest sistem asigura comunicarea actelor de executare emise de catre organele fiscale centrale catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, respectiv a adreselor de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti si a deciziilor de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti.
Implementarea acestui sistem are ca principal obiectiv scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru partile implicate - A.N.A.F. si institutiile de credit precum si ridicarea masurilor de executare silita prin poprire in timp real.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a fost implementat incepand cu data de 23.06.2017.
Conform Protocolului, schimbul de documente si informatii intre parti se realizeaza cu respectarea legislatiei in vigoare, iar prelucrarea datelor ce constituie obiectul acestuia intra sub incidenta Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Examen Consultant Fiscal 2024
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Sursa: ANAF
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Contribuabilii care au case de marcat neutilizate sunt obligati sa transmita catre fisc formularul F4109ANAF mareste limita datoriilor care vor aparea pe lista rusiniiFoarte important: S-a modificat Codul de procedura fiscalaFormulare pentru inregistrarea in scopuri de TVA la depasirea plafonului de 220.000 lei. Ce obligatii avem?Ministrul Finantelor: Masinile confiscate in vami vor fi vandute prin licitatie online, indiferent de pretUltimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileVenituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROArticole similare
Deductibilitatea cheltuielilor cu diferentele de curs valutarGuvernul incaseaza din TVA \"datorita colectarii\", dar pierde venituri din impozit pe profit si venitConcluzii dupa reuniunea Consiliului National Tripartit privind transferul contributiilorUn nou proiect promite garantii de stat de pana la 80% fermierilor romani la achizitia de terenuriCe directie iau 200 de milioane de euro investitii in urmatorii doi ani?Ultimele articole
HG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITDeclaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareAcord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala RO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"