Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Doua sectoare vor beneficia de TVA redus si salarii mai mari. Guvernul isi mentine pozitia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: cota tva, majorare salarii, reducere, impozit, sanatate

In ciuda faptului ca Fondul Monetar International a recomandat in repetate randuri prudenta in ce priveste aplicarea unor masuri de reducere prea mare a unor impozite sau de majorare a unor plati, iata ca, mai nou, reducerea TVA si majorarea salariilor in Educatie si Sanatate se mentin ca masuri sprijinte de Guvern, modificari anuntate si saptamana trecuta de premierul Victor Ponta in conferinta de presa organizata la finalul sedintei de Guvern.


"Romania este, categoric, si din punctul lor de vedere, tara care a obtinut cele mai bune, remarcabile, pozitive progrese in baza programelor anterioare. Daca ne gandim de unde am plecat in 2009, de la deficit de 8% si scadere economica, si unde suntem astazi, cu cea mai mare crestere economica, cu 400.000 de locuri de munca recuperate din cele pierdute, cu ratingurile agentiilor internationale, categoric este o poveste de succes", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a explicat ca singurele aspecte asupra carora nu s-a ajuns la un numitor comun in discutiile cu FMI sunt reprezentate de reducerea TVA, pentru alimente din vara acestui an la 9%, si cota generala la 20% de anul viitor, precum si de marirea salariilor la Educatie si Sanatate cu cate 25%.

"Aici nu este o chestiune de negociere sau de suparare. Este o chestiune de viziune. Din punctul de vedere al actualului Guvern, reducerea TVA este un element esential al reformei economice, al relansarii noastre economice si il sustinem in continuare. De asemenea, din punctul de vedere al actualului Guvern, atunci cand ai crestere economica, cand ai bani mai multi la buget, cand ai dezvoltare, nu poti sa spui ca nu faci nimic cu ea. Ci trebuie sa incerci in primul rand catre domeniile fundamentale. si fundamentale sunt Sanatatea si Educatia. Salarizarea in aceste domenii oricum este nesatisfacatoare. (...) Dar este un mesaj, este o strategie, este o gandire, alaturi de investitiile in infrastructura, alaturi de ce am facut in Sanatate cu cardul de sanatate, in Educatie cu finalizarea scolilor, cu autonomia universitara. Aceste doua puncte eu, impreuna cu Guvernul pe care il reprezint, le sustinem in continuare", a amintit premierul, citat de aceeasi sursa.

In plus, conform declaratiilor facute de acesta, urmeaza ca Parlamentul sa decida in ce masura sustine aceste schimbari care ar trebui incluse in bugetul anului viitor.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Doua sectoare vor beneficia de TVA redus si salarii mai mari. Guvernul isi mentine pozitia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016