Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Saptamana aceasta, premierul Victor Ponta a anuntat ca vineri va avea loc o sedinta de Guvern extraordinara in care va fi aprobata a doua rectificare bugetara pe acest an.
In concret, potrivit premierului, in urma rectificarii, va fi pastrata tinta de deficit bugetar de 1,86% din PIB.
"Este din nou o rectificare pozitiva. Avem bani mai multi si asta este un merit al ANAF care a combatut evaziunea fiscala", a declarat Victor Ponta, citat de Hotnews.ro.
"E o rectificare pozitiva, rectificare in care cam toate cererile pe care le-ati facut pentru salariile la medici, pentru Transporturi, pentru incalzire, pentru autoritati locale, cam tot ceea ce ati cerut, slava Domnului, am putut sa punem in practica. (...)
In conditiile in care acum inca avem excedent bugetar, macar sa putem sa cheltuim toti banii, nu pe salarii, ci pe zonele de proiecte ca sa ajungem la 1,86, pe investitii locale, pe investitii publice", a precizat Ponta, citat de aceeasi sursa.
Aceeasi sursa reaminteste ca prima rectificare bugetara din acest an a avut loc in iulie, astfel ca se va stabili pana la finalul saptamanii o a doua rectificare.
Va reamintim ca, in paralel, la inceputul saptamanii, cu ocazia unei intalniri care a avut loc la sediul BNR, guvernatorul Mugur Isarescu a precizat, printre altele, urmatoarele:
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
"In ciuda cresterii rapide pe parcursul anilor de criza a ponderii datoriei in PIB, acest indicator ramane situat la sub 40% din PIB (al patrulea cel mai mic nivel din UE) Sistemul bancar este rezistent la socuri. Am asistat la scaderea ratei creditelor neperformante pe fondul curatirii bilantului bancilor iar expunerea asupra sistemul bancar din Grecia este limitata.
Redresarea economica de dupa 2010 a fost initial condusa de nexporturi. Din 2014, consumul interna a inlocuit exporturile nete."
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Rectificarea bugetara pune investitiile si sanatatea pe primul locMFP: Rectificarea bugetara a necesitat o abatere de la Legea responsabilitatii fiscaleMotiune de cenzura: impozit pe profit de 15% si impozitare diferentiataGuvernul a aprobat rectificarea de venituri si cheltuieli a AFMOUG nr. 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetareUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliMinisterul Finantelor rectifica bugetul asigurarilor sociale de stat si cel pentru somaj. Vezi daca sumele au fost majorate sau diminuateMFP a publicat Proiectul de RECTIFICARE BUGETARA. Deficitul a urcat la 4,3%Prim-ministrul Orban: MFP finalizeaza luni proiectul privind rectificarea bugetaraProgramul Start-Up Nation, blocat! Ministrul Economiei promite sa remedieze situatiaArticole similare
MFP a publicat bugetul pe 2019: Deficit bugetar de 2,55% din PIB. Crestere economica de 5,5%Titlul V Capitolul ICertificatul de rezidenta fiscala. Documentar fiscal intocmit de un consultant fiscalNoi modificari aduse normelor privind executia bugetelor de venituri si cheltuieliLegea contabilitatiiUltimele articole
Firme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaTaxe si impozite 2024. La ce sa te astepti anul acestaMicrointreprindere. Trecerea la impozit pe profit din 2023 si recuperarea cheltuielilor din perioadele anterioareEste OFICIAL! A fost publicat bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 (Legea 16/2021)Nou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Articole similare
Noutati legislative cu incidenta fiscala in perioada 29 mai-4 iunie 2017Comunicat ANAF: Formularul 392A si formularul 392 B. Termen 25 februarie 2016Tichete cadou 2020: Regimul fiscal al voucherelor acordate salariatilorSe reduce procesul de eliberare a certificatului pentru spatiu sediu socialDe ce a demisionat seful ANAF, Dragos Doros. Consecintele eliminarii formularului 088Ultimele articole
Sistemul RO e-TVA: Noul regim al amenzilor in sistemul E-TVAControale ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024Amenzi RO e-Transport. Exemplu util de monografie contabilaNotificare de conformare e-TVA. Raspunsul va fi obligatoriu din 1 ianuarie sau 1 august 2025SAF-T in 2024. ANAF a publicat o serie de teste pentru conformitatea la depunerea D406Articole similare
E oficial! Scade TVA-ul si la alte alimenteReducerea impozitului pe dividende s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2016Dupa 3 ani, ne apropiem de un nou Cod fiscalCum vede Ponta reducerea CAS in 2014Cat au pierdut afacerile din turism din cauza neaplicarii legii voucherelor de vacanta?Ultimele articole
Guvernul Orban respinge proiectul privind reducerea TVA la 16%. Iata forma adoptata de Senat!ANAF ar putea schimba Declaratia 088 din nou. De data aceasta, din alte motiveDoua sectoare vor beneficia de TVA redus si salarii mai mari. Guvernul isi mentine pozitiaDiscutii pe tema Codului fiscal intre Iohannis si PontaPonta vrea Codul fiscal aprobat pana saptamana viitoareAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"