Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va aducem la cunostinta ca in formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" au fost introduse elemente noi referitoare la impozitul pe venit.
Aceste schimbari au fost reglementate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 195/2013 pentru modificarea si completarea OPANAF nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.
Ordinul amintit a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 111/26.02.2013.
Potrivit actului normativ precizat, in Anexa nr. 11 "Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat" din OPANAF nr. 1.950/2012, s-au introdus 3 noi creante fiscale, prevazute la randurile 62, 63 si 64, astfel:
- randul 62 "Impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural";
- randul 63 "Impozit pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale";
- randul 64 "Impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale".
Creanta nr. 62 "Impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural" se calculeaza si se declara de catre operatorii de transport de energie electrica si gaze naturale si de catre distribuitorii de energie electrica si gaze naturale licentiati de ANRDE, conform prevederilor OG nr. 5/2013 privind stabilirea unor masuri speciale de impozitare a activitatilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural.
Creanta nr. 63 "Impozit pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale" se calculeaza si se declara de operatorii economici care desfasoara activitati de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale (exploatarea: forestiera, carbunelui, petrolului, minereurilor feroase, minereurilor de uraniu si toriu, minereurilor metalifere neferoase) si de catre cei care au licenta de exploatare a acestor resurse, conform prevederilor OG nr. 6/2013 privind instituirea unor masuri speciale pentru impozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturale.
Creanta nr. 64 "Impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale" se calculeaza si se declara de operatorii economici care desfasoara activitati de extractie si activitati de vanzare a gazelor naturale extrase din Romania conform prevederilor OG nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale.
Creantele se declara in modulul II "Impozite, taxe si alte obligatii care nu se platesc in contul unic" din formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".
Sursa: DGFP Valcea
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Noi creante incluse in formularul 100":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Ajustarea TVA in conditiile anularii inregistrarii in scopuri de TVA, conform art. 148 - Cod FiscalReglementari comunitare in domeniul transferului partilor sociale si al majorarilor capitalului socialAnaliza zilei cu Irina Dumitrescu: Rambursarea TVA-ul achitat in alte state membre poate fi solicitata pana pe 30 septembrie 2016ANAF a republicat Ordinul pentru reinregistrarea in scopuri de TVAANAF prezinta Ghidul fiscal al persoanelor fizice care realizeaza venituri comercialeUltimele articole
Studiu de caz: Corectarea facturilor dupa inspectia fiscalaAjustare TVA colectata. MONOGRAFIE contabila si tratament fiscalContributii la minim pentru PFA/II/IF. Ce presupune in 2021?Prescriere creante in cazul sistemului TVA la incasare. Inchidere cont 4428. Analiza cu Ionut JingaRevista de TAXE si Impozite vine cu ACCES la stagiul CECCAR 2021
Mai multe articole despre taxe
Articole similare
Ordinul MFP nr. 263 din 2010 - aprobarea Procedurii de solutionare a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursareAtentie la termenul de declarare si plata obligatiilor fiscale in decembrie15 modificari de ultima ora. Cazierul fiscal va putea fi solicitat si eliberat in format electronicServicii intermediere financiara. Ce tratament fiscal si ce regim TVA se aplica?Determinarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor. Elemente care se adauga la baza de calculUltimele articole
Ajustare TVA colectata. MONOGRAFIE contabila si tratament fiscalOUG 9/2021. Modificari privind Fondul de garantare pentru plata CREANTElor salarialePrescriere CREANTE in cazul sistemului TVA la incasare. Inchidere cont 4428. Analiza cu Ionut JingaNeconcordante intre evidenta contabila si cea fiscala. Declaratii rectificativeA fost publicat Bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 (Proiect de Lege MFP)
Mai multe articole despre creante
Articole similare
Comunicat ANAF: Depunerea electronica a declaratiilor fiscaleCe contributii se datoreaza pentru un contract drepturi de autor si cine le plateste?Nou proiect MFP privind declaratia pentru contributii, impozit si evidenta persoanelor asigurateUtil: Calculatorul pentru Obligatii fiscale privind conventiile civileCe trebuie sa stim privind procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriuUltimele articole
Ce declaratii se depun pana la 21 decembrie 2015 si care sunt obligatiile de plata?PFA si declaratia 112. Colaborare client neplatitor TVA. Ce optiuni are PFA-ul?Aveti grija la Declaratia 112 deoarece Fiscul a reactualizat programele de asistenta din nouCe amenzi se aplica in UE pentru neplata sau nedeclararea veniturilor? Ce se pregateste pentru RomaniaImpozitul pe dividende. Cum calculam obligatiile de plata?
Mai multe articole despre obligatii plata

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"