Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 28 Feb. 2013 Exclusiv
Va aducem la cunostinta ca in formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" au fost introduse elemente noi referitoare la impozitul pe venit.
Aceste schimbari au fost reglementate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 195/2013 pentru modificarea si completarea OPANAF nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.
Ordinul amintit a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 111/26.02.2013.
Potrivit actului normativ precizat, in Anexa nr. 11 "Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat" din OPANAF nr. 1.950/2012, s-au introdus 3 noi creante fiscale, prevazute la randurile 62, 63 si 64, astfel:
- randul 62 "Impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural";
- randul 63 "Impozit pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale";

Corespondenta detaliata a conturilor

Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic

Registrul de Evidenta Fiscala PFA
- randul 64 "Impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale".
Creanta nr. 62 "Impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural" se calculeaza si se declara de catre operatorii de transport de energie electrica si gaze naturale si de catre distribuitorii de energie electrica si gaze naturale licentiati de ANRDE, conform prevederilor OG nr. 5/2013 privind stabilirea unor masuri speciale de impozitare a activitatilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural.
Creanta nr. 63 "Impozit pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale" se calculeaza si se declara de operatorii economici care desfasoara activitati de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale (exploatarea: forestiera, carbunelui, petrolului, minereurilor feroase, minereurilor de uraniu si toriu, minereurilor metalifere neferoase) si de catre cei care au licenta de exploatare a acestor resurse, conform prevederilor OG nr. 6/2013 privind instituirea unor masuri speciale pentru impozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturale.
Creanta nr. 64 "Impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale" se calculeaza si se declara de operatorii economici care desfasoara activitati de extractie si activitati de vanzare a gazelor naturale extrase din Romania conform prevederilor OG nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale.
Creantele se declara in modulul II "Impozite, taxe si alte obligatii care nu se platesc in contul unic" din formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".
Sursa: DGFP Valcea

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Noi creante incluse in formularul 100":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Ce modificari s-au adus legislatiei referitor la bonurile fiscale?Atentie la noile reguli privind atestarea rezidentei fiscale si atestarea impozitului platit in RomaniaAspecte privind fondul de mediu retur ambalaje la furnizorul externNoutati fiscale de la ANAF. Cateva acte normative de luat in seama pentru a evita greselile luna aceastaExigibilitatea TVA si faptul generator pentru importul de bunuriUltimele articole
Contribuabilii au la dispozitie 15 zile pentru a depune Notificarea privind intentia de mediere in cazul executarii siliteOFICIAL! Incepand cu 1 februarie 2023, certificatul de cazier judiciar poate fi obtinut online prin platformele ghiseul.ro si hub.mai.gov.roLuni, 30 ianuarie 2023, este termenul limita pentru depunerea Formularului 394Esti specialist in domeniul fiscal-contabil? Cunosti la perfectie legislatia? Rentrop& Straton te asteapta in echipa!Formularul 168 se depune la fisc pana pe 31 martie 2023 pentru contractele de locatiune incheiate din 1 ianuarie
Mai multe articole despre taxe
Articole similare
Regim fiscal aplicabil insolventeiSRL: Modalitati de garantare a CREANTElorANUNT ANAF: Proiectul de Ordin pentru aprobarea Procedurii de inregistrare fiscalaReglementarea acordarii esalonarilor la plataSocietate in insolventa: Aplicarea facilitatilor fiscale instituite de OG 6/2019Ultimele articole
Contribuabilii au la dispozitie 15 zile pentru a depune Notificarea privind intentia de mediere in cazul executarii siliteDeclaratia 112 in 2023: Noul model de formular va contine si modificarile privind acordarea sumei de 200 lei neimpozabili la salariiFiscul reglementeaza mai multe aspecte contabile printr-un nou Proiect de OrdinPersoanele nerezidente sunt obligate sa declare si sa plateasca contributia la Fondul de Tranzitie Energetica, conform OUG 119/2022Eroare privind anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA. Ce consecinte fiscale exista?
Mai multe articole despre creante
Articole similare
Ce declaratii se depun in luna decembrieCe trebuie sa stim privind procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriuDeclaratia 100 actualizata. Descarca noile versiuni Soft A si Soft JComunicat ANAF: Depunerea electronica a declaratiilor fiscaleNoi modificari privind Declaratia 112! Vezi noul ordin MFPUltimele articole
Ce declaratii se depun pana la 21 decembrie 2015 si care sunt obligatiile de plata?PFA si declaratia 112. Colaborare client neplatitor TVA. Ce optiuni are PFA-ul?Ce contributii se datoreaza pentru un contract drepturi de autor si cine le plateste?Aveti grija la Declaratia 112 deoarece Fiscul a reactualizat programele de asistenta din nouCe amenzi se aplica in UE pentru neplata sau nedeclararea veniturilor? Ce se pregateste pentru Romania
Mai multe articole despre obligatii plata

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"